Har den amerikanske flåde glemt, hvordan man bygger fregatter?

I de seneste årtier har den amerikanske flådes programmer til at designe nye overfladekombattanter haft en mildest talt ujævn tur. Ud over udviklingen af ​​Arleigh Burke-klassens destroyere, et skib designet i løbet af 80'erne, stødte alle disse nye programmer på sådanne designvanskeligheder, at de førte til starten på en betydelig kapacitetsnedgradering af den amerikanske flåde.

For at overvinde dette påtog Pentagon sig i slutningen af ​​2010'erne at lancere et nyt fregatprogram. Kaldet Constellation-klassen var dette program baseret på en allerede gennemprøvet model, i dette tilfælde den italienske FREMM af Bergamini-klassen, netop for at undgå de overskridelser, der blev observeret i tidligere programmer, hvilket havde ført til betydelige forsinkelser og massive ekstraomkostninger.

For et par uger siden afslørede en rapport bestilt af marineminister Carlos del Toro adskillige dysfunktioner i de aktuelle amerikanske flådeprogrammer. Programmet for Constellation-klassens fregatter var ingen undtagelse. Faktisk er programmet allerede på blot fire år siden lanceringen allerede faldet tre år bagud, og det forventes først at træde i drift i 2027.

En ny rapport, denne gang fra Government Audit Office, eller GAO, offentliggjort for nylig, driver pointen endnu længere hjem. For at opsummere sine konklusioner har den amerikanske flåde faktisk glemt, hvordan man effektivt gennemfører store industrielle programmer såsom konstruktionen af ​​en ny fregat, med en fejlagtig metodologi fremhævet af Constellation-programmet.

GAO's entydige rapport om den amerikanske flådes opførsel af Constellation-klassens fregatprogram

Det må siges at afsløringer fra GAO, omkring dette program, er overraskende, når det kommer til den mest imponerende og magtfulde flåde på planeten. Ikke alene er programmet kommet bagud næsten lige så længe, ​​som det har eksisteret, men det har så at sige forladt de fleste af de paradigmer, der affødte det.

FREMM Bergamini klasse fregat
I sidste ende vil Constellation-fregatterne og Bergamini-klassen FREMM'er kun have 15% fælles komponenter. Er det de samme 15 %, som de franske og italienske Fremms deler?

Fregatterne i Constellation-klassen skulle således være hurtige at designe og endnu hurtigere at producere, så de kunne have en let aktiveret løftestang til at styrke den amerikanske overfladeflåde, hvis behovet opstod, selvom programmet kun dækkede 20 skibe.

Til dette gik den amerikanske flåde med til at vende sig til en eksogen model, hvor den italienske FREMM af Bergamini-klassen var blevet udvalgt, både for dens ubestridelige kvaliteter og det faktum, at Fincantieri havde sit eget skibsværft på tværs af Atlanten, Marinette Shipbuilding , som især producerer Uafhængighedsklassens LCS i Wisconsin.

Men hurtigt begyndte den italienske FREMM at blive forvandlet af de forskellige tjenester fra den amerikanske flåde, idet den tog flere hundrede tons og en ny tranche i gang, især for at styrke dens modstand mod fjendens angreb.

I løbet af månederne divergerede de to skibe endnu mere, til det punkt, at i dag er kun 15% af den oprindelige FREMM tilbage i Constellation-klassen. Alt fra fremdrift til bevæbning, sensorer og endda skroget er blevet modificeret eller ændret, så GAO omtaler i sin rapport de to skibe som "fjerne kusiner", og ikke længere som nære slægtninge.

Derved udhulede programmet naturligvis næsten fuldstændigt de forventede fordele. Således gik det oprindelige design af disse fregatter fra 3 til 6 år. Endnu værre, konstruktionen af ​​de første enheder begyndte, mens den endelige arkitektur af skibene ikke var blevet besluttet og valideret.

Et metodologisk problem fremhævet af GAO vedrørende udførelsen af ​​US Navy industrielle programmer

Disse afvigelser og mangler har adskillige konsekvenser, hvad enten det er på prisen på programmet, såvel som dets industrielle effektivitet. Prisen på de første fire enheder bestilt af den amerikanske flåde fra Marinette Shipbuilding er således steget med 310 millioner dollars siden de blev bestilt, uden at det har påvirket en ændring i omfanget.

Lancere LCS No.7 USS Detroit Marinette Shipyard
Lancering af USS Detroit, 7. LCS og fjerde Freedom-klasse skib, på Marinette Shipyards, WI, som også bygger Constellation-klassen fregatter

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære flådekonstruktioner | Forsvarsanalyse | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

1 KOMMENTAR

  1. Sæt finansfolk i stedet for ingeniører, betal disse revisorer som prinser og bed dem om at lede projektet. Nå, det virker ikke?
    Faldet på det amerikanske niveau er mere forbundet med en "Wallstreatian" vision af verden, på jagt efter det nemme trick, PowerPoint, der løser alt og Excel-magi end til et fald i niveauet af ingeniører. Ved at devaluere hårde færdigheder til fordel for revisorer vil disse budgetmæssige og programmatiske afvigelser sandsynligvis blive gentaget.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW