Ved at sætte NGAD-programmet til prisen for F-35A afslører USAF sin plan om at redde 6. generations jagerfly

For blot to uger siden bekræftede det amerikanske luftvåbens stabschef general Allvin det NGAD amerikanske 6. generations jagerprogram kan være truet ved budgetbeslutninger, hvilket forårsager en chokbølge gennem hele det amerikanske forsvarsøkosystem.

Senere var det luftvåbnets sekretær, Frank Kendalls tur til at gøre det samme, da han foreslog, at vanskelige afvejninger kunne finde sted på baggrund af stigninger i omkostningerne til visse strategiske programmer, såsom B. -21 Raider bombefly og Sentinel ICBM missil.

Siden disse meddelelser er mange stemmer, både militære og politiske, blevet rejst over Atlanten for at opfordre til at bevare NGAD-programmet, der anses for at være afgørende for at konfrontere den kinesiske trussel i Stillehavet, men også for at bevare og udvikle det amerikanske forsvar.

dans et interview givet til Defensenews-siden og offentliggjort den 1. juli, SECAF Frank Kendall, detaljerede den måde, hvorpå han og det amerikanske luftvåben havde engageret sig i en forstyrrende tilgang, for at redde NGAD uden at skulle opgive andre programmer, samtidig med at de eksisterende budgetmæssige begrænsninger blev respekteret.

F-35A, B-21, Sentinel, CCA: Det amerikanske luftvåben har flere prioriterede programmer end kreditter

Den største begrænsning, der truer NGAD-programmet, er budgetmæssig, løsningen anbefalet af det amerikanske luftvåben går naturligvis i retning af at reducere prisen på enheden og dens udvikling.

B-21 Raider Northrop Grumman US Air Force
B-21 Raider er et af det amerikanske luftvåbens strategiske programmer, der har set omkostningerne stige betydeligt i de seneste år.

Det skal siges, at som det ofte er tilfældet på tværs af Atlanten, er NGAD's teknologiske ambitioner i dag sådan, at enheden havde en forventet pris anslået mellem $300 og $400 millioner, udtrykt i USD 2030, datoen for dens ibrugtagning.

Som det har været tilfældet for mange andre programmer, sigtede NGAD indtil nu på at blive det mest effektive kampfly i sin kategori, og dets program fungerede samtidig som en ramme for de behov, som US Air Force udtrykte, og en rygrad til udvikling af visse store nye teknologier, såsom den højtydende adaptive turbojet, efterfølgeren til F135.

Det er præcis, hvad det amerikanske luftvåben i dag ser ud til at være klar til at give op. Og med god grund! Den budgetmæssige målsætning fremsat af Frank Kendall under dette interview er nok til at efterlade dig målløs, da det ville være et spørgsmål om at bringe prisen på NGAD, den første 6. generations jagerfly og efterfølger til F-22 Raptor, til niveau af F-35A, eller omkring 100 millioner dollars.

Udeluk F&U-programmer fra designet af NGAD-programmet for at reducere priser og deadlines

At opnå en sådan enhedspris ville naturligvis ikke kun udgøre en livline for selve programmet, men også en dyb omvæltning i det amerikanske luftvåbens opkøbsstrategi med hensyn til jagerflåden.

Amerikansk forsvarsindustri P&W F-135
Reaktoren, der skal drive NGAD, er muligvis ikke en ny generationsmodel med adaptiv teknologi, men en mere klassisk turbojet, der allerede er i drift.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW