Lockheed og Rheinmetall forsøger at torpedere israelske PULS i Tyskland

I løbet af de sidste to år har den israelske forsvarsindustri gjort betydelige kommercielle gennembrud på flere områder, især inden for mobilt artilleri. Uanset om det er PULS multi-raketkasteren eller ATMOS 2000 monteret kanon, har israelske systemer vundet i adskillige konkurrencer, til skade for amerikansk (HIMARS) eller europæisk (Caesar, Archer) udstyr, inklusive i Europa.

Hvis europæerne ikke har andre midler til at imødegå fremrykningen af ​​ATMOS 2000-pistolen, end at være mere effektiv og mere konkurrencedygtig, med ankomsten af ​​Archer 2, Caesar Mk2 og RCH-155, Lockheed Martin, for sin del , har et stærkt argument for at holde den israelske multiraketkaster på afstand fra sin HIMARS.

Faktisk, i modsætning til hvad der er blevet annonceret i flere måneder af Elbit Systems, har Lockheed, støttet til lejligheden af ​​Rheinmetall, ingen intentioner om at tillade det at implementere GMLRS-raketter, som i dag udstyrer LRM'erne /LRU M270 i flere europæiske hære, især dem, der har henvendt sig til PULS i de seneste måneder i Europa.

ELBIT PULS, en flerdobbelt raketkaster med stor alsidighed og en lav pris

I løbet af de seneste to år har PULS etableret sig i adskillige konkurrencer, især i Europa. I januar 2023 meddelte Danmark, at man henvendte sig til dette system, for 8 eksempler, men også til den ATMOS 2000 monterede kanon, for at modernisere sit artilleri, efter at have besluttet at overføre alle sine 19 splinternye Caesar 8x8 til 'Ukraine.

atmos 2000 elbit
Den ATMOS 2000 monterede pistol blev foretrukket frem for den franske CAESAR i Danmark. Siden da har denne beslutning været genstand for adskillige kritikpunkter og beskyldninger om favorisering fra det danske forsvarsministerium.

To måneder senere var det de hollandske hære, der bekræftede anskaffelsen af ​​20 systemer, for lidt over 300 millioner dollars. Disse to hære brugte tidligere M270, som havde været trukket ud af tjeneste i flere år. I begge tilfælde vandt den israelske LRM over LM's HIMARS.

siden da, Spanien har meddelt, at det vender sig til det israelske system, med erhvervelsen af ​​16 PULS og 474 Accular, EXTRA og Predator Hawk raketter, for 577 millioner dollars. Men det er det nok Tysklands beslutning om at erhverve 5 israelske systemer, ved at piggybacke på det hollandske program, for at erstatte 5 MARS II, en udvikling af M270, sendt til Ukraine, som er færdig antænde pulveret til Rheinmetall og Lockheed.

Lockheed Martin og Rheinmetall samarbejder om at bygge en EuroHimars

Faktisk gik de to selskaber for lidt over et år siden, da de forudså det voksende behov for fornyelse af flåden af ​​flere raketaffygere i Europa, sammen om at foreslå en europæiseret version af M142 HIMARS, som ville blive direkte samlet i Tyskland. Samtidig gjorde KNDS Deutschland det samme, men denne gang, med den israelske Elbit, for en europæisk version af sin LRM.

Lockheed M142 HIMARS
HIMARS har vist sig at være et af de mest effektive systemer, som Vesten sender til Ukraine.

Denne tilgang er ret almindelig på tværs af Rhinen, idet den tyske forsvarsindustri er særligt glad for denne type OEM-partnerskaber, hvilket gør det muligt at europæisere mere end i virkeligheden højtydende udstyr med et stærkt kommercielt potentiale.

Sådan gik Diehl og Rheinmetall sammen med Rafael for at tilbyde SPIKE panserværnsmissilet til europæiske hære, hvilket hurtigt vandt enorme markedsandele i Europa, baseret på inertien af ​​Euromissile og MBDA på dette område. For nylig har lignende modeller været baseret på APS Trophy-systemet eller Arrow 3 anti-ballistiske system, altid israelsk og altid med "Euro"-partiklen.

Men hvis LM kan indrømme at have set København, Haag og endda Madrid henvende sig til PULS, overbeviste hypotesen om at lade Bundeswehr henvende sig til Elbit for et så afgørende system som flere raketaffyre ham til at trække kløerne ud og prøve alt for at afspore denne tilnærmelse.

LM og Rheinmetall afviser muligheden for at affyre GMLRS-raketter til det israelske PULS-system

For at gøre dette brød de to selskaber et af løfterne fra Elbit om muligheden for, for sit system, at implementere GMLRS-raketter, som i dag bevæbner M270, MARS II og andre LRU'er.

Lockheed Rheinmetall GMARS-forslag
Kunstnerens indtryk af GMARS, en europæiseret version af HIMARS fra Rheinmetall

Ved Eurosatory-messen var Lockheed Martins vicepræsident for strategi og forretningsudvikling for landstyrker, Howard Bromberg, særlig skarp om dette emne. » MLRS-familien af ​​ammunition (fra Lockheed Martin) kan ikke integreres i PULS-systemet ", erklærede han.

Og for at tilføje, endnu mere præcist, til journalisternes mikrofon fra Defensenews.com » Hvis Tyskland skulle vælge PULS, ville det ikke kunne få adgang til vores missiler“. Dette er naturligvis et stærkt argument, især for Berlin.

Faktisk kunne Bundeswehr ikke alene, i en sådan hypotese, stole på sit lager af GMLRS-raketter til sine PULS, selv om de var midlertidige, men den kunne ikke henvende sig til den amerikanske forsvarsindustri for at genopbygge sine lagre, hvis det skulle være nødvendigt.

Men som forbuddet mod reeksport af SPIKE-missiler til Ukraine, som Jerusalem har pålagt, viser, afhængigt af et land så særligt i dets geopolitiske positionering som Israel, for en strategisk kapacitet såsom langtrækkende artilleri, ville det bestemt udgøre en overdreven risiko- tager til Berlin.

GMLRS Lockheed M270 raket
GMLRS-raketten er hovedammunitionen i M270-systemerne, der stadig er i drift

Med Berlins ambition om at gøre Bundeswehr til det centrale omdrejningspunkt i det europæiske forsvar, især i dets forbindelser med USA inden for NATO, er det sandsynligt, at de argumenter, Lockheed har fremført, vil ramme plet. Især da Rheinmetall også tog dertil med sin morderiske lille sætning gennem Armin Papperger.

« Andre taler om, at muligheden for at affyre en eller anden form for missil er universel, et udsagn, som for det meste ikke engang er sandt, og som favoriserer fragmenteringen af ​​udviklingsmidler og national egoisme, mens de slet ikke bliver brugt på den ukrainske kampplads. » erklærede dets administrerende direktør og støttede netop dér, hvor det gør ondt, det vil sige forbuddet mod Jerusalem fra at overføre udstyr af israelsk design til de ukrainske hære.

Konklusion

Som vi kan se, har Rheinmetall ligesom LM besluttet at slå til, hvor det gør ondt, for at afspore forhandlingerne mellem Berlin og Jerusalem om anskaffelse af PULS-systemet.

De to selskaber indledte offensiven på det bedste tidspunkt, da Bundeswehr for nylig havde erkendt vanskeligheder i diskussioner med Elbit og en mulig udsættelse af leveringen af ​​de 5 systemer, der stadig ikke er officielt bestilt, til udgangen af ​​året 2024.

Tilbage står, at argumenterne fra de to amerikanske og tyske industrifolk, hvis de først og fremmest har til formål at støtte deres bemærkninger, også fremhæver farerne ved hensynsløs indkøb af større forsvarsmateriel.

K239 Chunmoo
De forbehold og forbud, som LM og RM har fremsat med hensyn til GMLRS-raketter, strækker sig bestemt også til den sydkoreanske M239 Chunmoo, især erhvervet af Polen;

Ja, uanset om det er Israel, ligesom Sydkorea, med Chunmoo II, som også er målrettet af A. Pappergers bemærkninger, hvis disse lande kan være attraktive med hensyn til pris eller leveringstider, er de ikke desto mindre i operationssalen og geopolitiske dagsordener radikalt forskellige fra deres europæiske kunder.

Hvad vil der så ske, når Haag vil bestille nye raketter fra Elbit, vendt mod Rusland, når den russiske diaspora i Israel modsætter sig det? Og hvad vil der ske, i samme hypotese, hvis Seoul allerede er engageret mod Pyongyang? Vil det blot være muligt at beskytte de skibe, der fører disse systemer, i tilfælde af en udbredt konflikt?

Spørgsmålet opstår derfor om relevansen i Europa af at henvende sig til producenter uden for NATO, mens situationen er meget forværret på det gamle kontinent som i verden, for at spare nogle få titusinder af euro i forhold til europæisk eller amerikansk udstyr. ?

[Armelse]

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 flere raketkastere | Forsvarsnyheder | Tyskland

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

For yderligere

Alle

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW