F-22, Ticonderoga, F-15EX...: hvorfor er Kongressen og de amerikanske hære modstandere af fremtidige erhvervelser og tidlige tilbagetrækninger?

Hvert år er passagen gennem kongressen af ​​finansieringsprojekter for de amerikanske hære anledning til en voldsom kamp mellem senatorer og repræsentanter på den ene side og de civile og militære embedsmænd i Pentagon på den anden.

I de senere år er denne standoff, som oftest fokuserede på spørgsmål om investeringsbalance og beskyttelse af lokale investeringer, imidlertid forvandlet til en fundamental konfrontation med omvendte fronter. Faktisk er det parlamentarikerne, der modsætter sig tilbagetrækning eller reduktion af indkøb, som militæret har anmodet om.

De amerikanske hæres krav er derfor imod, især med hensyn til tilbagetrækningen af ​​bestemt udstyr og reduktionen af ​​andres anskaffelsesformater og parlamentarikernes analyse af konsekvenserne af disse formatreduktioner for amerikanske militære reaktionskapaciteter.

Igen i år er denne modstand blevet intensiveret, til det punkt, at vi kan stille spørgsmålstegn ved dens grundlag, men også muligheden for at komme ud af den i fremtiden og måden at opnå dette på, hvis det er relevant?

Kongressen blokerer for pensionering af F-22 og udvider det amerikanske luftvåbens indkøb af F-15EX.

Finansloven for det amerikanske luftvåben for 2025 gav mulighed for tilbagetrækning af 250 fly, herunder 56 A-10 Thunderbolt II, 65 F-15C og D, 11 F-16, samt 20 F-22 og 26 F-15 , bare for at tale om jagerflåden. Hvis repræsentanterne gav efter for behovet for at komme af med A-10'erne, der blev anset for at være for sårbare, samt F-15 og F-16 ved slutningen af ​​deres potentiale, afviste de derimod anmodningen vedr. F-22 og F-15E.

Kongressens forsvarsudvalg i Repræsentanternes Hus
Forsvarsudvalget i Repræsentanternes Hus i den amerikanske kongres.

Raptors, som tilhører flåden af ​​32 Block 10'ere, der i øjeblikket er i drift, vurderes af det amerikanske luftvåben til at være utilstrækkeligt klar, teknologisk set, til operationel brug, ikke uden at skulle investere betydelige opdateringsmidler. Mens NGAD, der skal erstatte F-22'erne fra 2030, truer, fremstår sådanne investeringer derfor overflødige.

Parlamentarikernes læsning af den samme situation er imidlertid meget anderledes. Hvis de erkender, at F-22 Blok 10'erne er mindre effektive end Blok 20'erne, de mener, at flyet forbliver overlegent i forhold til ethvert andet moderne kampfly, som kunne blive ham imod i de kommende år.

Mens en større konflikt eller krise kan bryde ud i de kommende år, med kort varsel, i forskellige teatre, anser de det derfor for upassende at fratage sig selv disse enheder, for at opnå minimale budgetbesparelser, ved at fratage sig selv et betydeligt responspotentiale.

Det samme gælder for de 26 F-15E, hvis tilbagetrækning blev anmodet af US Air Force under påskud af, at disse fly ikke længere har tilstrækkeligt motorpotentiale til at vente på udskiftning af F-35. Også her vil det for parlamentarikere betyde, at de fratager sig selv et øjeblikkeligt operationelt potentiale, som kan vise sig meget nyttigt i de kommende år, for at frigøre minimumskreditter.

f-15 US Air Force
US Air Force F-15.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Forsvarsnyheder | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler