Kinesiske forsvarsudgifter i 2022 svarede til USA's, ifølge en amerikansk tænketank.

Som hvert år giver udgivelsen af ​​SIPRI-rapporten om verdensmagters forsvarsudgifter anledning til adskillige fortolkninger gennem presseartikler og adskillige mere eller mindre informerede kommentarer.

Som vi nævnte for nylig, hvis offentliggørelsen af ​​disse budgetter, som præsenteret af SIPRI, har en syntetisk interesse, er dens trivielle brug, til at udlede et formodet forhold mellem militære styrker, yderst tvivlsomt, for ikke at sige vildledende. Det er næppe overraskende i denne henseende, at disse tal primært bruges af Rusland og Kina til at understøtte deres egen fortælling, snarere end af alle verdens militærmagter.

Det er i denne sammenhæng, at American Enterprise Institute for Public Policy Research, eller AEI, en ikke-partisk (ikke-politisk tilknyttet) amerikansk tænketank, for nylig udgav en metode til at omdanne dette ansigtsbudget til et mere sandsynligt kompenseret budget være indikativ for udviklingen af ​​magtbalancen.

Dens konklusioner er som sådan, hvis ikke overraskende, under alle omstændigheder helt klare. Ifølge dets forskere ville kinesiske forsvarsudgifter for referenceåret 2022, der anvendes her, faktisk være mere end tre gange højere end det nominelle budget angivet af Beijing og optaget af SIPRI. Frem for alt ville de være næsten perfekt afstemt med det amerikanske forsvarsbudget samme år.

Den vildledende sammenligning af forsvarsudgifter mellem verdens militærmagter

Som nævnt i artiklen " At sammenligne landes forsvarsbudgetter er en alvorlig fejl! Derfor… »den 23. april er sammenligningen fremkaldt af SIPRI's årlige offentliggørelse af verdenshærenes budget, ofte ineffektiv, nogle gange mindre, fuldstændig vildledende.

HQ-18B hypersonisk missil Nordkorea
På trods af et forsvarsbudget på kun 0,96 milliarder dollars, har Nordkorea meget betydelig militær magt, også på det ballistiske område, og har omkring halvtreds atomsprænghoveder.

For at give det sammenfattende dokument en homogen form, passerer SIPRI det gennem flere filtre, herunder harmoniseringen af ​​disse budgetter i amerikanske dollars, som ikke tager højde for talrige økonomiske, sociologiske og politiske faktorer omkring brugen af ​​disse budgetter.

Det overbevisende eksempel i denne artikel er Nordkorea. Faktisk er dets årlige forsvarsbudget på 0,96 milliarder dollar slet ikke repræsentativt for landets militære magt, som har en hær på 1,3 millioner mand, 5000 kampvogne og 2500 artillerisystemer, samt kun omkring halvtreds atomsprænghoveder.

Selv kompenseret for købekraftspariteten anvendt på Nordkoreas BNP nåede den kun op på 3 milliarder dollars, endnu en gang, ude af proportion med virkeligheden af ​​landets militære magt. Husk, at Sydkorea bruger 14 gange dette budget kompenseret af Købekraftsparitet, og skal stadig stole på de 28 amerikanske soldater og Washingtons atomparaply for at beskytte sig selv.

Vi forstår, under disse forhold, i hvilket omfang den simple sammenligning af forsvarsudgifter mellem lande baseret på meget forskellige økonomiske, teknologiske og industrielle realiteter giver ingen mening for at udlede en relevant konklusion vedrørende udviklingen af ​​den militære magtbalance.

Den kompenserede beregningsmodel af det kinesiske forsvarsbudget fra tænketanken AEI

Det er i denne sammenhæng, at den amerikanske tænketank American Enterprise Institute for Public Policy Research, eller AEI, forpligtede sig til at lægge visse grunde vedr. en kompenseret beregningsmodel hvilket gør det muligt at give disse budgetdata et mere realistisk fortolkningspotentiale.

kinesiske væbnede styrker
Kinas væbnede styrker er 2 millioner stærke, en tredjedel af dem er værnepligtige.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Forsvarsnyheder | FORENEDE STATER

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler