I Holland var Naval Groups tilbud 1,5 milliarder euro billigere end Saab-Damens

For blot en måned siden meddelte Haag, at forslaget fra den franske flådegruppe, baseret på Blacksword Barracuda-ubåden, var blevet foretrukket frem for forslaget fra den svenske Saab med tilknytning til den hollandske Damen, om udskiftning af de fire ubåde af Walrus. klasse af den kongelige nederlandske flåde.

Så snart beslutningen blev offentliggjort, Saab og Damen satte spørgsmålstegn ved dens gyldighed, der argumenterer for et mere effektivt tilbud både fra et driftsmæssigt og fra et industrielt synspunkt og lover ikke at stoppe der.

Virksomhederne havde en måned til at appellere den hollandske ministerbeslutning til de hollandske domstole. Denne periode er nu ved at være slut, og hverken Damen eller Saab har indgivet en klage.

Og med god grund! Selvom de lover at tage kampen til det hollandske parlament fra nu af, viser det sig, at Naval Groups tilbud, hvis samlede beløb stadig ikke er detaljeret, var 1,5 milliarder euro billigere end det foreslåede af Saab og Damen.

Saab-Damen sætter spørgsmålstegn ved en pris "utilgængelig for et privat firma" over for Naval Groups Blacksword Barracuda-ubåd

For at forklare en sådan prisforskel, som kan anslås til mellem 25 og 33 % af den samlede pris, fremhæver den hollandske flådegruppe og dens svenske partner de overlegne operationelle kvaliteter af deres model uden at give nogen detaljer til støtte for disse påstande.

A26 Blekinge
Saab-Damens tilbud var baseret på en udvikling af den svenske A26 Blekingue, en ubåd designet specifikt til at operere i Østersøen.

Vi kan også tvivle på disse, i det omfang, at flådegruppens ubåde objektivt set er blevet valgt af fem flådestyrker og 16 eksempler i løbet af de sidste tyve år, og ikke mindst (Brasilien, Chile, Indien, Indonesien, Malaysia). mens Saab og Kockums ikke længere eksporterede ubåde fra de to Archer-klasse skibe til Singapore, i begyndelsen af ​​2010'erne kom brugte Västergötland-klasse skibe i drift i 1986 og 1987.

« Den endelige score er uforholdsmæssigt påvirket af en meget lav pris [fra Naval Group], som er langt under den realistiske pris for private forsvarsvirksomheder.", kan vi læse i pressemeddelelsen om dette emne, hvilket antyder, at forskellen i pris vil være knyttet til Naval Group's offentlige virksomhedsstatus, hvor den franske stat ejer 62,25 % af koncernen, Thales 35 %, og resten 1,75 %, af virksomhedens ansatte.

Bemærk, at Damen heller ikke her giver noget element til at retfærdiggøre en særlig rolle for den franske stat på dette område. Det er ikke første gang den hollandske gruppe fordømmer Naval Groups offentlige aktiebesiddelse, som det spanske Navantia eller det italienske Fincantieri, hvilket ville fordreje konkurrencen ifølge hans analyse.

Faktum er, at med en sådan prisforskel forstår vi, at de hollandske beslutningstagere havde meget svært ved at bringe den nationale præference i spil, især da Damen selv benyttede sig af et mere attraktivt tilbud om at overtage konstruktionen af ​​F126-fregatter til den tyske Bundesmarine, til stor forfærdelse for industrifolk på tværs af Rhinen.

Saab og Damen lover flere investeringer i hollandsk industri end Naval Group

Men hvis Saab og Damen har givet afkald på sagsanlæg, vel vidende, at med en sådan prisforskel ville det have været spildte kræfter, har de ikke opgivet at afspore det fransk-hollandske program.

Naval Group Blacksword Barracuda
Blacksword Barracuda lover at blive en meget højtydende ubåd. Vi spekulerer på, hvilken overlegen ydeevne tilbuddet fra Saab og Damen kan gøre krav på?

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Ubådsflåde | Forsvarsnyheder | Militær flådekonstruktion

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

12 Kommentarer

 1. Lønomkostningerne mellem PB og RFA er ikke rigtig forskellige, derfor er de direkte variable omkostninger forbundet med byggeriet
  På den anden side skal absorptionen af ​​faste omkostninger, som let udgør mindst 40 % (rekruttering/uddannelse, specialmaskiner, infrastruktur, software, R§D, test, kvalifikation af underleverandører) det samme for underleverandører, være ude af proportioner . , en simpel volumeneffekt. Naval har frigivet mindst én soum/år i 80 år, mindst 5 til 8 gange mere end SAAB
  Vi kan tilføje mere end 2 milliarder euro betalt af Australien på faktura og som kompensation... (uden at der er blevet skåret metalplader, men 1 uge før...! Jeg kender ikke Naval og deres underleverandører, Safran, Jeumont, Thales osv. men de har helt sikkert den digitale infra stort set amortiseret (CAD, DTP, PLM, endda digital twin) og på plads, hvor du ændrer alt med et klik (nå næsten..)
  DGA, men også Indien, Brasilien og især Australien har subsidieret PB ... størrelsesordenen er ikke afvigende med et hjørne af tabelberegningen
  FYI NG offentliggør sine resultater.. og den taber slet ikke penge, tværtimod

 2. HAAG (ANP) – Det tyske thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) gør indsigelse mod den manglende kontrakt om konstruktion af fire ubåde til Holland. Regeringen har tildelt kontrakten til den franske konkurrent Naval. Så vidt ministeriet er bekendt, har kun tkMS gjort indsigelse mod den foreløbige tildelingsbeslutning.

  Ministeriet bekræfter således en tidligere rapport fra De Telegraaf. Talspersonen ønsker ikke at sige noget reelt om tkMS' indsigelse. Ifølge De Telegraaf er tyskerne vrede, fordi den hollandske regering i første omgang sagde, at den ville have en relativt standardiseret ubåd 'fra hylden', men i sidste ende valgte specialfremstillede ubåde fra Naval.

  TkMS var ikke umiddelbart tilgængelig for kommentarer.

  Naval arbejder sammen med det hollandske maritime selskab Royal IHC om ubådene. Et andet hollandsk firma, skibsbygger Damen, forsøgte uden held at få milliardordren sammen med svenske Saab. Damen og Saab siger på det sociale medie LinkedIn, at de ikke vil anke den foreløbige kendelse.

  • Det skal forstås, at hvis Naval Group konsoliderer Blacksword Barracuda-programmet i Holland, vil det blive meget, meget kompliceret for TKMS eller Kockums at placere deres egne skibe, med sådan en prisforskel, i et eller to årtier. Vi forstår, at ingen af ​​dem giver let op. Det er deres fremtid, der er på spil her.

   • I SM har situationen for Kockums været dårlig i 20 år, de blev afvist i Australien efter Collins kostbare ulykker, købt af TKMS og derefter overtaget af SAAB (og den svenske regering), ulidelige forhold til TKMS, en stor del af udstyret kommer fra Safran, Jeumont, Thales, IX blue/Exail, Saft..ikke flere eksportkontrakter..det svageste led
    TKMS er netop blevet købt (for 15 dage siden!) af den amerikanske Carlyle-fond, fordi Thyssen ikke har det godt. Det juridiske argument er, hvis det er sandt, svagt "SM?
    Med hensyn til subsidier ... mellem Saab reddet af regeringen. Svenskere og TKMS overtager Wismar byggepladserne (Ex DDR) for at bevare arbejdspladser i Østen... (uden støtte selvfølgelig) det er slet ikke sikkert, men slet ikke, at NG er den mest "subsidierede" .En anden tilfælde af "løgnerpoker" i Bruxelles-stil!

    Markedsandelen af ​​TKMS er faldende sammenlignet med NG i de soums, hvor Scorpène faktisk erstatter 209 (Indien, Brasilien, Chile, Indonesien, etc.) NL-kontrakten, selv gentildelt til SAAB / Damen politisk) er en meget hårdt slag. I 1943/44 "opfandt tyskerne det moderne SM fra det XNUMX. århundrede" ... konservatisme? teknologisk stædighed? Lytter til kunderne.?...
    Resultatet er der

     • Min fejl
      Aftalen er ikke afsluttet, og den tyske regering ville gennem KfW (en slags BPI tysk version) tage mindst 20% ifølge økopressen også fra fagforeningerne
      Siden slutningen af ​​marts intet nyt faktisk
      Problemet med en fond er, at den per definition skal "komme ud" en dag.. Overraskende i en forretning med så lange cyklusser.. Implicit tilsagn fra regeringen om ordrer (og marginer osv.) for mask a de facto nationalisering (politisk umulig at sælge)?

     • Dette må være en hård forhandling mellem Pistorius og Scholz om dette emne. B. Pistorius er i dag den politiske skikkelse med de bedste seertal på tværs af Rhinen, og han har al mulig interesse i at fortsætte sit momentum. Det er også interessant at bemærke, at det tyske forsvarsministerium kan producere politiske topfigurer, både i landet og i Europa.

 3. Tkms skaber en buzz for at få folk til at tro, at det vil underskrive med Indien for levering af 6 sm som en del af p75I-programmet. I øjeblikket er det Naval Group, som er i stand til at levere 3 scorpenes gennem et indisk skibsværft for at færdiggøre de 6 allerede bygget. Til det hollandske parlaments afstemning er det i juni.

 4. Jeg er hjemmehørende i Cherbourg. Hvem har ikke mindet om "arsenalarbejderne", der i tresserne gik op ad Cherbourgs gader fire på linje på cykler kl. 11:30 til frokost derhjemme, kan ikke have en idé om den storslåede historie om konstruktionen af ​​ubåde i denne Cotentin-havn, hvor Napoleon ønskede at forny Egyptens vidundere, også en perle i Normandiets landskab😉

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW