F-35 bevæger sig længere væk fra De Forenede Arabiske Emirater

I begyndelsen af ​​december 2021 annoncerede De Forenede Arabiske Emirater og Frankrig underskrivelsen af ​​en historisk kontrakt på 14 milliarder euro, der blandt andet relaterer sig til erhvervelsen af ​​80 fly Rafale F4 til at erstatte UAE Mirage 2000-9.

Denne beslutning fulgte efter Joe Bidens suspension af en potentiel kontrakt med USA om køb af 50 F-35A'er og 9 MQ-9B Gardian dronesystemer af Abu Dhabi i januar 2021. For den amerikanske præsident var sikkerheden krav til eksport af F-35A var faktisk ikke opfyldt af De Forenede Arabiske Emirater, selv om de havde tildelt kinesiske Huawei kontrakten om udrulning af 5G i landet .

Siden da er Emirati F-35A'er ved flere lejligheder blevet inviteret med i nyhederne, hvad enten de skal annoncere genoptagelsen af ​​forhandlingerne om dette emne, eller for at bemærke det åbenlyse fravær af fremskridt på dette område. Som sådan giver de årlige forhandlinger mellem Abu Dhabi og Washington i denne uge ikke megen grund til optimisme for Lockheed Martin.

F-35 fraværende fra de årlige forhandlinger mellem Washington og Abu Dhabi

faktisk, beretningen om disse forhandlinger, mens den rapporterer om betydelige fremskridt inden for det civile industrielle og teknologiske område, såvel som omkring fremtidige amerikansk-designede Gardian-droner, nævnes den amerikanske stealth-jager ikke.

Trump 6. januar 2021
Donald Trump underskrev Emirati-ordren om blandt andet 50 F-35A'er, dagen før hans magtoverførsel til Joe Biden.

Husk at to uger efter offentliggørelsen af ​​ordren til 80 Rafale med Frankrig havde de emiratiske myndigheder offentliggjort afslutningen på forhandlingerne med USA vedrørende F-35. Ifølge Abu Dhabi var der ikke sket fremskridt i et år med forhandlinger, efter at Joe Biden suspenderede denne kontrakt, få dage efter tiltrædelsen.

Faktisk lover fraværet af reference til F-35 i disse årlige diskussioner sandsynligvis ikke godt for denne kontrakt, og måske for de særlige forbindelser, som De Forenede Arabiske Emirater, såvel som Saudi-Arabien, opretholder med USA, i denne region.

Spøgelset af tilnærmelse mellem De Forenede Arabiske Emirater og Kina

Hvis disse oplysninger er bekymrende for Washington, er det ikke en overraskelse, langt fra. Faktisk ikke kun kinesiske Huawei har med succes gennemført kontrakten vedrørende 5G-netværket i UAE, men Abu Dhabi og Beijing er blevet tættere på mange områder i tre år nu.

Således blev de første kinesiske Hongdu L-15A Falcon avancerede træningsfly, bestilt af UAE Air Force, leveret i 2023 og deltager allerede i uddannelse og træning af deres jagerpiloter.

Hongdu L-15A Falcon
UAE har bestilt 48 Hongdu L-15A Falcon avancerede trænerfly fra Beijing.

Men det er, uden den mindste tvivl, de forhandlinger, der er indledt mellem de to lande, om mulig opførelse af en kinesisk militærbase i landet, der er i stand til at være vært for styrker fra People's Liberation Army, som har en tendens til at forhindre fremskridt på F- 35 her i landet.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler