Kontrakten af ​​26 Rafale M-indianere kunne blive underskrevet ved udgangen af ​​året

Meddelelsen fra Narendra Modi vedr købet af 26 Rafale M for den indiske flåde, havde været et af højdepunkterne på den indiske premierministers besøg i Frankrig i anledning af fejringen af ​​den 14. juli 2023.

Siden da har indiske og franske myndigheder dog været meget diskrete med hensyn til fremskridt i forhandlingerne, som også omfatter køb af tre yderligere Kalvari-klasse Scorpene-ubåde.

Det ser nu ud til, at denne dynamik er tæt på sin afslutning. Ifølge den indiske presse, der citerer udtalelser fra embedsmænd fra den indiske flåde, er forhandlingerne om dette emne faktisk skredet frem i de seneste uger, og kontrakten kan underskrives inden udgangen af ​​2024.

Forhandlinger om erhvervelse af Rafale M af den indiske flåde forsinket med flere måneder af det indiske lovgivende valg

Forhandlinger mellem Paris og New Delhi vedrørende de to store kontrakter, der blev annonceret under Modis besøg i Frankrig omkring den 14. juli 2023, blev ifølge kilder bremset eller endda suspenderet af valgkampagnen til det indiske lovgivende valg, som blev afholdt. den 19. april og 1. juni 2024.

narendra Modi Emmanuel macron Paris 2023
Ordre på 26 Rafale, inklusive 22 Rafale M og 4 topersoners, for den indiske flåde, blev annonceret i anledning af Narendra Modis officielle besøg i Frankrig i 2023.

Hvis Koalitionen National Democratic Alliance (NDA) ved afslutningen af ​​valget beholdt et flertal i det indiske underhus med 293 af de 543 pladser for deputerede, dens vigtigste politiske kraft, Bharatiya Janata Party of Narendra Modi, dets vigtigste komponent, opnåede kun 240 pladser, sammenlignet med 300 under det tidligere retsvæsen, hvilket reelt mistede det absolutte parlamentariske flertal.

Under alle omstændigheder beholdt Narendra Modi sin stilling som premierminister i spidsen for landet i fem år, hvilket gjorde det muligt at genoptage forhandlingerne med Paris, hvad enten det drejede sig om emnet Rafale M og tre Kalvari-ubåde.

Om dette emne, ifølge indisk pressee, der er gjort betydelige fremskridt i de seneste uger, hvilket gør det muligt at rette op på især konfigurationen af Rafale M indianere, ligesom alle de tjenester, ammunition og reservedele, der vil ledsage indiske jagerfly inden for den indiske flåde.

En kontrakt på 4 milliarder euro og en enhed tæt på standarden på Rafale B/C Indian Air Force

Ifølge de citerede kilder kan den endelige kontrakt, der er værd tæt på 4 milliarder euro, blive afsluttet i de kommende måneder, til underskrift inden udgangen af ​​2024.

Rafale M
Kontrakten af ​​26 Rafale M-indianere kunne blive underskrevet ved udgangen af ​​år 4

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Våbeneksport | Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW