Kina ville udvikle en ny generation mellem tank uden tilsvarende i Vesten

I de seneste uger har nyheden om kampvognen været særlig rig, med lanceringen af ​​udviklingen af ​​den amerikanske M1E3 Abrams, de fremskridt, der er gjort med hensyn til det europæiske MGCS-program, eller endda detaljerne omkring Leopard 2AX fra KNDS.

Dette afspejler naturligvis den afgørende rolle, som kampvognen spillede i krigen i Ukraine, med nogle gange hårde observationer af visse sikkerheder, som hidtil var aktuelle i Vesten.

Faktisk stillet over for de tilbageslag, som den amerikanske M1A1, den britiske Challenger 2, og i mindre grad stødte på i Ukraine, Leopard 2 tyskere, de nye vestlige programmer, såsom M1E3, MGCS og endda den russiske T-14, sigter alle efter en mindre kampmasse i størrelsesordenen 50 til 55 tons i stedet for 65 til 70 tons.

Indtil nu var Kina ikke i front inden for kampvogne. Selv om den blev anset for at være meget dygtig og effektiv, blev Type 99A, dens mest effektive og mest moderne tank, kun produceret i 600 eksemplarer. Den kinesiske generalstab prioriterede faktisk luft- og flådestyrkerne med hensyn til modernisering.

Ved at komme i drift i 2011 og perfekt moderne, ville man have troet, at denne tank ville have repræsenteret søjlen i den kinesiske reaktion på dette område i flere årtier under dække af kontinuerlige forbedringer. Det er dog en meget anderledes kampvogn, og i mange henseender uden tilsvarende i Vesten, som for nylig blev fotograferet i Folkets Befrielseshærs farver.

Type 96, Type 99A og Type 15: Folkets Befrielseshærs kampvogne har gjort store fremskridt i de seneste årtier

Hvis landkomponenten i People's Liberation Army forbliver den største hær på planeten med en million aktive soldater, kan dens flåde af kampvogne virke relativt beskeden.

Type 96 kampvogn
Hvis Type 99A er den mest moderne kinesiske tank, er det Type 96, der udgør rygraden i dens flåde af tunge tanke.

Faktisk består den i dag af 4 kampvogne, inklusive 500 Type 600A, den mest moderne version, med en kampmasse på 99 tons, bevæbnet med en 55 mm kanon og udstyret, ser det ud til, med et soft-kill-forsvar system. Hertil kommer 125 Type 600'ere, som går forud, vejer 99 tons, med lignende bevæbning, men med mindre avanceret indbygget elektronik.

Størstedelen af ​​den kinesiske flåde består af 2500 type 96 mellemstore kampvogne, et pansret køretøj designet i 90'erne, med en kampmasse på mellem 40 og 45 tons, og af en generation, der kan sammenlignes med den sovjetiske T-72, selvom så meget forskelligt i udseende. Bevæbnet med et 125 mm rør tjener denne tank som grundlaget for VT4, eksportmodellen, der tilbydes af Beijing.

Siden 2018 har PLA også erhvervet 500 Type 15 lette kampvogne, et pansret køretøj, der vejer 33 til 36 tons i kamp, ​​bevæbnet med en 105 mm kanon, specielt designet til bevæbnede rekognosceringsmissioner, men også til at operere i vanskeligt terræn, der er ufremkommeligt af tungere kampvogne , såsom på plateauer af indiske Ladakh, eller i de subtropiske rum i Det Sydkinesiske Hav.

Endelig har de kinesiske hære tusinde meget ældre kampvogne, såsom Type-88 og Type-79, der tjener som reserver, men beregnet til gradvist at blive udskiftet.

lys chr Type 15 APL
Type 15 let tank var specielt designet til at operere i Himalayas højland langs grænsen til Indien.

Indtil nu var den kinesiske tankflåde derfor ikke meget anderledes i sin konstitution, som i sin udvikling, fra russiske eller vestlige flåder, med især en betydelig stigning i masse, beskyttelse, dødelighed og derfor pris i løbet af nye versioner.

Billedet offentliggjort for et par dage siden på kinesiske sociale netværk, der viser en kampvogn med et design, der dybt bryder med disse paradigmer, kunne dog indikere, at People's Liberation Army ville have taget en meget mere radikal bane, hvad angår de paradigmer, der blev anvendt på designet af sin nye kampvogn.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Forsvarsanalyse | Lette kampvogne og pansret rekognoscering

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW