Polen slutter sig til ESSI, Frankrig isoleret i luftforsvaret i Europa

Siden dets lancering i august 2022 af den tyske kansler Olaf Scholz, har European SkyShield Initiative, eller ESSI, etableret sig som en samlende og stærk pagt for at skabe et effektivt og homogent europæisk luftforsvar.

Mere end femten lande havde allerede annonceret deres medlemskab af ESSI i august 2022. Der er nu 22, mens Grækenland, Tyrkiet og Schweiz for nylig forpligtede sig til at tilslutte sig. Flere europæiske lande har dog ikke tilmeldt sig det. Dette er især tilfældet for Frankrig og Italien.

Faktisk integrerer ESSI, som designet af Berlin, kun 3 komplementære antiluftskytssystemer: den anti-ballistiske Arrow 3, langdistance Patriot PAC og mellemdistance IRIS-T SLM. De øvrige europæiske systemer blev derfor udelukket, NASAMS, CAMM, Mica VL og frem for alt Aster, konkurrenter til Patriot samt den tyske IRIS-T SLM/SLX.

Polen annoncerer, at de agter at tilslutte sig det europæiske SkyShield Initiative

Blandt de europæiske lande, der hidtil har modstået ESSI-stigningen, spillede Polen en central og afgørende rolle. Selvom landet ikke har sin egen industrielle og teknologiske løsning inden for mellem- og langrækkende antiluftskytssystemer, vil det i de kommende år have et meget kraftfuldt luftforsvar.

ESSI Sverige Danmark
Sverige og Danmark tilsluttede sig ESSI i februar 2023

Dette vil faktisk bestå af 6 Patriot PAC-3 batterier, understøttet af 44 kortrækkende batterier bevæbnet med det britiske CAMM missil, og 22 SHORAD PSR-A Pilica batterier bevæbnet med en dobbelt 23 mm montering og Manpads GROM missiler.

Polen nyder også godt af et af de to AEGIS Ashore-systemer, bevæbnet med amerikanske SM-3 og SM-6 anti-ballistiske missiler, implementeret inden for rammerne af NATO. Ligesom den israelske Arrow 3 erhvervet af Berlin, er SM-3 et eksoatmosfærisk anti-ballistisk missil designet til at opsnappe MRBM- og IRBM-trusler.

Hvis visse aflytninger var succesfulde mod MIRV-ækvivalenter af SM-3, under test, er systemet imidlertid ikke designet eller skåret til at yde beskyttelse mod et russisk eller kinesisk strategisk angreb. Lad os i denne forbindelse erindre, at Rusland ikke længere bruger MRBM-missiler eller IRBM-missiler, kun semi-ballistiske SRBM'er og ICBM'er og SLBM'er, hovedsagelig Mirvés, mod hvilke disse systemer er ude af drift.

I kraft af sin geografiske placering, men også af sine ambitioner med hensyn til militære kapaciteter, spiller Warszawa nu utvivlsomt rollen som omdrejningspunkt for det europæiske forsvar over for den russiske og hviderussiske trussel. Det er tilstrækkeligt at sige, at Warszawa-voldgiften på dette område var mest ventet.

AEGIS i land i Polen
Polen er vært for et af de to NATO AEGIS Ashore-steder, der udgør det europæiske anti-missilskjold mod trusler af MRBM- og IRBM-typen.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Tyskland | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

5 Kommentarer

 1. Vi har altid haft dette valg og har i årevis. Forsyner alternative markeder, der elsker vores Itar gratis udstyr og især flåde.

  Fra et økonomisk synspunkt, hvem vil producere asters 15 og 30 i de næste 10 år og i store mængder?
  Det er åbenbart skibene.

  Krigen i Ukraine viste, at vi ikke kan holde ud ved at nedbryde 100 droner med 2 millioner missiler på alle mulige mål i et territorium.
  På havet er det en anden historie, for bortset fra din målfregat er der ikke meget andet end vand.
  Lad os udvikle en Rapidfire/LMP/aster15/aster30 kvartet, der er egnet til flådebrug, og lad os gå efter det!!!!!
  Irys T-systemerne, som vil blive solgt til alle østeuropæiske lande, vil sandsynligvis aldrig affyre et missil
  Bådene bliver en anden historie.

 2. På den ene side er der ikke kun Frankrig, men også Italien, på den anden side er det svage punkt ved ESSI dens integration i EU, derfor vil en del af budgetterne blive udtrukket fra det europæiske budget, og Italien og Frankrig har en rolle at spille, fordi de kan blokere eller bremse projektet. Tyskland gik lidt stærkt ved at integrere Israel i projektet, angående USA er Tyskland lidt af en trojansk hest, selvom vi ville ønske det ville være interessant at se Tysklands holdning hvis Trump bliver valgt, især da sidstnævnte gør sin politik baseret på mænd og ikke lande, ikke sikker på, at han vil sætte pris på Scholz

 3. Udviklingen af ​​et middel til exo-atmosfærisk aflytning er virkelig afgørende for Europas sikkerhed og forsvar.

 4. Scholz er ikke en partner for Frankrig i modsætning til Merkel.
  Deutschland uber ales….
  Han vil gøre alt for at ødelægge vores våbenindustri. Vi er decideret naive og ikke særlig kompetente i kommerciel henseende sammenlignet med Tyskland….
  Vores ansvarlige minister er ikke særlig klog...

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler