Kan Defense Eurobonds genoprette balancen i erhvervelserne af europæiske hære?

For et par dage siden foreslog den estiske premierminister, Kaja Kallas, at bruge forsvars-eurobonds til at finansiere en europæisk plan, der skulle finansiere den hurtige modernisering af EU's hære.

Ligesom Covid-krisens Coronabonds ville disse Defense Eurobonds gøre det muligt at overvinde de budgetmæssige begrænsninger, som i dag hæmmer de europæiske hære i deres moderniseringsindsats, og staterne i den militære støtte, der ydes til Ukraine.

Dette initiativ kan dog, afhængigt af hvordan det er udformet, også være et værdifuldt værktøj til at udvide og modernisere den europæiske forsvarsindustri, især ved at tilskynde europæerne til at vende sig meget mere, end de gør i dag, mod militært udstyr, der er designet og fremstillet på det gamle kontinent.

Kun 22 % af EU-hærenes opkøb vedrører europæiske forsvarsvirksomheder

Faktisk ifølge en nylig rapport udgivet af IRIS, en fransk tænketank, repræsenterer andelen af ​​europæisk-designede forsvarsmaterialer og -udstyr i de nylige erhvervelser af hærene på det gamle kontinent kun 22 %, mens USA alene ville få 63 % af de samlede europæiske investeringer i dette område.

F-35 USAF Elephant Walk
Ud af 100 millioner euro brugt af europæiske hære på anskaffelse af forsvarsudstyr i de seneste år, er 63 millioner brugt i USA, 15 millioner i ikke-europæiske lande og kun 22 millioner inden for det industrielle og teknologiske europæiske forsvar.

I sig selv er denne procentdel ikke en overraskelse. Faktisk har amerikanske producenter i de senere år vundet størstedelen af ​​våbenkontrakter tildelt af europæiske lande, herunder på områder, hvor europæiske industrier har effektive og konkurrencedygtige tilbud.

Vi tænker naturligvis på flodbølge F-35, valgt eller snart valgt af mere end femten europæiske luftstyrker, herunder i lande med et højtydende kampfly af lokalt design, som det er tilfældet med Tyskland, Italien og højst sandsynligt snart, fra Spanien, Med Typhoon.

Dette er også tilfældet i antiluftskyts forsvar, med Patriot valgt af 5 europæiske lande, hvor den europæiske SAMP/T Mamba, mindst lige så effektiv og billigere, kun er i drift i Frankrig og Italien. , de to lande, der designet det.

Ud over USA har andre lande gjort spektakulære gennembrud i de senere år i Europa, især Sydkorea med K2-tanken og den K9 selvkørende pistol, eller endda Israel, med ATMOS-kanonen, eller endda forskellige missilsystemer, såsom SPIKE anti-tank missil.

Hver gang er der mindst ét, nogle gange mere, europæisk udstyr, med identisk eller endda overlegen ydeevne, og alligevel ignoreret af de europæiske hære og ledere, som på samme tid har valideret det europæiske strategiske kompas med det formål præcist at øge . EU's strategiske autonomi inden for forsvarsindustrien.

Sætter køb af europæisk udstyr i centrum af Eurobonds Defence-modellen

Det er netop her princippet om Forsvars-eurobonds, foreslået af Estlands premierminister Kaja Kallas, der har til formål at finansiere moderniseringen af ​​europæiske hære for at imødegå den hurtige udvikling af truslen, kan spille en bestemmende og strukturerende rolle til fordel for en dybtgående kulturel forandring i EU-hærene.

Eurobonds forsvar Kaja Kallas
Da han talte på sikkerhedskonferencen i München 2024, støttede Kaja Kallas, den estiske premierminister, ideen om at lancere en europæisk fond på 100 milliarder euro, beregnet til at modernisere europæiske hære og finansieret af forsvars-eurobonds.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Forsvarsanalyse | Forsvarsindustriel underleverandørkæde

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler