600 til 1000 ATACMS-missiler til Ukraine: hvorfor sådan en U-vending af USA?

Vil amerikanske ATACMS-missiler være den længe ventede game-changer i Ukraine? Det er fuldt ud muligt. Faktisk efter en meget ventet afstemning af det amerikanske Repræsentanternes Hus, for at frigive kuverten på 95 milliarder dollars til Taiwan, Israel og Ukraine for tre dage siden var det Senatets tur i dag til at gøre det samme.

Ikke overraskende validerede han loven og tillod Joe Biden at bekendtgøre den. Det tog ikke lang tid, da den amerikanske præsident en time efter senatorafstemningen tog ordet for at meddele, at loven var blevet bekendtgjort, hvilket gjorde det muligt at frigive blandt andet 60.8 milliarder dollars i militær støtte til Ukraine.

I tre dage havde flere meddelelser antydet, at Washington forberedte sig på at levere ATACMS ballistiske missiler, implementeret af HIMARS-systemer, til Ukraine, en ammunition, som Kyiv længe havde anmodet om for at nå vigtige mål, i dybden af ​​den russiske enhed udstationeret i Ukraine.

Joe Biden annoncerer leveringen af ​​tusinde ATACMS-missiler til Ukraine

Ingen havde på den anden side forudset, at USA forberedte sig på at levere 600 til mere end tusind af disse $1,5 millioner missiler til de ukrainske hære, hvilket gav dem mellemdistance ildkraft uden tilsvarende i dette teater.

ATACMS missiler
MGM-140 ATACMS er et ballsitisk missil med en rækkevidde på 300 km, der bærer enten en sprængladning til at angribe fæstninger eller 300 submunition mod grupperinger af styrker og ressourcer.

Meddelelsen har effekten af ​​et jordskælv i denne konflikt. Med så mange ammunition af denne type vil ukrainerne faktisk være i stand til at angribe de vigtigste steder, koncentrationer af styrker, logistiske depoter og kritiske infrastrukturer i hele det ukrainske territorium på russiske hænder, herunder på Krim.

Med andre ord, så længe Washington forsyner ukrainerne med præcise målretningsoplysninger, hvilket er sandsynligt, vil Moskva fra det øjeblik ikke længere have mulighed for at forberede offensiver eller manøvrer, herunder i dybden af ​​sin enhed, i hele dette territorium , hvilket gør udførelsen af ​​en offensiv meget usandsynlig.

Et dybtgående skift i den amerikanske holdning, som indtil nu modsatte sig leveringen af ​​ATACMS

Frem for alt repræsenterer denne meddelelse et stort skift i Washingtons holdning til dette emne. Det Hvide Hus og Pentagon var faktisk indtil nu imod, at dette ballistiske missil blev sendt til Ukraine, af frygt for en eskalering fra Moskvas side.

HIMARS
HIMARS-systemerne leveret til Ukraine fra 2022 vil gøre det muligt at udsende AtACMS-missiler, med en annonceret rækkevidde på 300 km, i stand til at nå hele det ukrainske territorium kontrolleret af de russiske hære.

At flytte fra en sådan reserveret position til en sådan mængde ildkraft kræver derfor en amerikansk reaktion, der står mål med den opfattede trussel. Især da Det Hvide Hus ikke er den eneste, der har foretaget et radikalt skift i dette emne i de seneste dage.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 ballistiske missiler | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler