Er vi på vej mod at opgive 132 Leopard 2A8IT til den italienske hær?

I begyndelsen af ​​sommeren 2023 annoncerede Rom den næste ordre på 132 tunge kampvogne Leopard 2A8IT, inklusive 130 i kampversion, til at erstatte en del af dens flåde af lokalt designede C1 Ariete kampvogne.

Disse kampvogne var beregnet til at fungere sammen med 120 moderniserede C1 Ariete, understøttet af 140 pansrede støttekøretøjer, platforme Leopard 2 fås i forskellige versioner til ingeniørstyrker og andre.

Samtidig annoncerede Rom lanceringen af ​​A2CS-programmet (Army Armored Combat System), der involverer tusinde infanteri-kampkøretøjer, med 15 milliarder euro for 1000 pansrede køretøjer, som KNDS Puma og KF41 Lynx fra Rheinmetall var for. forventes at blive favoritter.

Samtidig havde Italien tilkendegivet sin hensigt om som et tredje medlem at tilslutte sig den fransk-tyske MGCS-tank i det fremtidige program. I denne sammenhæng syntes det industrielle partnerskab mellem KNDS og Leonardo, der blev lanceret i 2023, at forsegle denne trepartsalliance. Men det er nu langt fra tilfældet.

KNDS og Leonardo er ikke i stand til at blive enige om industriel deling Leopard 2A8IT italiensk.

Den første og mest presserende sag, som KNDS og Leonardo skulle gå videre og nå til enighed om, var konfigurationen og industriel deling af de 132 Leopard Italiensk 2A8, der baner vejen for kontrakter og samarbejde.

Puma KMW KNDS Tyskland Bundeswehr
Pumaen fra det tyske KNDS deltager også i A2SC-programmet.

De Leopard Italienske 2A8IT'er skal ligesom de 140 støttepansrede køretøjer på samme platform fra 2027 faktisk erstatte de pansrede køretøjer, der i øjeblikket er i tjeneste i de italienske hære. Vi var derfor nødt til at rykke hurtigt, og det var formålet med arbejdsgruppen, der i flere måneder samlede de to producenter.

Alligevel kunne visse spor tyde på, at diskussionerne ikke gik som forventet. For det første indikerede åbningen af ​​A2SC-programmet for andre konkurrenter, den amerikansk-spanske ASCOD, den svenske CV90 og især den sydkoreanske AS21 Redback, at for Rom fortrængte den industrielle målsætning de rene konvergensmålsætninger, især omkring MGCS program.

På den anden side, mens Berlin havde annonceret invitationen til Italien til deltage i MGCS, aftalen om at reorganisere programmet og om den resulterende industrielle deling, der blev annonceret for et par uger siden, vedrørte kun de tyske virksomheder, KNDS Germany (tidligere Krauss-Maffeï Wegmann) og Rheinmetall, og de franske virksomheder, KNDS France (tidligere Nexter) og Thales.

Det er i denne sammenhæng, at Leonardo på den ene side og KNDS Germany på den anden side i fællesskab meddelte i begyndelsen af ​​ugen, svigtende forhandlinger om samarbejde mellem de to selskaber, om tankprogrammet Leopard 2A8.

For mange detaljer anmodet af Leonardo vedrørende Leopard 2A8IT, ifølge KNDS

Selon talsmanden for det italienske selskabLeonardo annoncerer, på trods af de iværksatte bestræbelser, afbrydelsen af ​​forhandlingerne med KNDS for at definere en fælles konfiguration for den italienske hærs vigtigste kampvognsprogram og for at udvikle et bredere samarbejde“. Og tilføjede, at den italienske våbengigant forblev fuldt ud forpligtet til at forsyne de italienske hære ved at henvende sig til andre partnere.

Leopard 2A7HU
Le Leopard 2A8 er en videreudvikling af Leopard 2A7HU ungarsk.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Forsvarsnyheder | Tyskland

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

6 Kommentarer

  1. Hej,
    Mit spørgsmål er dette, som hænger sammen med en artikel, som du offentliggjorde for et par måneder siden: alle de overvejelser, der er udført og offentliggjort om emnet panserhæren identificerer to "ofre": Frankrig, som "glemte" at modernisere Leclerc og klart ikke længere ved, hvordan man skal styre processen med evolution og modernisering af pansrede våben og Rheinmetall, som producerede en klart "interessant" tank, mens man glemmer "på den franske måde" for først at sikre et opløsningsmiddelmarked, tæller givet KMW's fremtræden

    Kunne disse to "uheldige mennesker" ikke gå sammen for at "redde møblerne", Frankrig rekonstruerede en moderne panserstyrke med en Panther produceret på nationalt jord og integrere franske elementer såsom escalope og Rheinmetall, hvilket gør sine F&U-investeringer rentable og i stand til at eksportere fra Frankrig til tredjepartskunder?

    Dette ville gøre det muligt at konfrontere den geopolitiske virkelighed og at reflektere uden presset af hastende karakter på KNDS system af systemer, som givet succesen med Leopard i forskellige versioner vil blive udskudt fra år til år til næste århundrede...eller ikke langt?

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW