Det fremtidige kinesiske H-20 strategiske bombefly skræmmer ikke den amerikanske efterretningstjeneste. Har de ret?

Det nye H-20 strategiske bombefly, som skal erstatte den ærværdige H-6 inden for det kinesiske luftvåbens bombeflyenheder, vil blive afsløret i løbet af få uger. Dette er, hvad der blev afsløret for et par uger siden af Næstkommanderende for Flyvevåbnet i People's Liberation Army, Wang Wei, annoncerede i et interview givet til Hong Kong Commercial Daily.

Forventet i flere år skal H-20 markere en dybtgående udvikling af den kinesiske atomtriade, ved at forsyne det med et meget langtrækkende fly, som også er potentielt snigende, hvilket gør det til det andet verdensluftvåben, der indsætter denne type midler, efter USA.

Selvom der er meget få oplysninger om dette program, ser de amerikanske efterretningstjenester ikke ud til at frygte det nye apparats ankomst, selvom det er nært forestående. Faktisk, under et interview givet til amerikanske journalister, foreslog en embedsmand fra disse tjenester, at H-20 ikke ville have kapaciteter, der kan sammenlignes med den amerikanske B-21 Raider.

Men den tillid, som Pentagon har udvist om dette emne, er berettiget. Dette minder om det, der regelmæssigt blev afsløret, for et par år siden, vedrørende andre kinesiske udstyrsprogrammer, såsom Type 052D destroyere eller J-20 jagere, mens sidstnævnte nu udgør emner af markant bekymring, for denne samme Pentagon.

Den meget ventede kinesiske H-20 strategiske bombefly og dens forventede ydeevne

Meddelt som nært forestående i flere år, har ibrugtagningen af ​​den kinesiske H-20 stadig ikke fundet sted. Derudover er programmet særligt uigennemskueligt på den offentlige scene, så de fleste af de centrale elementer, der udgør dette strategiske bombefly, er stadig ukendte.

H-20 strategisk bombefly driller 2022
På sidelinjen af ​​det nye år, i 2022, udgav den kinesiske luftfartsindustri en teaser til H-20, der replikerer den, der blev brugt af Northrop-Grumman, til B-21.

Ifølge amerikansk efterretningstjeneste ville den have form som en flyvende vinge, hvilket ser ud til at være blevet bekræftet af kinesisk kommunikation. Denne konfiguration antyder, at den derfor er designet, ligesom den amerikanske B-2 Spirit og B-21 Raider, til at være udstyret med avanceret stealth.

Formen på den flyvende vinge, i virkeligheden, ved fraværet af fremspringende kanter og lodrette og vandrette planer, har en tendens til at reducere enhedens radarækvivalente overflade, såvel som resonansfænomenerne, der udnyttes af lavfrekvente UHF-radarer.

Ud over denne næsten sikkerhed er oplysningerne på enheden i bedste fald estimater offentliggjort af visse efterretningstjenester. Pentagon vurderer således, at H-20 vil have en rækkevidde på 8 km, med en nyttelastkapacitet på mere end 500 tons.

Af lighed er det også sandsynligt, at flyet vil udvikle sig ved høj subsonisk, og at det vil blive brugt af PLA, både til strategiske angreb, der erstatter H-6N, og til langdistance flådeangreb, der erstatter H-6J .

Pentagon efterretningstjeneste anslår, at amerikanske B-2 og B-21 vil være H-20 overlegne.

Ud over denne meget begrænsede information er H-20 under et absolut blackout fra de kinesiske myndigheder og dets producent, Xi'an. Pentagons efterretningstjenester ser derimod ud til at vide lidt mere om dette.

B-21 Raider
Første flyvning af B-21 Raider. Det amerikanske luftvåben planlægger at erhverve omkring hundrede af disse fly, for først at erstatte B-1 Lancer, derefter B-2 Spirit og B-52 Stratofortress.

På betingelse af anonymitet talte en efterretningstjenestemand fra Pentagon til udvalgte journalister fra den amerikanske forsvarspresse. Pentagon var ikke "særligt bekymret" over ankomsten af ​​H-20 i de kommende måneder eller år.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 strategiske bombefly | Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

  1. Apropos bias, så pas på heller ikke at gengive den om Rusland. Ved at spise deres propaganda troede vi fejlagtigt, at deres materiale var fantastisk.
    I dagslys er det mindre tydeligt.
    Og da den kinesiske måde at gøre tingene på stadig er lidt "sovjetiseret", risikerer det at skabe en del overraskelse, når tingene bryder ud mod Taiwan.

    Vi husker de endeløse Indien/Kina træfninger før rafales ankommer. Siden da er der ikke så mange kinesiske fly, der flyver i denne sektor (Ladackh)

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler