Den estiske stabschef giver sig selv 2 til 3 år på at afskrække en russisk offensiv.

To til tre år! Dette er den frist, som den estiske stabschef har givet i dag, ligesom hans svenske kollega, til at modernisere og forberede deres væbnede styrker for at stå over for en russisk offensiv mod deres respektive lande.

Det er i hvert fald, hvad der fremgår af en analyse offentliggjort af det amerikanske site breaking-defense.com, og som viser den virkelige begejstring hos lederne af disse hære, for at forudse, hvad de sammen opfatter som en trussel mod både meget følsomme og potentielt dødelig for deres land.

Samtidig viser analysen, at efterhånden som vi bevæger os væk fra Ruslands grænser, er andre NATO-medlemmer, herunder USA og Storbritannien, meget mindre alarmerende og bekymrede, og peger endda på at sætte spørgsmålstegn ved virkeligheden af ​​den russiske trussel i mediet. periode, mod et medlemsland af Atlanterhavsalliancen.

Hvordan kan vi forklare disse forskelle i opfattelsen inden for selve NATO, en alliance, som ikke desto mindre deler en stor mængde information, især om Rusland? Frem for alt, hvis vi kan bestemme det, hvilken af ​​disse to opfattelser forekommer mere troværdige i dag?

Stabscheferne i Estland og Sverige vurderer, at den russiske trussel på deres grænse vil være kritisk inden for 2 eller 3 år.

For general Martin Herem, som var stabschef for de estiske hære indtil 1. juli 2024, kan man modellere risikoen for, at Rusland indleder en offensiv mod sit land i de kommende år. et forenklet matematisk udtryk, med som parameter tidspunktet for afslutningen af ​​kampene i Ukraine, en forenkling af den russiske kapacitet til at producere det udstyr og træne de styrker, der er nødvendige for at nå dette mål, sammenlægningen af ​​interne og eksterne faktorer, der gælder for Rusland, og Estlands og NATOs beredskab.

Generalstabschef i Estland general Martin Herem
Estlands stabschef general Martin Herem

Hvis den estiske generals udtryk kan virke dunkelt, endda tvivlsomt i sin formulering, matcher disse parametre nøjagtigt dem, der er identificeret i en artikel offentliggjort på Meta-defense i januar 2024, med titlen " Kan NATO blive angrebet af Rusland i 2030".

Men i dette udtryk ser det ud til, at den eneste parameter til at forsinke eller endda gøre fristen for et russisk angreb utilgængelig i Tallinns hænder hviler på de estiske hæres forberedelsestilstand og i mindre grad , NATO-hærenes.

Vi forstår ud fra dette perspektiv, hvorfor Estland ligesom sine baltiske naboer deler samme læsning, fordi den samme skæbne har en af ​​de højeste forsvarsindsatser i NATO med 3,2 % af sit BNP, men også hvorfor landet støtter Ukraine så ihærdigt, netop for i tide at udskyde starten på nedtællingen til den dødelige genopbygning af de russiske hære.

Under alle omstændigheder, givet de parametre, der er kendt til dato, vurderer general Herem, at hans land i dag har 2 eller 3 år foran sig til at forberede sig på at absorbere det russiske chok, et skøn, der også deles af de svenske stabschefer, og som også synes tæt på dem, der er lavet af de andre baltiske lande og Polen.

Vesterlændinge er meget mindre pessimistiske over for den russiske trussel mod NATO

Omvendt ser flere andre vestlige analytikere og stabschefer ikke ud til at have samme læsning af den aktuelle dynamik i Østeuropa. Således havde de tyske efterretningstjenester for ikke længe siden estimeret, at vinduet for høje risici, med Rusland, kunne begynde inden for 4 til 5 år, hvilket desuden siden da har ført til en åbenlys acceleration af den operationelle forberedelsesindsats fra Bundeswehr.

leopard 2 finland
De finske hære vurderer, at der i dag, overfor dem i Rusland, kun er tre brigader, der er reduceret til et kompagni, hvilket derfor ikke repræsenterer nogen umiddelbar trussel. De bekræfter dog, at situationen kan ændre sig meget hurtigt og radikalt.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Militære alliancer | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

2 Kommentarer

  1. Hej,
    Der er en fejl i afsnittet "Begrundet tillid til NATO's svar på en russisk trussel", du siger, at Bundeswehr vil indsætte en brigade i Estland for at beskytte Suwalki-korridoren, når den er i Litauen

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW