Hvordan vil kampdroner forstyrre kampflyvningens industrielle og doktrinære ligning?

Ankomsten af ​​kampdroner, disse ubemandede enheder designet til at udføre missioner i stedet for kampfly, er nu særligt afventet. Disse vil i virkeligheden udgøre det egentlige omdrejningspunkt for det, der beskrives som 6. generation af kampfly, som de amerikanske NGAD'er, såvel som de europæiske NGF'er og Tempests, vil tilhøre.

Hvis alle forudser denne uundgåelige udvikling, vil den måde, hvorpå disse droner vil blive brugt, og derfor den måde, de vil blive designet på, stadig være meget forskellig afhængig af projekterne.

Således designede russerne S-70 Okhotnik-B, en 20 tons kampdrone, hvis ydeevne, og bestemt prisen, bringer den tættere på et traditionelt kampfly. MQ-25 Stingray, udviklet af Boeing til US Navy lufttankningsmissioner, har en enhedspris på $150 millioner, højere end prisen for F/A-18 E/F Super Hornet og F-35C Lightning. II, dens to nuværende ombord på kampfly.

Omvendt har de nye programmer udviklet på tværs af Atlanten i dette område en tendens til at designe meget mere økonomiske kampdroner, såsom Boeings MQ-28 Ghost Bat designet i samarbejde med Australien, som sigter mod en enhedspris fra $10 til $15 millioner, mens US Air Force annoncerede, som en del af NGAD-programmet, at det havde til formål at erhverve en flåde af semi-forbrugbare kampdroner, der koster mellem en fjerdedel og en tredjedel af prisen på en F-35A, det vil sige $22 til $30 millioner.

Det er netop i denne retning, at den amerikanske flåde, efter den meget dyre MQ-25 Stingray, nu ønsker at bevæge sig, med i sidste ende en dyb omvæltning af jagerflåden, der er gået om bord på amerikanske hangarskibe, samt paradigmer, der styrer den operationelle og industrielle aspekter af kampfly.

Den amerikanske flåde vil have 15 millioner dollars kampdroner, der kun vil flyve 200 timer

Det er i denne sammenhæng det nye Collaborative Combat Aircraft, eller CCA, program. Dette blev beskrevet af kontreadmiral Stephen Tedford, som leder Program Executive Office for Unmanned Aviation and Strike Weapons, eller PEO (U&W), ved Navy Leagues årlige Sea Air Space-konference, mere tidligt i denne uge.

MQ-25 Stingray Super Hornet kampdroner
Med en enhedspris på over 150 millioner dollars er den amerikanske flådes MQ-25 Stingray en kampdrone med en uoverkommelig pris, der overgår F-35C.

Ifølge ham agter den amerikanske flåde ikke at følge MQ-25'erens bane, men at vende sig mod kampdroner meget mere økonomisk at ledsage dens Lightning II, dens Super Hornet og deres efterfølger, den fremtidige NGAD, som ikke kommer i drift inden udgangen af ​​det næste årti.

Mere specifikt sigter den amerikanske flåde på at erhverve kampdroner, hvis enhedspris ikke vil overstige 15 millioner dollars. Frem for alt skal disse enheder have meget lave implementeringsomkostninger og ingen vedligeholdelsesomkostninger.

Og med god grund skal de kun flyve, i bedste fald, 200 timer, før de bliver brugt enten som mål for at tiltrække fjendens ild eller som angrebsdrone. Der er under disse omstændigheder ikke tale om at bruge mere end strengt nødvendigt for at designe og bygge droner med en begrænset levetid.

Og for at tilføje, at den amerikanske flåde i sidste ende sigter mod, at mere end 60 % af dens flåde af kampfly skal bestå af ubemandede fly, der opererer i tjeneste for piloterede fly, men også uafhængigt. .

Hvad angår det amerikanske luftvåben, er ibrugtagningen af ​​den første af disse droner planlagt i slutningen af ​​årtiet, selvom den forventede kapacitet på nuværende tidspunkt vil være lavere end dem, programmet er målrettet mod, og derfor vil kræve , overvågning og kontrol af en styret enhed.

En kommende revolution i den industrielle og budgetmæssige model for kampfly

Ydeevnen og operationelle kapaciteter af disse fremtidige kampdroner, med hensyn til tunge droner som S-70, Loyal Wingmen type droner eller forbrugsdroner, som Remote Carrier Expendable, er allerede blevet diskuteret i adskillige artikler udgivet af specialpressen.

S70 Okhotnik-B Su-57
S-70 Okhotnik-B dronen har en kampmasse på mellem 18 og 20 tons, for at kunne ledsage de tunge Su-57.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Combat Drones | Forsvarsanalyse | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler