SAMP/T Mamba vs Patriot PAC-3 i Saudi-Arabien? Det er faktisk muligt…

Indtil den 21. marts 2024 blev SAMP/T Mamba og PAAMS luftværns- og antiballistiske systemer, og Aster-familiens antiluftskytsmissiler, oftest betragtet på den internationale scene som sekundære spillere.

Hvis MBDAs Aster 15 og 30 udstyrer mere end fyrre overfladeskibe og 23 landbaserede jord-luft-batterier i omkring ti lande, er systemet langt fra at overskygge den amerikanske Patriot, hvoraf mere end 280 batterier blev købt af omkring tyve lande , mens SM-2 og flåden ESSM også udstyrer omkring tyve marinesoldaters skibe.

Disse systemer kunne stole på auraen af ​​effektivitet omkring amerikansk udstyr, men også på det berømte "Combat proven", som spiller en afgørende rolle i anskaffelsen af ​​forsvarsudstyr på den internationale scene. Omvendt var Aster-missilet og Mamba- og PAAMS-systemerne, selvom de havde vist fremragende præstationer under test og øvelser, uengagerede.

Mamba-batteriet sendt af Rom og Paris til Ukraine og brugen af ​​Aster af britiske, franske og italienske destroyere og fregatter mod Houthi-droner og krydsermissiler har i flere måneder genoprettet billedet af disse systemer, og disse har vist sig fremragende effektivitet, uden at have noget at misunde amerikansk udstyrs.

Men det var utvivlsomt den vellykkede aflytning den 21. marts af tre Houthi-antiskibsballistiske missiler af den franske fregat Alsace, som på få timer forvandlede billedet af det franske missil og tilstødende systemer på den internationale scene. På få minutter havde Aster sluttet sig til Patriot i feltet af kampbeviste anti-ballistiske systemer.

Ny anti-ballistisk succes for Aster 30 og Red Sea missilet af den britiske destroyer HMS Diamond

Siden da har Aster 30-missilet bekræftet, at den vellykkede aflytning af de tre ballistiske Houthi-missiler af Alsace hverken var tilfældig eller endda heldig. Den 24. april udførte den britiske destroyer HMS Diamond, en af ​​de 6 type 45 antiluftskyts destroyere af Daring-klassen, tæt på de franske og italienske Horizon-fregatter. aflytning af yderligere to Houthi ballistiske missiler.

Type 45 Sea Viper e1622818312390 Luftværnsforsvar | Forsvarsnyheder | Saudi Arabien
SAMP/T Mamba vs Patriot PAC-3 i Saudi-Arabien? Det er faktisk muligt... 6

Houthi-missiler var rettet mod MV Yorktown, et skib under amerikansk flag, med 18 besætningsmedlemmer af amerikansk nationalitet, og fire af græsk nationalitet, om bord.

HMS Diamond brugte sit Sea Viper-system, den britiske betegnelse for PAAMS (Principal Anti Air Missile System), til med succes at opsnappe de to Houthi ballistiske missiler, hver efter en differentieret og samtidig angrebsbane.

Få minutter senere blev Sea Viper, sammen med den britiske destroyers 30 mm kanoner og Phalanx-system, igen brugt til at imødegå et angreb fra fire Houthi-droner mod det samme mål.

Dette er uden tvivl endnu en vigtig succes for det europæiske overflade-luft-system og for Aster 30-missilet, især da dette ikke på forhånd er den version, der er beregnet til ballistisk aflytning.

Desuden skal de britiske Type 45 destroyere snart udvikle sig for at modtage denne udvidede anti-ballistiske kapacitet gennem Aster Block 1 missilet, derefter, i fremtiden, Block 1NT, designet til at opsnappe missiler med en rækkevidde på 1 km.

Saudi-Arabien ville søge et europæisk alternativ til Patriot-systemet, der anses for at være for dyrt

Uanset denne succes ville Riyadh for nylig have påtaget sig at indlede visse konsultationer med europæiske producenter for at anskaffe nye luftforsvarssystemer. Det er det i hvert fald hvad webstedet intelligenceOnline.fr tror, ​​det ved, det er rigtigt, at de ofte er velinformerede om denne type emner.

Patriot PAC 3 e1684245912115 Luftværnsforsvar | Forsvarsnyheder | Saudi Arabien
SAMP/T Mamba vs Patriot PAC-3 i Saudi-Arabien? Det er faktisk muligt... 7

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Luftværnsforsvar | Forsvarsnyheder | Saudi Arabien

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

4 Kommentarer

  1. For ikke at nævne, at Patriot er kendt for sin blah-målretning, som kræver at kaste to missiler pr. aflytning……
    Vi så, at på mambaen er det OS (i øvrigt respekt for Alsace for at have kastet 3 aster på 3 missiler...det er stadig dumt, og der er ikke tid, hvis det går i stykker......det er udtryk for den tillid, de har til asteren 30)

  2. Forhåbentlig er ruten for mambaen og asteren den samme som Rafale, bortset fra at vores amerikanske venner, hjulpet af tyskerne (forholdene i det europæiske skjoldprojekt) ikke tillader det, lad os håbe…..

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW