KNDS forbereder mellemgenerationstanken, også til Frankrig!

Indtil nu kunne den strategi, som den fransk-tyske gruppe KNDS har fulgt, som samler franske Nexter og tyske Krauss-Maffeï Wegmann, virke obskur, for ikke at sige kunstig.

Selv om de var samlet i en enkelt enhed, med MGCS-programmet i en central position, så de to nationale virksomheder og deres tilsynsmyndigheder ud til at fortsætte med at udvikle sig uafhængigt, uden reel synergi og uden at producere pansrede køretøjer, der virkelig var beregnet samtidig med Bundeswehr og hæren.

Nylige begivenheder, med udseendet af RCH-155, en pistol på hjul som Cæsar, og især Leopard 2A8, en udvikling af Leopard 2A7, der har til formål at sikre udskiftningen af ​​en del af de vestlige kampvogne, der er arvet fra den kolde krig, kunne endda understøtte denne hypotese om to nationale enheder, der kommunikerer lidt eller slet ikke, kunstigt bragt sammen i en fransk-tysk gruppe til mere politiske formål end industrielle og forsvar.

dog rækken af ​​tunge tanke præsenteret af KNDS under Eurosatory 2024-udstillingen, giver os mulighed for at tage et nyt blik på koncernens strategi, og ikke kun dens underenheder, og demonstrerer en klogt opbygget synergi, selvom den ikke tager den form, som vi oprindeligt kunne forvente.

KNDS præciserer sin kampvognsstrategi

Faktisk præsenterer KNDS på dette show, som har til formål at være det vigtigste europæiske show, formentlig på verdensplan, hvad angår landvåben, ikke én eller endda to kampvogne, men fem, i en vision af rækkevidden, der er knyttet til en relevant kalender.

Leopard 2A8 fra KNDS ved Eurosatory 2024
Le Leopard 2A8 dukkede første gang op offentligt ved Eurosatory 2024-udstillingen

To modeller er i øjeblikket i produktion. DET Leopard 2A8 er allerede bestilt af Tyskland, Norge og Tjekkiet, og forventes snart at blive bestilt af Holland og Litauen. Dens franske pendant er den moderniserede Leclerc, den version, der i øjeblikket anvendes i den franske hær, gennem modernisering af sin egen flåde.

Målet med dette tilbud er at reagere på den geopolitiske nødsituation, især for Tyskland og Frankrig, og samtidig levere en løsning på de europæiske hæres kortsigtede moderniseringsbehov, at håndtere spændinger med Rusland og at kompensere for udsendelsen af ​​pansrede køretøjer og tanke til Ukraine.

Frem for alt handler det om ikke længere at afgive markedsandele, især i Europa, til K2 Black. Panther Sydkoreansk, designet delvist takket være tyske teknologioverførsler, og allerede valgt af Polen, samt den amerikanske M1A2 SEPv3 Abrams, valgt af Polen og Rumænien.

Til dette er det frem for alt Leopard Tysk 2A8, det er sandt meget mere gennemført end Leclerc, moderniseret bestemt, men som minimum, som er fremsat af KNDS. Især da forespørgslerne frem for alt i dag kommer fra europæiske hære, Krauss-Maffei Wegmanns foretrukne legeplads.

Et kortsigtet mellemtilbud til forberedelse af ankomsten af ​​MGCS

Den anden del af dette tilbud består også af to modeller, den ene fransk, den anden tysk, beregnet til at gå i tjeneste i de næste par år for at danne den midlertidige generation af kampvogne, som nu er veletablerede, og som afventer en MGCS, som ikke vil ankomme før 2045, måske 2050.

Le Leopard 2A-RC 3.0 varsler om Leopard 3 af Bundeswehr

Den første, der blev afsløret i slutningen af ​​sidste uge, er le Leopard 2A-RC 3.0, en radikal udvikling af Leopard 2, udstyret blandt andet med et fuldautomatisk tårn og en besætning reduceret til 3 medlemmer.

Leopard 2A-RC 3.0 af KNDS Deutschland
Le Leopard 2A-RC 3.0 er udstyret med et ubemandet robottårn.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Tyskland | Forsvarsanalyse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

7 Kommentarer

    • Dette kan forklares. Leclerc evolved præsenteres på Eurosatory showet som en "klar til at producere" model, lidt ligesom KF51 Panther. Prometeus vil dog først være endeligt klar i 2025/2026. Så det blev måske anset for at være bedre at vise den i sin "klare" konfiguration, snarere end dens kommende konfiguration. Da Prometeus er til stede på EMBT-demonstratoren, er det kommercielt ret nemt at lave broen.

  1. Når jeg læser dig, er jeg ikke sikker på, at Leclerc Evolved opfylder behovene for rusticitet og massificering, som blev demonstreret af det russiske engagement i Ukraine, og som den franske hær ser ud til at have brug for.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW