Sender tropper til Ukraine, officielt studeret af Estland

Mens hypotesen om et sammenbrud i det ukrainske forsvarssystem, omkring Kharkiv, men også i Donbass, nu er en troværdig hypotese i lyset af stigningen i intensiteten af ​​russiske angreb, har Estland netop nået en ny fase i europæisk involvering i den ukrainske konflikt.

Madis Roll, den nationale sikkerhedsrådgiver for det estiske præsidentskab, bekræftede faktisk, at regeringen netop i dette øjeblik var i gang med at gennemføre evalueringer vedrørende den potentielle udsendelse af tropper i Ukraine, uafhængigt eller som del af en lille koalition uafhængig af NATO.

En forværret militær situation, da Moskva banker på nedslidningen af ​​de ukrainske hære

I de seneste dage synes de angreb, som russiske styrker har udført mod det ukrainske forsvarssystem, faktisk meget mere effektive, end de var tidligere. På få dage tog de russiske soldater således omkring hundrede km² fra de ukrainske forsvarere, et tempo betydeligt mere vedvarende end i de foregående måneder.

Til det punkt, at i dag, hypotesen, at den ukrainske front giver ikke efter, visse steder, diskuteres åbent, blandt andet af landets myndigheder, såvel som deres allierede, med risiko for, at et russisk gennembrud destabiliserer alle forsvarslinjerne omkring især Kharkiv.

andrei belousov
Økonom Andrei Belousov har afløst Sergei Shoigu som chef for det russiske forsvarsministerium. Vi ved ikke i øjeblikket, om stabschefen, Valery Gerasimov, vil blive udskiftet.

Ud over disse umiddelbare risici kan der forventes stigende trusler i de kommende måneder, som forsvarsminister Sergei Shoigu har været erstattet af Andrei Belousov, en økonom tæt på Putin med speciale i innovation.

Derved prioriterer Vladimir Putin organiseringen af ​​den militære industrielle indsatsOg bæredygtigheden af ​​dets forsvarsindsats, over tid, for at overvinde ukrainsk modstand. Det er vanskeligt under disse forhold for Kiev at holde sin offentlige mening mobiliseret, at rekonstruere sine militære styrker og modstå nuværende og fremtidige russiske angreb.

Estland overvejer seriøst at udsende tropper til Ukraine til støtte for de ukrainske styrker

Det er i denne sammenhæng Madis Rolls udtalelser, den nationale sikkerhedsrådgiver for det estiske præsidentskab. Ifølge ham ville Tallinn seriøst undersøge brede muligheder for at støtte Ukraine, herunder at sende estiske tropper, måske som en del af en lille ad hoc-koalition.

Kaja kallas
Estlands premierminister Kaja Kallas har stået i spidsen for at lede støtten til Ukraine.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 NATO vs Rusland spændinger | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler