Nøjagtigheden af ​​den amerikanske M982 Excalibur-skal ødelagt af russisk jamming

Vestlig præcisionsammunition, såsom M982 Excalibur granaten, JDAM-ER og Hammer bomberne, SCALP-ER / Storm Shadow missilerne eller M39 ballistiske missiler, er en del af de systemer, som i dag gør det muligt for ukrainere at delvist kompensere for deres numeriske ulempe mod de russiske hære.

Blandt disse ammunition spiller M982 Excalibur en helt særlig rolle. Denne 155 mm granat, som kan affyres fra M777, Krabs, Caesar eller endda Archer, gør det faktisk muligt at slå modstående kræfter mindre end 150 meter fra de allierede linjer, takket være et sandsynligt cirkulært mellemrum på kun 5 meter, takket være GPS og inertial vejledning.

Hvis M982 holdt sine løfter i Irak, Afghanistan eller endda i starten af ​​den ukrainske konflikt, er dens præcision faldet betydeligt over tid, idet den er gået fra 55 % effekt ved starten af ​​konflikten til kun 6 % i dag, hvilket fører til Washington til meddele suspension af leverancer af denne dyre ammunition. Mellem disse to datoer indsatte og udviklede de russiske hære massivt deres GPS-signaljamming-systemer.

19 M982 Excalibur runder til $110 for at håndtere et mål på grund af russisk jamming

Med en sådan præcision, hvor to granater var nok til statistisk set at ramme et mål og ødelægge det, fra nu af ville det være nødvendigt at have 19 eller flere. Umuligt, under disse forhold, at bruge M982 Excalibur i dens primære funktion, nemlig support eller chance strejker, når disse skal udføres tæt på allierede linjer. Risikoen for, at en eller flere granater rammer de ukrainske styrker, ville i virkeligheden være for stor.

M777 i Ukraine
M777A2 i Ukraine. Mere end en tredjedel af disse amerikanske systemer leveret til Ukraine er blevet ødelagt siden juni 2022.

Endnu værre, den tid, der kræves til at affyre 19 granater, og antallet af affyrede projektiler, øger betydeligt risikoen for, at russiske modbatterisystemer vil formå at fastslå en præcis position af skuddenes oprindelse, kun for at indgribe dem til gengæld med en syndflod af granater og raketter.

Endelig kommer den økonomiske parameter ind i denne allerede ugunstige ligning. Faktisk koster en M982 Excalibur-skal i dag mere end $110. Affyring af 000 af dem repræsenterer derfor en samlet omkostning på 19 millioner dollars, svarende til mere end 2 600 mm granater, som, når de blev affyret fra et moderne artillerisystem som Caesar, Pzh155 eller Archer, ville gøre det muligt at håndtere mere end 2000 mål af denne type, og endnu mere vedrørende Cæsaren.

Det er derfor næppe overraskende, at Washington i denne uge annoncerede, at de ville suspendere leveringen af ​​M982 Excalibur-skaller, på grund af deres dårlige modstand mod russisk GPS-jamming, som bliver mere udbredt. Det er faktisk bestemt ikke den mest effektive investering til at imødekomme de ukrainske styrkers mange behov i dag.

Adskillige amerikanske våbensystemer ansås for "skuffende" af ukrainerne på jorden

Den dårlige ydeevne af Excalibur føjes til en voksende liste over vestlige, og mere specifikt amerikanske, våbensystemer, som anses for skuffende af de ukrainske styrker, når de bruges mod russiske styrker.

Boeing Saab GLSDB tester
GLSDB-systemet gør det muligt at omdanne en let bombe til et overflade-til-jord missil ved at tilføje et fremdriftssystem og et GPS/inertial styringssystem.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artillerigranater | Forsvarsnyheder | Artilleri

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

2 Kommentarer

  1. Hej,
    Du skriver, jeg citerer:
    "alle vestlige kampvogne var designet til at blive brugt med kraftig logistisk støtte"
    Ved du om det også gælder Leclerc tanken? For når vi kender tilstanden af ​​vores logistikenheder i Frankrig...

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW