Boeing vil måske snart ikke længere være i stand til at producere F-15EX og F/A-18 E/F i St.

I de senere år har de kommercielle fejl i Boeings jagerdivision udgjort en reel trussel mod fremtiden for produktionslinjerne på dens fabrik i Saint-Louis, Missouri, som især producerer F/A-18 E. /F Super Hornet og F-15EX.

Mens den amerikanske flyproducent havde set sin horisont lysne op, med annonceringen af ​​en fremtidig ordre på 50 F-15EX til det israelske luftvåben, er det deres underleverandørnetværks tur til at afveje en eksistentiel trussel mod denne aktivitet.

Faktisk meddelte virksomheden GKN Aerospace med base i Hazelwood i de nordlige forstæder til Saint-Louis, som producerer nøgleelementer til konstruktionen af ​​de to Boeing-jagerfly, at de havde til hensigt at lukke sin industriplads, husets britiske moderselskab, Melrose Industrier, der mener, at det ikke længere er økonomisk rentabelt.

Boeings kampflydivision under pres i de senere år

Opdatering af 27/04/24: Boeing annoncerede, som forventet, købet af GKN, med overførsel af 550 af de 600 medarbejdere. Størrelsen af ​​transaktionen blev ikke afsløret, hvilket tyder på, at den er betydelig, bestemt over selskabets markedspris.

For Boeing har denne udmelding effekten af ​​en bombe, måske endda afpresning, da den amerikanske flyproducent har været igennem en svær periode i omkring femten år. Boeing har nemlig siden begyndelsen af ​​2010'erne kæmpet for at opretholde aktiviteten på sin Saint-Louis-fabrik, som beskæftiger 16.000 mennesker, for at producere flyproducentens kampfly.

Boeing Missouri Line
Super Hornet og Eagle produktionslinjen i St. Louis, Missouri, beskæftiger næsten 16 mennesker.

De successive valg af Lockheed Martin til F-22, derefter til F-35, efterfulgt af Northrop Grummans til B-21, har faktisk udhulet ordrebogen, da det amerikanske og saudiske fly, Qataris , Kuwait og australiere, leveret.

Værre endnu, den amerikanske flåde har i flere år meddelt, at den ønsker at sætte en stopper for Super Hornet-ordenen, som kun overlever gennem Kongressens indgriben, mens F-15EX-ordren til det amerikanske luftvåben er blevet ved med at tilbagegang fra mere end 200 fly, der oprindeligt var planlagt, til 144, derefter 98 fly, i dag.

I denne sammenhæng udgjorde den israelske meddelelse om en fremtidig ordre på 50 F-15EX, i en samlet ordre på 18 milliarder dollars, et frisk pust for flyproducenten i afventning af beslutninger om det amerikanske luftvåbens NGAD-program, og US Navy, selv om sidstnævnte for nylig meddelte sin hensigt om at udsætte det et par år.

GKN Aerospace-truslen kan få Boeings Saint-Louis-fabrik til at indstille driften allerede i 2025.

Vi kan godt forestille os, i denne sammenhæng, at udmeldingen fra Melrose Industries vedr ophør af aktivitet, fra 2025, af GKN Aerospace, udgør en trussel, som Boeing med glæde ville have undværet i dag.

GKN Aerospace
GKN Aerospace fremstiller superplastik, der er afgørende for konstruktion og vedligeholdelse af F-15 og F/A-18.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarsindustriel underleverandørkæde

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler