Loyal Wingmen vs NGAD: US Air Force kunne favorisere kampdroner i 2030

Lanceret i 2015, Next Generation Air Dominance-programmet, eller NGAD, repræsenterede indtil i dag et af det amerikanske luftvåbens store programmer. Ligesom F-22'en i 90'erne, som kan udskiftes, har dette til formål at give USAF et jagerfly med overlegenhed i luften, der er i stand til at påtvinge sig selv, i begge årtier efter dets ibrugtagning, mod alle enheder, der kunne produceres i verden, især af Rusland eller Kina.

Ulempen ved disse krav er, at det amerikanske jagerfly lover at blive dyrt, og endda meget dyrt. Ifølge sekretæren for luftvåbnet, Franck Kendall jr., må dette koste "adskillige hundrede millioner dollars" pr. celle, vel vidende at "flere", her, bestemt ikke repræsenterer 2 eller 3.

Faktisk planlagde det amerikanske luftvåben kun at anskaffe et begrænset antal, omkring 200 eksemplarer, for at erstatte F-22'eren, som, selv om den forbliver et af de bedste, hvis ikke det bedste fly af luftoverlegenhed i verden til dato, er at tages ud af drift fra slutningen af ​​årtiet.

Under alle omstændigheder tydede intet i den officielle tale på, at dette emblematiske program for moderniseringen af ​​det amerikanske luftvåben med B-21 Raider-bombeflyet, Sentinel ICBM og Awacs E-7 Wedgetail kan være truet. Det er dog, hvad stabschefen for det amerikanske luftvåben, general David Allvin, og SECAF, Franck Kendall jr., foreslog i sidste uge.

Vil NGAD-programmet betale prisen for det amerikanske luftvåbens akutte behov for Loyal Wingmen-droner?

Imidlertid så NGAD-programmet indtil nu ud til at være på rette spor, både budgetmæssigt, operationelt og politisk. Til det punkt, at tildelingskontrakten for konstruktionen af ​​de første prototyper var forventet i år, Lockheed Martin og Boeing modsatte sig hinanden i dette spørgsmål.

NGAD Loyal Wingmen
300 US Air Force F-35A'er vil blive modificeret til at kontrollere CCA-kampdroner.

Sidste uge udhulede på den anden side disse sikkerheder markant. Faktisk har de to myndigheder, der leder det amerikanske luftvåben, SECAF, F. Kendall og stabschefen, general D. Alnvin, begge afgivet udtalelser, der tyder på, at programmet kunne betale for det akutte behov for kampdroner at ledsage sine jægere.

 » Forhandlingerne er stadig i gang, ingen beslutning er truffet. Vi ser på en masse meget vanskelige muligheder, som vi skal overveje ", da de blev spurgt af en journalist om rygter om trusler mod NGAD-programmet, under en rundbordssamtale arrangeret i Pentagon med specialpressen.

Og tilføjede, at det amerikanske luftvåben var involveret i en proces til at designe og producere, men også for at bruge, kampdroner, mere specifikt, Loyal Wingmen, som skal eskortere og udvide mulighederne for dets kampfly i de næste par år. Derudover, nu hvor processen er begyndt, opdager USAF endda nye måder at anvende dette udstyr på, hvilket åbner op for nye muligheder, ifølge general Allvin.

Franck Kendall erklærede på sin side om dette emne til referencestedet, Aviationweek.com, at det var nødvendigt at bevare et åbent sind for at reagere på problemerne. Mere specifikt, ifølge den politiske chef for luftvåbnet, tvinger budgetmæssige begrænsninger USAF til at overveje sine prioriteter anderledes, hvilket kan føre til visse afvejninger, som skal accepteres.

Frigør kortsigtede budgetressourcer for at fremskynde overgangen til kampdroner

Faktum er, at den store prioritet, hvad angår amerikansk taktisk luftfart, nu ser ud til at være den hurtige, men strukturerede, ibrugtagning af en voksende flåde af droner, der dækker hele brugsspektret.

USAF General Alvill
General Allvin, formand for Joint Chiefs for US Air Force, taler ved Air and Space Force Association i Arlington.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW