Royal Air Force forventes at bestille 27 flere F-35B'er i år

Royal Air Force implementerer i dag 33 F-35B Lightning II jagerfly, det lodrette eller korte start- og landingsjagerfly, som bevæbner sine to hangarskibe af Queen Elizabeth-klassen, ud af en ordre på 48 fly.

I første omgang planlagde London at erhverve en samlet flåde på 138 kampfly af denne type, både for at bevæbne sine hangarskibe og for at erstatte sine tornadoer i angrebsmissioner. Dette mål har dog gennemgået adskillige variationer i løbet af ændringer i regeringerne, uden at vi indtil nu ved, hvad formatet på F-35-flåden faktisk vil være, som Royal Air Force vil have til sin rådighed.

Det ser ud til, at tingene har udviklet sig på dette område. Ordren på den anden tranche på 27 F-35B ser faktisk ud til at være tæt på dens formalisering, som skulle finde sted inden sommer, ifølge svaret fra ministeren for forsvarsindkøb, James Cartlidge, på et spørgsmål stillet af formand for Underhusets forsvarskomité, Jeremy Quin, om dette emne.

Ordren på den anden tranche på 27 F-35B'er fra Royal Air Force blev formaliseret denne sommer

« Forhandlingerne mellem Storbritannien og JPO om køb af "Tranche 2" af et andet F-35-fly går godt. Denne næste fase af indkøb forventes at afslutte den interne godkendelsesproces i sommeren 2024. Det vil realisere vores langsigtede ambition om at uddybe carrier-aktiveret kraftprojektionskapacitet og vil øge den britiske flåde til 74 fly, hvilket vil give os mulighed for at skabe en tredje frontlinjeeskadron inden 2033. Finansiering til denne næste fase er blevet lukket under en godkendt ABC-mulighed. " dermed, svarede ministeren til den britiske parlamentariker.

F-35B Typhoon Royal Air Force
Ankomst af de første tre F-35B'er fra Royal Air Force i Storbritannien, eskorteret af to Eurofighters Typhoon.

Dette indikerer, at hele processen, der tillader erhvervelsen af ​​de 27 Tranche 2-fly, tillader oprettelsen af ​​en tredje eskadron inden for RAF. Levering af enhederne forventes i slutningen af ​​årtiet ifølge samme brev, mens andre procedurer er undervejs, især for at øge træningskapaciteten på enheden og for at udvide dens bevæbning, især vedrørende METEOR- og SPEAR 3-missilerne .

Denne ordre var åbenbart ventet med spænding af Royal Air Force. Sidstnævnte er faktisk ikke i dag i stand til at respektere sin driftskontrakt og virker overbevist om, at den vil være den samme, når først de 15 F-35B'er, der skal leveres i den første tranche, er i dens besiddelse.

Husk, at de to britiske hangarskibe er designet til at transportere omkring tredive jagerfly om bord, og at de tilfældigvis har sejlet samtidigt. Vi forstår, under disse forhold, at en flåde på kun 48 kampfly er meget utilstrækkelig, især da en del af dem bruges til træning, og at F-35B ikke er kendt for sin store tilgængelighed.

Hvis de britiske myndigheder for nylig bekræftede deres hensigt om at nå en endelig flåde på 138 F-35'er i midten eller slutningen af ​​det næste årti, er karakteren af ​​den tredje og fjerde tranche endnu ikke besluttet, mellem F-35B i stand til opererer på hangarskibe, og F-35A, konventionel, men væsentlig billigere at købe og implementere.

Prioritet til den hurtige oprettelse af en flåde af indbyggede droner og Ark Royal-programmet

Hvis forløbet for de næste ti år, vedrørende levering af fremtidige F-35B'er til Royal Air Force, ser ud til at blive virkeliggjort, er det nuværende prioritet for det britiske flådeflyvevåben, at det drejer sig om integrationen af ​​en flåde af droner til Royal Navy's to hangarskibe.

Royal Navy HMS Queen Elizabeth
De to britiske hangarskibe kan operere op til 45 fly, herunder omkring tredive F-35B kampfly.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW