Efter en skudepisode ser den belgiske fregat Louise-Marie sin indsættelse i Det Røde Hav udskudt

På vej til Middelhavet for at deltage i Aspide-missionen i Rødehavet deltog fregatten Louise-Marie fra den belgiske marinekomponent i en øvelse for at teste dens evner til at reagere på truslen fra Houthi-droner.

Held og lykke til ham. Faktisk ved denne lejlighed forblev RIM-7 Sea Sparrow-missilet, der skulle sendes for at opsnappe måldronen, fast i sin Mk48-silo, hvilket forårsagede øvelsens fiasko og beslutningen om at udskyde indsættelsen af ​​den belgiske fregat i det røde hav.

Dette er den tredje store hændelse vedrørende udsendelsen af ​​jord-til-luft missiler som første intention om bord på en europæisk NATO-fregat i to måneder, hvilket sår reel tvivl om niveauet af operationelle beredskab hos flere marinesoldater i alliancen, mens truslen er højere end nogensinde i de sidste fyrre år.

Den belgiske marinekomponent, en særlig kompakt flådestyrke

Selvom landet kun har 67 km kystlinje, er Belgien hjemsted for den næststørste kommercielle havn i Europa og den 13. i verden, Antwerpen-Brugge, med 271 millioner tons omladning hvert år, bag de 440 mt store havne i Rotterdam i hollandsk nabo.

havn antwerpen
Havnen i Antwerpen-Brugge er den næststørste havn i EU med 271 mt årlig omladning.

Derudover overstiger dens eksklusive økonomiske zone på 3 km500 i areal flere af landets regioner. Endnu, marinekomponenten, officiel betegnelse for den belgiske flåde, er en af ​​de mest kompakte flådestyrker i Europa, med kun 1 mand, herunder 500 reservister, fem trepartsminejægere, 200 patruljebåde i Castor-klassen og frem for alt to klassefregatter, Karel Doorman. Leopold 2ᵉʳ og Louise-Marie.

På trods af dette format er Marine Component meget aktiv, og deltager ofte i internationale øvelser og flådens reaktionsstyrker, især inden for NATO, eller ledsager regelmæssigt det franske hangarskib Charles de Gaulle.

Sådan skulle Louise-Marie slutte sig til den europæiske Aspide-mission i Rødehavet den 12. april for at beskytte kommerciel trafik mod Houthi-missiler og droner. Til dette formål deltog fregatten i en levende ildøvelse i Middelhavet for at engagere og ødelægge en måldrone, der gengiver karakteristikaene af de angrebsdroner, der blev brugt af Houthi-oprørerne, i nærværelse af admiral Michel Hofman, hovedkvarterets hovedkvarter. belgiske hære.

Mislykket RIM-7 Sea Sparrow missilbeskydning mod måldrone i Middelhavet

Øvelsen gik dog ikke som forventet. Faktisk er RIM-7 Sea Sparrow-missilet, fregattens vigtigste antiluftvåben, forblev fast i sin lodrette silo af Mk48-systemet.

Der er på nuværende tidspunkt givet få detaljer vedrørende denne hændelse. I bedste fald ved vi, at den belgiske fregat ikke var i stand til at opsnappe dronen, hverken ved hjælp af et andet missil eller dens 76 mm OTO-Melara kanon eller dens CIWS-målmand på 30 mm.

fregatten louise-marie affyrer et Sea Sparrow-missil
Affyring af et RIM-7 Sea Sparrow missil fra den belgiske fregat Louise-Marie

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Flotte de surface | Actualités Défense | Belgique

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler