Leopard 2A-RC 3.0, EMBT...: Vil de midlertidige tanke have skindet af MGCS-programmet?

KNDS annoncerede, at de vil præsentere flere modeller af mellemgenerationstanke, EMBT, Leclerc Evolved og frem for alt, le Leopard 2A-RC 3.0, seneste udvikling af den europæiske mester i eksport af kampvogne, i anledning af Eurosatory 2024-udstillingen, en af ​​de vigtigste verdensbegivenheder viet til landvåben.

De nye kapaciteter lovet af disse nye kampvogne, såsom KF-51 Panther fra Rheinmetall og M1E3 Abrams fra det amerikanske GDLS, skitserer en dybtgående udvikling af kampvognen mod et lettere, bedre beskyttet, mere mobilt og sammenkoblet pansret køretøj, der opsummerer de teknologiske fremskridt, der er gjort i løbet af de sidste 20 år.

Spørgsmålet opstår imidlertid om placeringen af ​​disse meget lovende kampvogne i en udstyrsplan i Frankrig og Tyskland, der formodes at være målrettet mod ankomsten af ​​pansrede køretøjer fra MGCS-programmet omkring 2040, og om hvilke Paris og Berlin, samt deres de respektive producenter, nåede for nylig til enighed efter fem års tøven, spændinger og mere eller mindre accepterede forskelle.

Nøglelektioner fra krigen i Ukraine og ydeevnen af ​​vestlige kampvogne i kamp

Anset af mange vestlige hære som tæt på forældelse for kun få år siden, har kamptanken på få år genvundet militærstabens gunst, herunder i Europa, især siden krigens start i Ukraine.

Char leopard 2A4 i Ukraine
Vestlige kampvogne sendt til Ukraine har vist en større evne til at beskytte besætninger end sovjetiske modeller, men de er ofte handicappede af deres høje masse, forbrug og komplekse vedligeholdelse.

I løbet af de sidste to år er ordrer på nye tunge kampvogne, underskrevet eller annonceret af europæiske hære, således langt over alle ordrer afgivet på denne type udstyr i løbet af de sidste 30 år.

Nogle lande, såsom Polen og Rumænien, har endda truffet beslutningen om at udstyre deres hære med en meget magtfuld flåde af kampvogne, infanterikampkøretøjer og mobile artillerisystemer, i formater, der er glemt siden afslutningen på den kolde krig.

I dag vedrører ordrer hovedsageligt iterative udviklinger af modeller, der kom i brug under den kolde krig Leopard Tyske 2A8 og den amerikanske M1A2 SEPv3 Abrams, samt K-2 Black Panther Sydkoreansk, af nyere design, men tilhører samme generation.

På længere sigt lancerede fransk og tyske i 2015 designet af en ny generation af fælles landkampsystem, kaldet MGCS, beregnet til at levere teknologier og frem for alt radikalt nye beskæftigelsesdoktriner, der udelukkende er bygget op omkring samarbejde og ankomsten af ​​droner. og automatiserede systemer.

Ifølge stabschefen for den franske hær, general Schill, vil de nødvendige teknologier til at lave MGCS ikke være tilstrækkeligt modne før 2040, måske endda efter, mens dette program, som oprindeligt var planlagt til at levere sin første kampvogn i 2035 , sigter nu mod en deadline på 2045 eller endda 2050. Disse yderligere forsinkelser ville sandsynligvis være gået ubemærket hen for kun få år siden.

MGCS program
MGCS programmet skal gøre det muligt at designe meget mere end en simpel erstatning for Leclerc og Leopard 2.

I dag fører stigningen i internationale trusler, og især krigen i Ukraine, dens lektioner og feedback, og fremhævelsen af ​​virkeligheden af ​​den russiske trussel mod Europa, imidlertid til modernisering af den vestlige kampvognsflåde, en prioritet i det korte træk. og mellemlang sigt, derfor uforenelig med MGCS-tidsplanen.

Sådan er et tilbud, uden for nationale programmer, for nylig dukket op, vedrørende modeller af mellemgenerations kampvogne, beregnet til at opfylde behovene for midlertidige løsninger mellem de kampvognsflåder, der er arvet fra den kolde krig i dag, og løftet af en MGCS med forfald i 2045 eller 2050.

Udbuddet af mellemgenerations kampvogne vokser hurtigt i Vesten

Dette foreløbige tilbud dukkede op på den offentlige scene for første gang i 2022 i anledning af den tidligere Eurosatory-udstilling, med den samtidige præsentation af KNDS EMBT, i det væsentlige et nyt tårn udviklet af Nexter (som siden er blevet til KNDS France) . ), og KF-51 Panther fra tyske Rheinmetall.

Hvis den franske model hovedsageligt fungerede som en teknologisk demonstrator, uden egentlige kommercielle ambitioner, var dette ikke tilfældet Panther, som blev ledsaget af en omfattende kommunikationskampagne, inklusive politisk, for at forsøge at gøre det til et økonomisk, umiddelbart tilgængeligt og 100 % tysk alternativ til MGCS-programmet, som Rheinmetall også deltager i.

Leopard 2A7HU
Le Leopard 2A7HU er oprindelsen af Leopard 2A8 bestilt af Tyskland, Norge og Tjekkiet og udvalgt af Holland og Litauen.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Tyskland | Forsvarsanalyse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

6 Kommentarer

 1. Som du foreslog, interesserede denne artikel mig meget, og den er meget informativ, og den rejser følgende spørgsmål fra min side:

  Uenighederne og modsætningerne mellem Rheinmetall og KMW er ældgammel historie og offentlig viden: Rheinmetall ville have ønsket at få fingrene i sin tyske konkurrent ved døden af ​​sidstnævntes karismatiske leder, familien kontrollerende KMW ville have alt undtagen Rheinmetall, hvorfra KNDS-alliancen

  Ifølge dine kilder og din analyse, hvad er KNDS Deutschlands egentlige projekt: slette den franske konkurrent fra det tunge pansermarked ved at absorbere og skabe et tysk monopol i segmentet, eller prøv at tilføje leopardernes ubestridelige kvaliteter mindre ubestridelige kvaliteter ved Leclerc som følge af den franske industris knowhow.?

  Er familien, der kontrollerer KNDS Deutschland, helt på linje med det tyske forsvarsministeriums vision – en stor og historisk kunde – eller forsøger den oprigtigt at skabe en fransk-tysk mester for tung rustning?

  Jeg er stadig i tvivl om et oprigtigt ønske om samarbejde fra vores tyske "venner", som saboterede alle gængse projekter, købte amerikanske eller israelske og udelukkede Frankrig og Italien fra European Iron Dome-projektet.

  Samtidig var Rheinmetall så hadet hos KNDS Deutschland.

  Hvad angår Frankrig, kan vi kun blive overrasket ved at bemærke, at moderniseringen af ​​Leclerc ikke engang integrerer Soft Kill Hard Kill-systemer.

  Generalstabens taler om problemet med pansrede våben er skræmmende, da de er skræmmende i deres afvisning af at se den virkelighed, der er skitseret af den ukrainske konflikt

  Frankrig har ikke længere pansrede køretøjer, der kan overleve på Kharkiv-siden...

  • Som jeg opfatter tingene, er det faktisk muligt, at " Leopard 3" er en exitstrategi i tysk stil fra MGCS. Dette, når vi ser på EMBT præsenteret i fællesskab, ser vi en reel koncernstrategi, der dukker op fra KNDS, med to komplementære modeller kommercielt set. Så jeg tror ikke, at KMW er fundamentalt fjendtlig over for Nexter og heller ikke over for den franske BITD. Jeg tror, ​​de anvender samme strategi som MBDA, nemlig at gå med til at udvikle lignende produkter for begge lande, samtidig med at de søger at gøre dem komplementære. Således er RCH-155 ikke en konkurrent til Cæsaren, Boxeren er ikke en konkurrent til VBCI, og Leopard 2A-RC 3.0, er ikke en reel konkurrent til EMBT. Tværtimod har hver deres egne differentierede specificiteter og deres indtræden på visse markeder: Europa for KMW, Mellemøsten og Asien for Nexter.
   Selv i Tyskland er det mere Scholz og Rheinmetall, der forsøger at tackle den franske BITD, mens KMW og Pistorius er mere konstruktive og intelligente i denne type spørgsmål.

 2. Tak fordi du tog dig tid til at besvare mine spørgsmål.
  I tilfælde af en mirakuløs tilsynekomst af politisk vilje i Frankrig, hvor lang tid ville det så tage at industrialisere en moderne Embt-lignende tank?

  Marc Chassillan, i det seneste nummer af Raid, der er viet til pansrede køretøjer, bekræfter, hvis jeg forstod hans ord rigtigt, at den franske BITD har alle evnerne til hurtigt at producere et innovativt tungt pansret køretøj.

  Hvad synes du?
  Og hvad med fremdrift?
  Hybrid til at være mere støjsvag og mindre afhængig af fossil energi?
  V

  • Nemlig. KNDS klarede opgaven. Hvis Leclerc Evolved forbliver i demonstrationsstaten uden at blive eksporteret, har vi kun os selv at bebrejde. Fordi tanken har alt for at lykkes, en superpistol, et supertårn, et innovativt koncept for kognitiv ledelse, 1500 hk MTU-motoren fra Leclerc EAU... Den har endda sine chancer i Europa, med visse hære som Belgien, Grækenland , Kroatien og endda Spanien.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW