Over for Kina udsætter den amerikanske flåde sine fremtidige programmer for at favorisere på kort sigt

Hvis de europæiske hære har øjnene rettet mod Rusland og den israelsk-palæstinensiske konflikt, har den amerikanske flåde på sin side kun øjnene rettet mod den sandsynlige konflikt, som ville sætte den mod flåden og luftstyrkerne i People's Liberation Army, i hændelsen af ​​en kinesisk flåde- og luftblokade af øen Taiwan.

Deadline i 2027, som oprindeligt blev fastsat af admiral Phil Davidson i 2021, vedrørende den sandsynlige konfliktzone med Beijing, nærmer sig, presset stiger på den amerikanske flåde, som skal reagere på både den militære og industrielle udfordring, som Folkets Befrielse udgør Hæren og dens flåde, som modtager omkring ti store overfladekombattanter og to ubåde hvert år.

Mens amerikansk skibsbygning stadig støder på betydelige vanskeligheder, og den amerikanske flådes planlægning kun lige er ved at komme sig over en periode med intenst kaos, må den nu træffe valg. Det er præcis, hvad det gjorde, ved at favorisere kortsigtet flådeproduktion og udsætte de fleste større mellemfristede programmer såsom F/A-XX, SSN(x) eller DDG(x).

Truslen om en kinesisk blokade af Taiwan kræver en massiv og tilgængelig flåde inden 2027.

Fra Admiral Phil Davidsons meddelelse, dengang kommandant for Stillehavsteatret, om emnet for den mulige konfrontation mellem USA og Kina, fra 2027, bekræftede Pentagon-analytikere frem for alt den frygt, som den amerikanske generalofficer udtrykte dengang.

Den amerikanske flådes taskforce
Den amerikanske flåde har stadig fordelen i forhold til den kinesiske flåde på områderne hangarskibe, amfibieskibe og ubåde, men vil snart blive markant overgået i overfladekombattantflåden.

Fra 2022 indikerede Chief Naval Officer, eller CNO, Admiral Gilday, svarende til stabschefen for den amerikanske flåde, således, at Pentagon arbejdede aktivt og hovedsagelig på scenarierne mod den kinesiske flåde omkring Taiwan, fra 2027.

En 2023, det var Admiral John Aquilinos tur, efterfølgeren til admiral Davidson i spidsen for US Indo-Pacific Command (INDOPACOM), for at tegne et yderst bekymrende billede vedr. stigningen i flådeaktiver og kinesiske luftstyrker, designet ifølge ham til at få overtaget over amerikanske styrker inden 2027, omkring Taiwan, som en del af Kinas nye femårige planlægning.

Disse bekymringer og alarmerende rapporter blev gentaget i udformningen af ​​Pentagons 2025-budget. I den syntes de amerikanske hære, især den amerikanske flåde, at prioritere øge modstandskraften af ​​amerikanske styrker udstationeret i Stillehavet, men også i udviklingen af ​​industrielle værktøjer, netop for at understøtte denne potentielle konflikt, som Pentagon anså for stadig mere uundgåelig.

Serierapporter om den amerikanske flådes store struktureringsprogrammer

Disse bestræbelser til fordel for øjeblikkelig og kortsigtet kapacitet, i 2025-budgettet og derefter, måtte være emnet budgetmæssige voldgifte, har den amerikanske flådes ressourcer ikke udviklet sig forholdsmæssigt.

CGI Constellation klasse US Navy
Fregatprogrammet i konstellationsklassen er allerede 36 måneder forsinket, efter knap fire års eksistens.

Og det er naturligvis de store struktureringsprogrammer, der indtil videre skal tages i brug mellem 2030 og 2040, der betaler prisen. Alle har faktisk set deres ambitioner udskudt eller forsinket om at frigøre budgetressourcer til at finansiere styrkelsen af ​​infrastrukturen i Stillehavet, især i Guam.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære flådekonstruktioner | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW