Hvorfor laver Rusland så mange Geranium-2 angrebsdroner?

I løbet af de første to år af konflikten i Ukraine siges Rusland at have afsendt næsten 8000 ballistiske missiler, krydsermissiler og langdistanceangrebsdroner mod ukrainsk civil og militær infrastruktur. Blandt dem, 4637 var Geranium-2 angrebsdroner (Герань-2) lavet i Rusland, eller Shahed-136, den iranske drone som er i oprindelsen.

Hvis disse droner med en rækkevidde på omkring 1500 km og bevæbnet med en sprængladning på 40 kg, overraskede luftforsvaret de første dage, tilpassede de sig hurtigt og formåede på få uger at annoncere meget høje aflytningsrater, mellem 80 og 90%. Men med tiden blev trykket fra Geranium-2'erne ikke mindre, i modsætning til Ukraines lagre af missiler og luftværnsgranater.

Som et resultat opnår disse droner i dag, selv om de forbliver sårbare på grund af deres lave hastighed og krydshøjde, en succesfuld angrebsrate på mellem 15 og 25 %, ifølge ukrainske kilder. Hvilket gør det til et meget effektivt våben i betragtning af dets pris og lette produktion, især til at angribe ukrainsk civil infrastruktur inden for energi, transport og kommunikation.

Derfor, da journalister fra Wall Street Journal offentliggjorde en undersøgelse på Alabuga-stedet i russisk Tatarstan og beskrev en årlig produktion af Geranium 2-droner, mere end 6000 eksemplarer, mere end fire gange højere end den gennemsnitlige tæthed af affyring af disse droner mod Ukraine i 2022 og 2023, kan konsekvenserne vise sig at blive meget mørke for Kiev i de kommende måneder.

Produktionen af ​​langtrækkende Geranium-2 angrebsdroner ville overstige 6000 enheder om året

WSJ-undersøgelsen fokuserer frem for alt på organiseringen af ​​produktionen af ​​disse angrebsdroner i Alabuga, der kalder på en stor arbejdsstyrke af afrikanske studerende på den ene side og komponenter fra Kina på den anden. Det viser således, at denne industrielle aktivitet er bæredygtig og ikke lider under nogen mangel.

Fremstiller Geranium-2 alabuga angrebsdroner
Alabuga industristed opfordrer stærkt afrikanske studerende til at producere Geraniulm-2-dronerne

Det er dog de produktionstal, der præsenteres i denne undersøgelse, der tiltrækker sig størst opmærksomhed. Faktisk, ifølge journalister, planlægger industristedet Alabuga at producere 6 angrebsdroner i 000, eller 2024 % mere end hele forbruget af Geranium-60 og Shahed 2, hvoraf det er en udvikling, over årene 136 og 2022.

Selvom disse droner allerede har eroderet ukrainsk luftforsvar kraftigt, med en gennemsnitlig rate på 200 droner, der blev opsendt mod Ukraine hver måned, kan man nemt forestille sig, hvad skaden ville være på den ukrainske infrastruktur, hvis 500 Geranium-2'ere blev opsendt hver måned mod ukrainske byer.

Dette gælder især, da situationen kan være endnu værre end oprindeligt præsenteret af WSJ. Faktisk er det i en opdatering af den pågældende artikel den 28. maj specificeret, at ifølge Institute for Science and International Security, en forsvarstænketank baseret i Washington DC, ville antallet af Geranium-2 produceret i 2024 allerede nå op på 4500 eksemplarer, hvilket tyder på en årlig produktion på omkring 9000 droner.

Rusland genopbygger et stort lager af missiler og droner til efteråret, der rammer Ukraine

Hvis hypotesen om at se de russiske hære affyre 500 angrebsdroner, ud over hundrede ballistiske missiler og krydsermissiler, hver måned hver måned, på Ukraine, allerede er mest bekymrende, er det klart, at i de første 6 måneder af 2024 var tætheden af Russisk ild har ændret sig lidt.

Shahed-136 drone launcher
Shahed-136 angrebsdrone-multiple launch-system

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære droner og robotter | Forsvarsnyheder | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW