Det mulige salg af 120 VBCI 2 til Qatar kan føre til andre på kort sigt.

I december 2017 annoncerede Paris og Doha underskrivelsen af ​​en hensigtserklæring vedrørende Qatars erhvervelse af 490 VBCI 2, til pansrede infanteri kampvogne Mk2, der skal erhverves fra Nexter, med en konvolut, der spænder fra €1,5 til € 2 mia.

Forhandlingerne var dog særligt vanskelige omkring denne kontrakt, også hæmmet af andre spændingsområder mellem de to lande. To mere senere, i 2019 annoncerede Doha afslutningen på forhandlingerne, og dens ambition om at vende sig til en anden løsning, idet den tyske bokser ofte er avanceret.

Forholdet mellem Frankrig og Qatar er blevet forbedret siden da, især på grund af fransk deltagelse i at sikre verdensmesterskabet i fodbold i 2022, arrangeret i landet, hvilket sætter VBCI tilbage i søgelyset, uden at vi ved, om, ja eller ej, Qatar rent faktisk vil vende sig til denne model. Det ser ud til, at afgørelsen i denne sag nu er tæt på, mens ifølge hjemmesiden LaTribune.fr, Doha kunne snart bestille 120 VBCI fra KNDS-France.

120 VBCI 2 til Qatars væbnede styrker i afsluttende forhandling

Ifølge den franske økonomiske informationsside, meget tæt på industrielle spørgsmål i den nationale forsvarssfære, har Qatar faktisk anmodet KNDS-France om et endeligt forslag vedrørende 120 VBCI i CT40-evolution, for at udstyre 2 af de 6 mekaniserede bataljoner landets infanteri.

VBCI 2
VBCI 2, der tilbydes i Qatar, er udstyret med CT40-tårnet og en 13 hk Volvo D600-motor.

De øvrige fire bataljoner ville være udstyret med tyske og tyrkiske panserkøretøjer, Boxer 8×8 designet og bygget af ARTEC GmbH, et joint venture, der samler KNDS-Deutschland (tidligere Krauss-Maffei Wegmann), Rheinmetall Landsystem og Rheinmetall Netherlands, og en VCI af det tyrkiske BMC, et selskab 49% ejet af Qatar. Vi kender ikke den nøjagtige opdeling af denne forsamling.

VBCI foreslået af KNDS-France er baseret på VBCI 2-modellen, et pansret køretøj, der bruger et redesignet karrosseri af VBCI, men med en kraftigere Volvo D13 600 hk motor, samt vetronics og en ny generation af tårn. Dette vil være baseret på T40-tårnet, bevæbnet med den fransk-britiske CT40-kanon, som især udstyrer hærens Jaguars og den britiske hærs Ajax.

Beskyttelsesniveauet for VBCI er også forbedret, især mod miner og improviserede eksplosive enheder (IED for det engelske akronym), og det forbliver under effektivitetstærsklen på 8 tons pr. aksel for mobilitet på hjul, med en kampmasse på 32 tons og et effekt-til-vægt-forhold på 18,75 hk pr. ton. Endelig giver den styrende bagaksel VBCI 2 øget mobilitet, især i ujævnt terræn eller i et bymiljø.

En ordre fra VBCI, som kunne føre til andre for KNDS-Frankrig

Selvom det har vist sig meget effektivt i kamp, ​​især i asymmetriske teatre som Mali, har det franske VBCI indtil nu ikke mødt den forventede succes på den internationale scene. Hæren er i dag den eneste operatør af det pansrede køretøj fra KNDS Frankrig. Således blev den sidste af de 628 VBCI i tjeneste hos de franske væbnede styrker leveret i 2015.

KNDS-Frankrig fabrik
Industriel produktion af VBCI ophørte i 2015.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 infanteri kampkøretøjer | Forsvarsnyheder | Konstruktion af pansrede køretøjer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

  1. Hvad adskiller VBCI2 fra Jaguaren med hensyn til rustning... VBCI er godt beskyttet mod miner, ok, men det er stadig meget højt. Det ekstra tårn hjælper ikke noget. Jeg er ikke militær. Men det giver mig ikke fuld tillid til at tage frontale skud. Når du ser CV90, virker den mere solid.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler