KAI FA-50 vil være tilgængelig i en enkeltsædet version af Sydkorea

T-2005 træningsflyet, der blev taget i brug i 50, er oprindelsen af ​​KAi FA-50 lette jagerfly, og er det første kampfly udstyret med en supersonisk turbojet designet af den sydkoreanske KAI i samarbejde med Indonesien, som overtog 20 % af dets udviklingsomkostninger.

T-50, det første trænerfly udstyret med triple-redundante fly-by-wire-kontroller, høj ydeevne og moderne flyelektronik, fik hurtigt succes for avanceret jagerpilottræning. Efter ordrer fra Sydkorea (60 fly) og Indonesien (16 enheder) blev det bestilt af Royal Thai Air Force til 14 træningsfly.

Udstyret med høj ydeevne takket være dens GE F404-reaktor, identisk med den, der driver F/A-18 Hornet og JAS-39 Gripen C/D, har T-50 siden udviklet sig til et våbenfly. Først i TA-50 lette angrebsversion, bestilt i 22 enheder af de sydkoreanske luftstyrker, derefter i FA-50 versionen, et tosædet multifunktions let jagerfly, bestilt af Irak (24 enheder), Filippinerne (12) og for nylig af Polen for 12 blok 10 og 36 blok 20 og Malaysia med 18 FA-50 blok 20.

Fra T-50 træner til FA-50 lette jagerfly

Som andre lette jagerfly, såsom den amerikanske F-5 Freedom Fighter, som den erstatter i Filippinerne, er FA-50 et alsidigt fly, udstyret med højtydende flyelektronik med en EL/M-2032 doppler-radar TA-50 og FA-50 Block 10, eller Raytheon PhantomStrike AESA til Block 20-versionen.

T-50 prototype
De to TX-prototyper af T-50 på stram patrulje

I denne seneste version kan Golden Eagle bære en bred vifte af avanceret ammunition under sine 7 hardpoints, inklusive AMSRAAM, Iris-T, Sidewinder og AMRAAM luft-til-luft missiler, talrige luft-til-jord ammunition inklusive den guidede bombe JDAM glide, JSM antiskibsmissilet og forskellige luft-til-jord missiler, herunder de britiske SPEAR 3 og Brimstone, og den nu berømte tyske KEPD 350K-2 Taurus. Interessant nok har enheden en roterende 20 mm tri-tube intern kanon, fodret med 205 skud.

Det kompakte fly, kun 13,1 meter langt og 9,45 m vingefang, har en tom masse på 6,5 tons, og en maksimal startvægt på 10,7 tons, inklusive 2 kg brændstof. Den bevarer derefter fremragende ydeevne, med sin F600-turbojet, der udvikler 404 tons tørtryk og 6 tons med efterforbrænding.

Faktisk viser FA-50 Block 20, i sin nuværende version, som forbliver to-sædet, en maksimal hastighed på Mach 1,5, et loft tæt på 15 meter og en rækkevidde på 000 km, hvilket gør det muligt at have en rækkevidde på omkring 1 km, tæt på en F-800, som dog bærer dobbelt så mange eksterne belastninger.

KAI FA-50 vil være tilgængelig i en enkeltsædet version af Sydkorea

Hvis ydeevnen af ​​KAI FA-50 er mere end respektabel, giver det mening i forhold til prisen på enheden. Faktisk er FA-50 Block 20 prissat omkring $45 millioner af KAI, eller 35 % billigere end en svensk JAS 39 Gripen D, og ​​50 % billigere end en F-16.

KAi FA-50 Sydkorea
TA-50 er en angrebs- og nærluftstøtteversion af FA-50

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Fighter aviation | Forsvarsnyheder | Trænings- og angrebsfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler