Den finske flåde lancerer et udbud, der er skræddersyet til den franske Cæsar

Man kunne have troet, at kystartilleriet var gået ud af brug med ankomsten af ​​anti-skibs missilbatterier. Den finske flåde bruger dog stadig den dag i dag omkring femten 130 53 TK 130 mm kasemattebatterier. De blev taget i brug i 1984 og dækker hver 60 til 80 km kystlinje i Østersøen ved hjælp af dens 130 mm kanon, der er i stand til at affyre summerede trykgranater op til 40 km.

Selvom de er stærkt hærdede, lider disse kystbatterier i dag under ankomsten af ​​præcisionsvåben og droner, hvilket gør dem klar til mål for forebyggende angreb.

Dette er grunden til, at den finske flåde lancerede et udbud, denne gang til fordel for mobilitet, men også præcision og anskaffelsesomkostninger, for at erstatte dets faste kanoner, specifikationer perfekt skræddersyet til den franske Cæsar.

Finland, en af ​​de mest massive væbnede styrker i Europa.

Sammen med Grækenland var Finland et af de meget få europæiske lande, der opretholdt aktiv værnepligt efter den kolde krig. Dermed har landet med kun 5,5 m indbyggere, som deler en 1340 km grænse med Rusland, i dag paradoksalt nok en af ​​de mest imponerende mobiliserbare væbnede styrker på det gamle kontinent.

F-35A F/A-18 Finland
Finland har bestilt 64 F-35A'er til at erstatte deres F/A-18 Hornets, hvilket gør den til Europas største planlagte Lighning II-flåde til dato.

De finske væbnede styrker har faktisk omkring 30 aktivt personale, hvoraf to tredjedele er uddannet af værnepligtige, men også permanent 000 reservister, der udfører deres perioder med at "opfriske" deres færdigheder. I krigstid stiger dette tal til 20, herunder 000 for landstyrkerne, 250 for luftstyrkerne og 000 for flåden, hvilket er lige så meget som de franske hære, for et land 180 gange mindre befolket.

Selvom det blev medlem af NATO for lidt over et år siden, har Helsinki, ikke mere end sin svenske nabo, ikke til hensigt at stole på alliancen for at sikre forsvaret af sit territorium.

De finske myndigheder har i de seneste år bebudet en større budgetmæssig indsats for at modernisere sine hære, med for eksempel anskaffelsen af ​​64 F-35A'er, den hidtil største flåde bestilt af et europæisk land, vedrørende de amerikanske fly, men også 96 sydkoreanske K-9 Thunder selvkørende kanoner, 130 yderligere finske Patria 6x6 APC'er, samt otte norske NASAMS-batterier og et ubestemt antal israelske David Sling-batterier.

Finland er ligesom sine skandinaviske naboer klar til at yde den nødvendige økonomiske indsats med 2,4 % af BNP eller 6,4 milliarder euro i 2024 for at modernisere sine styrker, mens landet ligesom Baltikum står i frontlinjen mod Rusland, hvormed den deler den største europæiske grænse, bortset fra Ukraine.

Og det kan stige yderligere. Ja, ifølge Timo Kivinen, stabschef for de finske væbnede styrkertærsklen på 2 %, som NATO har sat, er ikke tilstrækkelig til effektivt at afskrække Rusland i dag.

Den finske flåde ønsker at forny sine kystbatterier

Blandt de aktuelle prioriteter for den finske generalstab er udskiftning af kystbatterier under kasemat 130 53 TK, som er indsat langs den 1100 km finske lineære kystlinje.

Finske søværns kystbatteri 130 53 TK
De finske kyster er beskyttet af 15 130 mm 130 53 TK kystbatterier, som kom i drift i midten af ​​80'erne.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Kystforsvar | Forsvarsnyheder | Konstruktion af pansrede køretøjer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


Opdateret 19/06/24: Caesar MkII favorit i Finland

En måned efter offentliggørelsen af ​​denne artikel den 10. juni 2024 indikerede interne kilder, at Caesar MkII faktisk blev evalueret af den finske flåde, og at den desuden ville blive den mulighed, som generalstaben foretrækker.

For yderligere

1 KOMMENTAR

  1. Inertial + laserstyring ser ud til at være den vindende kombination for artilleri (ikke kun kystnært), hvor GNSS-signalet for let blokeres til at give effektiv vejledning.

    Mens slagmarken med udbredelsen af ​​engangsdroner udstyret med laserdesignatorer vil blive forvandlet til et rigtigt juletræ, hvor alt, der bevæger sig, øjeblikkeligt bliver oplyst.

    Med M712 Copperhead styret af MQM-105 Aquila havde amerikanerne allerede den rigtige intuition i 70'erne.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW