Holland, forsvarets eksempel til efterfølgelse i Vesteuropa?

I 2015 var Holland et af de lande, der viede mindst af sin rigdom til sine hære. Klassificeret blandt de sparsommelige, med den strengeste ledelse, syntes Haag dengang at være i spidsen for europæiske lande, der var klar til at uddelegere deres forsvar til amerikansk beskyttelse, for at investere så lidt som muligt i dette område.

Ni år senere er ansigtet fra Holland og dets hære radikalt anderledes. Ikke alene er landet en af ​​de europæere, der har accepteret den største stigning i sin forsvarsindsats i denne periode, men det er blandt de mest aktive og målbevidste støtter af Ukraine i Europa, i relativ værdi (i forhold til dets BNP), såvel som i absolut værdi.

Til det punkt, at Haag i dag er på lige fod, hvad angår beslutsomhed, med de mest dynamiske lande i Øst- eller Nordeuropa, og opstiller sig selv som en model for mange europæiske lande i Vesten, meget mere tilbageholdende i deres beslutninger om at øge deres forsvarsinvesteringer eller deres militære støtte til Kiev.

Det hollandske forsvarsbudget steg fra 8 milliarder euro til 21,4 milliarder euro fra 2015 til 2024

En værdi alene opsummerer alle de fremskridt, som Haag har gjort siden 2015, i sin opfattelse af behovet for at støtte sin forsvarsindsats: 167,5 %. Dette er stigningen i forsvarsbudgettet, som Holland er blevet enige om mellem 2015, hvor det var mindre end 8 milliarder euro, og 2024, hvor det nåede 21,4 milliarder euro.

Hollandske hære CV90
De hollandske væbnede styrker er engageret i en enorm indsats med tvungen genopbygning og modernisering efter at være blevet alvorligt handicappet af Fredens fordele.

Endnu bedre, Haag har ikke tænkt sig at stoppe der, da landets myndigheder har meddelt, at dette budget vil nå op på 25 milliarder euro i 2025 og 30 milliarder euro i 2030. Den hollandske forsvarsindsats vil således være steget fra 1,1 % af BNP i 2015 til 1,95 % i 2024 for at afregne mellem 2,2 og 2,3 % af BNP i 2030, samtidig med at målet på 2 % i 2025, fastsat af NATO, nås.

Med kompensation for inflationen vil de hollandske hæres budget således være fordoblet på ti år, hvorimod det i Frankrig ikke er gået fremad. at » med 35 %. Bemærk, at det reelle omdrejningspunkt for den hollandske forsvarsindsats ikke stammer fra 2015, men fra 2018, hvor forsvarsbudgettet alene er steget med næsten 12 % i forhold til dette år, fra 8,54 milliarder euro og 9,42 milliarder euro, derefter 10,72 euro milliarder i 2019 og 11,48 milliarder euro i 2020.

Udløseren for Haag var fly MH17 forlod Amsterdam og blev skudt ned af et russisk Buk-missil, mens han fløj over Ukraine. Efter Covid-krisen ankom det andet vendepunkt i 2022, hvor budgettet steg fra 11,79 milliarder euro i 2021 til 14,84 milliarder euro i 2022 på baggrund af krigen i Ukraine, en stigning på næsten 26 % på et enkelt år. Indsatsen fortsatte i de følgende år for at nå op på 15,4 milliarder euro i 2023 (+3,8 %), 21,4 milliarder euro i 2024 (+40 %) og 25 milliarder euro i 2025 (+16,8 %).

Balancerede investeringer mellem Europa og USA for dets forsvarsudstyr

På grundlag af disse budgetmidler har Haag i de senere år annonceret adskillige programmer, der sigter mod at modernisere, styrke og nogle gange udvide sine væbnede styrkers kapacitet.

Holland F-35
Efter først at have bestilt 37 F-35A'er, lykkedes det de hollandske luftstyrker at øge denne flåde til 52 jagerfly for at reagere på operationelt pres og overvinde overdreven optimisme i den indledende dimensionering.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Holland | Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler