Ude af stand til at støtte Ukraine, kan europæere modstå Rusland militært?

Hvad står i kontrast til i dag med de taler, der blev holdt for bare et år siden, både af politikere og på tv, om den russisk-ukrainske konflikt.

Hvor en kunstig eufori, der bevidst ignorerede de transformationer, der blev gennemført i Rusland for at rette op på de svagheder, der blev noteret i de første måneder af krigen, lovede en nedtur af de russiske hære i lyset af den ukrainske modoffensiv, udstyret med ny vestlig rustning, en følelse af nederlag rammer nu præsidentembedet i Kiev.

TMen ud over selve fremtiden for Ukraine, som vi ved er afgørende for sikkerheden i Europa, er de grænser, som europæerne når i dag, ude af stand til at støtte de ukrainske hære, som står over for den russiske trussel, et land tolv gange mindre rigt, og fire gange mindre befolket end Vesteuropa, rejser et andet spørgsmål, også efterladt under gulvtæppet: er europæere i dag i stand til at opretholde en konfrontationsmilitær med Rusland?

Ikke flere granater, ikke flere jord-til-luft-missiler: en bølge af panik rammer Ukraine

Ekkoerne, der kommer i dag fra Ukraine, viser en situation med fremskreden svaghed af hærene i Kiev, for at møde de russiske hære. Ifølge rapporter lavet af vestlige journalister til stede sammen med de ukrainske styrker skabte fraværet af antiluftskytsmissiler og granater store fejl i hærdningen af ​​frontlinjen, hvilket øgede frygten for katastrofale scenarier, såsom et brud på denne linje og knusningen. af visse ukrainske byer, såsom Kharkiv, under russiske bomber og missiler.

Ukraine M777
Ukrainsk artilleri er nu stærkt handicappet af manglen på granater.

Selv det ukrainske præsidentskab viser tydelige tegn på begejstring og en bekymring, der er svær at foregive, selv for en tidligere skuespiller. Og med god grund! Ophøret af amerikansk bistand siden slutningen af ​​december 2023, blokeret af Repræsentanternes Hus med et republikansk flertal, har frataget de ukrainske hære den navlestreng, der holdt dem oven vande.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Politik og budgetter | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

7 Kommentarer

  1. Mod artiklens begyndelse står der under billedet af M777'eren "Selv det russiske præsidentskab viser tydelige tegn på ophidselse" i stedet for det ukrainske præsidentskab, en lille mundfuld, som giver en helt anden betydning til sætningen (kl. Først troede jeg, at det var Putin, der var begejstret for sin kommende sejr).

    • Disse er eksterne lagre, ikke produktion, og derfor ikke bæredygtige over tid. ditto for SCALP/Storm Shadow, som Fr og Uk forsøger at genoprette i Grækenland, Marokko, UAE osv. for at sende dem til Ukraine. Det er et one-shot. Så det passer ikke ind i den mellemfristede ligning, som er kernen i artiklens emne.

  2. det første problem kommer fra USA's ønske i 10 år om at udslette den europæiske våbenindustri, hvilket betyder, at Europa er ude af stand til virkelig at hjælpe Ukraine i dag, efter hvert land separat til sine baller, Frankrig er økonomien (og dette vil sandsynligvis sidst), Tyskland ligesom Joakim er besat af sin blomstrende økonomiske situation, efter at have nået slutningen af ​​sin russofile logik, overfører alt til Kina, for ikke at nævne dets usunde mistillid til Frankrig, Italien mener, at staten dens flåde, for ikke at tale om dens nærhed til Rusland. Så EU er frem for alt et frihandelsområde, men hvert land spiller sin egen melodi, hvilket gør EU til mere et bytte end et rovdyr, det vil være så meget desto mere grelt uanset om Trump eller ej, USA er nu vendt mod Kina.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler