Olaf Scholz er imod, at forsvarsgæld samles i Europa

Det var forventeligt. Tyskland begravede gennem Olaf Scholz' stemme håbet fra lande som Polen, de baltiske stater såvel som Frankrig med hensyn til deres forslag om oprettelse af en europæisk fond beregnet til erhvervelse af forsvarsudstyr for at imødegå udviklingen af russisk trussel.

Under en pressekonference i slutningen af ​​Det Europæiske Råd blev den tyske kansler talsmand for de sparsommelige, som samler især Holland, ved at modsætte sig, at europæiske fonde er ansatte, i forsvarsspørgsmål, uden for allerede eksisterende værktøjer til at finansiere, udelukkende , fælles industrielle programmer og forskning og teknologisk udvikling.

Hvis afvisningen af ​​gældsgensidighed er en holdning, som Olaf Scholz, og mere generelt, Tyskland, ikke uden grund, har hævdet i lang tid, ser det ikke desto mindre ud til, at der her er en mere politisk end budgetmæssig beregning på spil for Berlin har på sin side taget hul på en historisk stigning i sine forsvarsinvesteringer over de sidste to år.

Olaf Scholz afviser, at oprustning i Europa delvist finansieres af gensidig gæld

De udtalelser fra Olaf Scholz, udgør et unikt svar på to nyligt annoncerede initiativer. Først i begyndelsen af ​​marts kl Frankrig, Polen og Estland havde i fællesskab fremsat en anmodning til Europa-Kommissionen, således at den europæiske forsvarsindustristrategi (EDIS) kunne støttes direkte af europæisk finansiering, hvilket ville have gjort det muligt med europæiske midler at finansiere visse forsvarsmaterielprogrammer, der spiller en strategisk rolle på EU-plan europæisk.

grænse polen hviderussisk
Polen og de baltiske lande har anmodet om, at forsvarsinfrastruktur på grænsen til Rusland og Hviderusland medfinansieres af EU.

For meget for nylig, for et par dage siden, bad Warszawa sammen med Tallinn, Riga og Vilnius EU om at deltage i finansiering af forsvarsinfrastruktur, hvad disse lande bør indsætte langs de russiske og hviderussiske grænser, for så vidt muligt at forhindre russisk indtrængen eller offensiv, især i den nu velkendte Suwalki-korridor, som adskiller Kaliningrad fra Hviderusland.

I begge tilfælde var det et spørgsmål for disse lande, og mere generelt, for mange lande i Øst- og Sydeuropa, om at implementere en strategi tæt på den, der blev anvendt under Covid-krisen, for i fællesskab at absorbere det budgetmæssige chok af nationale genopretningspolitikker.

Olaf Scholz' svar var, ikke overraskende, et fast og endegyldigt "nej". Ikke mere spørgsmål for det tyske statsoverhoved om at genskabe en gensidig gæld for at finansiere, denne gang, bestræbelserne på at modernisere hærene for at imødegå truslens udvikling.

Berlin satser på sin finansieringskapacitet til at etablere sig i det europæiske forsvar

Tysk modstand, og mere generelt lande, der beskrives som sparsommelige, såsom Østrig, Holland eller de skandinaviske lande, mod oprettelsen af ​​en ny europæisk investeringsfond, der er drevet af gensidig gæld, er ikke overraskende, især når det kommer til forsvarsspørgsmål.

Leopard 2 Bundeswehr
Bundeswehr har meget få operationelle kapaciteter i dag. Men Tyskland har enorme budgetmæssige ressourcer til at påtvinge sig selv i Europa.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Politik og budgetter | Forsvarsnyheder | Tyskland

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW