Pyongyang affyrer 10 ballistiske missiler samtidigt mod Det Japanske Hav

Siden 2017 har Nordkorea øget frekvensen af ​​ballistiske missiler og krydsermissiler betydeligt, fra at affyre nogle få missiler hvert år, tre opsendelser, inklusive to fejl, i 2016, til mere end 20 i 2017, herunder adskillige test af ICBM'er og SLBM'er. med strategiske evner.

2022 var det tætteste år, der nogensinde er registreret i dette område, med næsten hundrede kortrækkende ballistiske missilaffyringer samt omkring ti opsendelser af IRBM-, ICBM- og SLBM-missiler med strategisk potentiale og lige så mange langtrækkende krydsermissiler.

Hvis 2023 var mindre intens i dette område, er antallet af disse skud steget igen siden starten af ​​2024 og nåede et enestående højdepunkt den 30. maj. Faktisk meddelte de japanske myndigheder, at de i dag havde opdaget den samtidige affyring af omkring ti kortrækkende ballistiske missiler mod Det Japanske Hav.

For første gang affyrer Nordkorea en salve på ti kortrækkende ballistiske missiler mod Det Japanske Hav

Hvis Nordkorea allerede har affyret flere ballistiske missiler på samme dag, og affyret to missiler samtidigt, har det til gengæld aldrig før nu, udløse den samtidige affyring af 10 ballistiske missiler.

kn 17 image04 Ballistiske missiler | Forsvarsnyheder | Atom våben
KN-17, eller Hwasong-12, er en IRBM med en rækkevidde på 6000 km, første gang præsenteret i april 2017.

Indtil nu, bortset fra nogle få magtdemonstrationer som reaktion på meddelelser fra Sydkorea, Japan eller USA, har et flertal af disse skud faktisk haft den funktion at teste nye systemer.

Således har Nordkorea siden 2015 designet, samlet og testet ikke mindre end ti typer ballistiske kortrækkende missiler SRBM, mellemdistance-ballistiske missiler IRBM, interkontinentale ballistiske missiler ICBM, medium-ændrende ballistiske missiler SLBM og krydsermissiler. Faktisk havde langt de fleste af disse skud funktionen til at verificere opførselen af ​​den nye KN-17, KN-23 og anden Pukguksong, nydesignet.

Dagens affyring, sandsynligvis KN-23 eller KN-25 SRBM-missiler, rejste 350 kilometer for at styrte ned i den japanske eksklusive økonomiske zone i Det Japanske Hav. Pyongyang havde som sædvanligt ikke udstedt nogen advarsel om skydning.

Denne samtidige affyring af ti SRBM-missiler er den første for Nordkorea. Det var bestemt ikke længere et spørgsmål om at teste missilerne eller deres implementering, men om at evaluere virkningerne af et mætningsangreb og om at træne til dette for effektivt at opnå afgange, eller endda nedslag, samtidige eller meget tæt på hinanden. i tid og rum.

KN-23 ballistiske missiler Nordkorea
Det nordkoreanske KN-23 SRBM-missil minder meget om det russiske Iskander. I øjeblikket er KN-23 ikke bevæbnet med et atomsprænghoved, da Nordkorea ikke har tilstrækkelig teknologi til at miniaturisere sprænghovederne. Men det kunne hurtigt ændre sig, med Ruslands hjælp.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 ballistiske missiler | Forsvarsnyheder | Atom våben

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW