Er enden på kampvognen i sigte i konflikten i Ukraine?

Ifølge open source-oplysninger er mere end 3 russiske og ukrainske kampvogne gået tabt på begge sider siden starten af ​​konflikten i Ukraine, mere end der var involveret i starten af ​​konflikten.

Sådanne tab har betydelige konsekvenser, især på kampforløbet og stagnationen af ​​indsatslinjen. De fik endda begge lejre til at bevæge sig væk fra de klassiske doktriner om at bruge kampvognen, arvet fra Anden Verdenskrig, hvilket gjorde sidstnævnte til søjlerne for brud og beslutning.

Vi kan i denne sammenhæng stille spørgsmålstegn ved fremtiden for den tunge kampvogn, i et miljø mættet med droner, miner og missiler, hvilket fratager den dens manøvreevner og derfor en stor del af dens interesse for kamp. Dette ville dog bestemt være alt for forhastede konklusioner...

Skræmmende tab for russiske og ukrainske kampvognsenheder

Hvis vi skal tro Oryx hjemmeside, har de russiske hære mistet, i Ukraine, omkring 2 kampvogne, siden konfliktens start i Ukraine, hvoraf næsten 900 er identificeret som ødelagt, 2 taget til fange, og resten er blevet efterladt eller beskadiget.

Russisk kampvogn ødelagt
De russiske hære har mistet omkring 3000 kampvogne siden konfliktens start. Disse tal skal dog tages med visse forbehold.

Ved starten af ​​den russiske offensiv i februar 2022 anslog analytikere, at Moskva havde samlet omkring 1 til 200 kampvogne på grænsen til Ukraine, mens hele flåden af ​​kampvogne i tjeneste, inden for de russiske hære, blev anslået til 1 til 400 pansrede køretøjer.

ukrainsk side, situationen er ikke meget bedre. Af de 1 kampvogne i tjeneste blandt aktive ukrainske enheder i februar 300, blev 2022 rapporteret tabt, herunder 800 identificeret som ødelagt, 550 taget til fange og resten forladt eller beskadiget.

Nøjagtigheden af ​​disse tal skal naturligvis tages med visse forbehold. På den ene side er der kun tale om pansrede køretøjer, der blev fotograferet og derefter frigivet som åbne kilder. Hvis øvelsen kunne vise sig at være effektiv, når linjerne bevægede sig hurtigt, i starten af ​​konflikten, er dette meget mindre tilfældet i dag, hvor linjerne er relativt faste, selvom dronerne giver visse oplysninger på dette område.

På den anden side egner den analysemetode, der anvendes af Oryx-stedet, og de midler, der er til rådighed for dette lille frivillige hold, sig mere til analysen af ​​en begrænset konflikt, med tab på et par dusin, måske et par hundrede pansrede køretøjer, snarere end for en konflikt af denne størrelsesorden. Endelig kender vi ikke antallet af kampvogne og pansrede køretøjer, der er identificeret, ødelagt, forladt eller beskadiget, og som blev gendannet af styrkerne, for at blive transporteret til rehabiliteringscentre.

På trods af disse forbehold er der ingen tvivl om, at tankflåder, både russiske og ukrainske, har oplevet en ganske betydelig nedslidning. Analysen af ​​de nedslidninger, der er identificeret i de seneste måneder, viser også, at de russiske hære næsten ikke længere tilpasser de modeller, som de oprindeligt havde indsat omkring Ukraine, hvilket tyder på, at hovedparten af ​​denne flåde faktisk var udryddet.

Vestlige kampvogne så sårbare som sovjetiske eller russiske modeller i den ukrainske konflikt

Hvis russiske eller sovjetisk designede kampvogne, såsom den russiske T-72, T-80 og T-90, eller den ukrainske T-64, betalte den høje pris i disse kampe, var de ikke de eneste, der registrerede katastrofale nedslidningsrater.

Leopard 2A6 og M2 Bradley ødelagt
mest Leopard De ukrainske 2A6 og M2 Bradley tabte under dette engagement i starten af ​​den ukrainske sommermodoffensiv i 2023, blev angiveligt gendannet og istandsat af ukrainerne.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

4 Kommentarer

  1. Bare en bemærkning: nedslidningsraten for vestlige kampvogne, inklusive dem fra Leopards 2, er bestemt høj, men overlevelsesraten for besætningerne har intet at gøre med tanks af sovjetisk og endda russisk oprindelse til og med T90.

  2. Vi må heller ikke glemme de bonusser, som oligarkerne lovede russiske soldater, der ødelægger en vestlig kampvogn, nogle vender tilbage fra orlov, så snart tilstedeværelsen af ​​en af ​​dem er annonceret: i denne sammenhæng bliver disse kampvogne et bytte og må derfor også møde grådigheden af mænd. Dette ville ikke være tilfældet i et HI-sammenstød med NATO

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW