Med Agile Compact Interceptor ønsker den amerikanske flåde at bære 2 hypersoniske interceptorer pr.

Den amerikanske flådes Agile Compact Interceptor-program er et af disse nye Pentagon-initiativer, initieret for at reagere på de seneste erfaringer fra Ukraine og Det Røde Hav.

Det skal give anledning til et nyt missil designet til at opsnappe hypersoniske og endoatmosfæriske ballistiske trusler, kompakt nok til at to missiler kan lukkes i en enkelt celle i VLS Mk41.

Pentagons finanslov for 2025 giver mulighed for at lære mere om dette program beregnet til at reagere på tre samtidige nødsituationer: faldet i antallet af ledsagere og VLS fra den amerikanske flåde i de kommende otte år, stigningen i anti-skib ballistisk trussel på planetarisk skala, og ankomsten af ​​hypersoniske antiskibsmissiler, der kræver nye midler til aflytning, ud over SM-2/3-6, ESSM og Ram, der allerede er i drift.

Intensiv brug af overflade-til-luft og anti-ballistiske missiler i Det Røde Hav kræver et svar fra den amerikanske flåde

Hvis konflikten i Ukraine var rig på mange lektioner, hvad enten det var brugen af ​​pansrede køretøjer, overvægten af ​​artilleri, rollen som jord-luftforsvar, allestedsnærværelsen af ​​droner og elektronisk krigsførelse, intervention fra vestlige flåder for at beskytte søtrafikken i Det Røde Hav fra Houthi-missiler og droner, udgjorde det første større engagement af flådeenheder i 40 år, og Falklandskrigen.

SM-6 opsendt af en amerikansk flåde Arleigh Burke i Det Røde Hav
Affyring af et SM-6 missil af en US Navy Arleigh Burke-klasse destroyer i Det Røde Hav.

Da kampene mellem den kongelige flåde og de argentinske luftstyrker i 1982 i mange aspekter formede udviklingen af ​​overfladeenheders doktriner og kapaciteter, er dette engagement, der stadig er i gang, allerede i mange år begyndt at have betydelig indflydelse på arkitekturer af overfladekombattante enheder, fregatter og destroyere, netop dem der er i frontlinjen mod Houthi-missiler.

Blandt disse RETEX er en af ​​de mest betydningsfulde bekymringer den intensive brug af overflade-til-luft og anti-ballistiske missiler for at imødegå de droner, krydsermissiler og anti-skibsballistik, der affyres kontinuerligt af Teherans yemenitiske allierede.

Selv om Sanaa er et af de fattigste lande på planeten, med et BNP på mindre end 21 milliarder dollar, endda mindre end Nordkorea (30 milliarder dollar), ser det ikke ud til at støde på nogen vanskeligheder med at forny sine angrebsdroner og anti-skib missiler.

Ud over det økonomiske problem repræsenteret ved brugen af ​​et missil, der koster mere end 1 million dollars til at nedskyde en drone, der koster flere titusindvis af euro, har denne uafbrudte brug af præcisionsammunition af de yemenitiske styrker skabt en effekt, som indtil nu var , kun betragtet af søværnet i forbindelse med et engagement med høj eller meget høj intensitet.

Destruere og fregatter, der er indsat for at beskytte civil søtrafik i Rødehavet, forbruger deres ammunitionslagre meget hurtigt, for meget, hvilket tvinger dem til at blive i området i en kortere periode. Problemet er endnu mere følsomt med hensyn til antiballistiske våben, få i antal om bord på et reduceret antal Aster 30 flådeenheder på franske, italienske og britiske fregatter og SM-6 til amerikanske destroyere.

Affyring af et Aster-missil ombord på en britisk Type 45 destroyer i Det Røde Hav
Aster 30 og SM-6 er de eneste to flådemissiler, der til dato har registreret vellykkede opsnapninger af anti-skibs ballitiske missiler i kamp.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Hypersoniske våben og missiler | Forsvarsanalyse | Yemen konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW