Constellation, F-35...: er amerikanske forsvarsprogrammer plaget af overspecifikation?

Game changer, Wunderwaffen... Siden starten af ​​konflikten i Ukraine er disse termer ofte blevet brugt, både for at betegne ankomsten af ​​nye våben leveret af vestlige allierede, og for at henvise til nye amerikanske eller allierede forsvarsprogrammer.

Det er rigtigt, at det er noget at forføre at forestille sig en ny tank, fly, drone eller missil, der er så overlegen i forhold til andet eksisterende udstyr, for i sig selv at repræsentere en markant operationel fordel. Især for Hollywood-manuskriptforfattere, der brugte det som pitch for mange store hits, som Firefox eller Jagten på den røde oktober.

Denne følelse har sine rødder i de meget reelle fordele, som de amerikanske hære gav de store programmer i begyndelsen af ​​70'erne, som blandt andet fødte Abrams-tankene, Apache-helikopteren, Patriot-, SM-2- og Tomahawk-missilerne. , F-15, F-16 og F-18, samt Nimitz supercarriers, SSN Los Angeles og Arleigh Burke destroyerne.

Det har siden udviklet sig i retning af en skævhed af overspecifikation omkring designet af nye amerikanske forsvarsudstyrsprogrammer, som i dag alvorligt hæmmer moderniseringen af ​​de amerikanske hære, i lyset af et meget mere pragmatisk Kina og Rusland i denne henseende.

Konstellationsfregatter: kun 15 % af den italienske FREMM, 3 år forsinket og 50 % dyrere

Om dette emne havde den amerikanske flåde allerede så at sige berørt konsekvenserne af disse overdrevne teknologiske skævheder i designet af sine skibe i mange år. Således brugte den 21 milliarder dollars på Zumwalt-program for tunge destroyere, der skulle give en afgørende fordel med hensyn til flådens overfladeoverherredømme, især takket være dets nye langrækkende 155 mm kanoner.

to mislykkede amerikanske forsvarsprogrammer: ZUmwalt og LCS
LCS- og Zumwalt-programmerne var begge præget af et overskud af ambitioner og teknologiske specifikationer, hvilket førte til eksplosionen af ​​omkostninger og kapacitetsudslip.

I sidste ende blev der kun bygget 3 skibe, uden de nævnte kanoner, til et lavere operationelt potentiale end de mere traditionelle Arleigh Burkes og 2,5 gange billigere. Selvom Zumwalterne vil i dag erstatte deres ubrugelige kanoner med hypersoniske missiler, har dette program alvorligt hæmmet moderniseringen af ​​den amerikanske overfladeflåde, som i øjeblikket er under pres.

Det var nøjagtig det samme med Littoral Combat Ships, eller LCS, programmet. Disse skibe, halvvejs mellem OPV, korvetten og fregatten, skulle udstyres med kampmoduler, der gjorde det muligt at tilpasse skibets evner til missionen, hvad enten det var minekrigsførelse, overfladekrigsførelse, anti-ubådskrigsførelse eller støtte og suverænitet.

Det var det igen en smertefuld og kostbar teknologisk fiasko, og af de 32 skibe, der blev bygget til mere end 600 millioner dollars pr. enhed, for at erstatte OH Perry-fregatterne, der blev trukket ud af drift i 2014, og Avenger-minejægerne, der i øjeblikket trækkes tilbage, omkring ti er allerede eller vil snart blive taget ud af drift, på grund af manglende operationelt potentiale tilpasset behov.

Stillet over for disse to fiaskoer påtog den amerikanske flåde i 2017 at bygge en flåde af fregatter, der var lettere, og frem for alt mere økonomiske og hurtige at bygge, end Burke destroyere. For at fremskynde processen og reducere omkostningerne faldt valget på FREMM-modellen fra den italienske Fincantieri, en 6 tons multi-purpose fregat beregnet til at opfylde behovene fra den amerikanske flåde, med et minimum af modifikationer, for at tillade ibrugtagning fra 000.

FREMM Bergamini klasse
Constellation og Begamini fregatterne vil i sidste ende kun have 15% fælles komponenter, hvilket sår tvivl om værdien af ​​at have valgt en hyldemodel til den amerikanske flåde.

I anledning af revisionen bestilt af SECNAV (Flådens sekretær), Carlos des Toro, og ledet af den amerikanske flåde, angående de vanskeligheder, som den amerikanske flådeindustri stødte på, så det ud til, at fregatten USS Constellation, første enhed i klassen, hvis konstruktion lige netop er startet på Fincantieri Marinette skibsværfter, vil ikke gå i drift før 2029, det vil sige med deadlines næsten fordoblet i forhold til den oprindelige tidsplan.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarets forskning og udvikling | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Indtil Kun 21. maj !

Tilbuddet gælder fra 10. til 21. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler