Robotiske anti-ubådskrigsskibe vil ledsage de 2 fremtidige hollandske ASW-fregatter

For at erstatte Karel Doorman-klassens antiubådskrigsfregatter har Koninklijke Marine, den kongelige nederlandske flåde, påtaget sig konstruktionen af ​​to nye fregatter, udviklet i samarbejde med Belgien af ​​Damen, som i øjeblikket er under opførelse, og udpeget i dag af sigt M-Fregat.

Disse skibe vil have til opgave at yde anti-ubådseskorte for Koninklijke Marines hovedskibe, såvel som dets allierede, i Nordsøen og i Nordatlanten, især mod den voksende trussel fra den russiske ubåd , i fuld udvikling.

Det er netop for at reagere på denne udvikling af den russiske trussel, at Koninklijke Marine annoncerede sin hensigt om at udstyre sine nye fregatter med robotskibe beregnet til at øge deres anti-ubåds krigsførelse potentiale uden at forringe det pres med hensyn til menneskelige ressourcer, som det skal stå over for.

Stillet over for HR-udfordringer og stigende trusler satser den hollandske flåde på robotskibe

Faktisk, hvis Holland i mange henseender har været eksemplarisk i Europa med hensyn til stigningen i dets forsvarsindsats, som begyndte i 2017 med traumet fra MH17, står de hollandske hære stadig, ligesom alle deres vestlige modparter, over for stigende spænding i form af menneskelige ressourcer.

Karel Doorman klasse fregat hollandske flåde
Fregat Van Hamstel, sidste enhed i tjeneste i Karel Doorman-klassen.

Faktisk er det umuligt for den hollandske flåde at øge antallet af sine militærskibe, selv under hensyntagen til den betydelige reduktion i besætningsstørrelsen på moderne flådeenheder. Således er Van Speijk-fregatten i dag, den anden og sidste enhed af Karl Doorman-klassen i tjeneste, i reserve, stillet over for umuligheden for Koninklijke Marine at forsyne den med en komplet besætning.

For at reagere på stigende spændinger og trusler uden at øge antallet af skrog har den hollandske flåde forpligtet sig til at vende massivt mod robotisering af sin flåde.

For et par måneder siden præsenterede hun sin køreplan på dette område for det hollandske parlament. Dette var baseret på tre hovedprogrammer. For det første med MICAN-programmet, tidligere kaldt Trific, har den til hensigt at udstyre sig selv med hjælpekampskibe, omkring tres meter lange, udstyret med en begrænset besætning og i stand til om nødvendigt at handle i fuldstændig autonomi.

MICAN'erne vil således være udstyret med missionsmoduler, der giver dem mulighed for at medbringe yderligere ammunition og sensorer til gavn for de fregatter, de vil ledsage, for at øge deres effektivitet.

robotskibe MICAN hollandske flåde
Illustration af MICAN-programmet.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Drones | Forsvarsnyheder | Militær flådekonstruktion

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW