Vil Rheinmetall og Leonardo genoplive KF51 Panther og true MGCS-programmet?

For bare fire uger siden spekulerede vi i muligheden for, at for Rheinmetall, den plads, der blev frigjort ved annonceringen af ​​opgivelsen af ​​forhandlingerne mellem Leonardo og KNDS om Italiens erhvervelse af Leopard 2A8.

Det tog derfor ikke en måned for industrimanden fra Düsseldorf at indse denne næsten uventede mulighed for endelig at producere sin nye KF51-tank. Pantherved den 3. juli at annoncere oprettelsen af ​​et 50/50 joint venture med det italienske Leonardo for at imødekomme de italienske hæres behov med hensyn til tunge bæltekøretøjer, med et marked på næsten 30 på spil. milliarder € og 700 bæltevogne.

En alliance mellem Rheinmetall og Leonardo på ruinerne af forhandlinger med KNDS

Den er derfor tændt fiaskoen i forhandlingerne mellem KNDS og Leonardo, om emnet industriel deling omkring fremstillingen af ​​omkring 120 tanke Leopard 2A8 oprindeligt målrettet af den italienske hær, som Rheinmetall og den italienske industrimand formåede at bygge, på rekordtid, en industriel aftale.

Leopard 2A8 Tyskland
Le Leopard 2A8 vil derfor ikke udstyre den italienske hær

Konkret, de to europæiske virksomheder vil danne et ligeværdigt joint venture, at designe og producere tunge pansrede køretøjer til den italienske hær, samt at gå sammen for at erobre internationale markeder.

Aftalen bestemmer, at de pansrede køretøjer, deres vigtigste bevæbning og primære forsvarssystemer, vil blive designet af Rheinmetall, mens Leonardo vil være ansvarlig for missionssystemerne, elektroniske suiter og integration af våben på de nye pansrede køretøjer.

Kampvognene og infanterikampvognene, der således er designet til den italienske hær, vil også blive samlet i Italien, som vil levere 60 % af de industrielle tjenester til fremstilling af panserkøretøjerne.

En første kunde til KF51 Panther af Rheinmetall

Uden at dette er klart angivet, tyder alt på, at den nye kampvogn, som vil blive designet af det nye joint venture, vil være en udvikling af KF51 Panther fra Rheinmetall.

Bygget på en platform af Leopard 2A4, den Panther er en mellemgenerationstank præsenteret fra 2022 af Rheinmetall, som et alternativ, for Bundeswehr, til MGCS-programmet, eller i det mindste som en midlertidig løsning med meget højt operationelt potentiale til dette program, der nu er planlagt til 2045 .

KF51 Panther Rheinmetall Eurosatory 2024 udstilling
KF51 Panther fra Rheinmetall ved Eurosatory 2024

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Forsvarsnyheder | Tyskland

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

 1. Det er klart, at generalstaben overbeviste ministeren – som vi ikke desto mindre værdsætter – om, at Frankrig ikke havde brug for tunge panservogne.

  Satser på en tysk-polsk "glacis" i lyset af et Rusland svækket af krigen mod Ukraine: De demografiske tab kan ikke repareres fra den ene dag til den anden i Moskva.

  Afkald på en europæisk rolle til fordel for Frankrig som en global spiller, og for dette er det faktisk bedre at favorisere jagerfly og ubåde, derfor Dassault og Naval-gruppen, som utvivlsomt akkumulerer succeser.

  Jeg ville have set Frankrig i stedet for Italien og ex-Nexter i stedet for Leonardo, som jeg skrev i en tidligere besked, især da Rheinmetall var klar til at give store indrømmelser

  Lad os håbe, at vi ikke vil betale for dyrt i fremtiden for denne store strategiske fejl, som de ansvarlige stille og roligt vil nyde deres pensionering for.

  Forklaringen på den nævnte fejl findes i din oprindelige og bemærkelsesværdige udvikling om den faglige oprindelse af successive stabschefer, hvoraf ingen kommer fra panserhæren, og som ikke har været i stand til at løfte deres tanker ud over reflekser fremkaldt af deres oprindelige medlemskab …

  Det er en tradition, at Frankrig betaler for sine generalers skønsfejl

  Men hvad laver DGA, hvis rolle er at opveje indflydelsen fra Forsvarets Generalstab?

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW