KNDS Cæsarkanon er nu det mest eksporterede europæiske artillerisystem

På få år er Carion Udstyret med et Artillery System, eller CAESAR-kanon, steget til rangeringen af ​​stjerneudstyr for fransk våbeneksport, og sluttet sig til Rafale og Scorpene-ubåden i den meget eksklusive klub af våben, der sandsynligvis vil skabe overskrifter i Frankrig og i udlandet.

Flere ekkoer og erklæringer antydede, at nye ordrer kunne finde sted under Eurosatory 2024-udstillingen. Dette er nu gjort, da Armenien, såvel som Kroatien og Estland, har underskrevet tilsagn om i alt at bestille 60 nye franske artillerisystemer.

Dermed har Cæsar nu etableret sig som det mest eksporterede europæiske artillerisystem, hvad enten det drejer sig om antallet af enheder leveret og/eller bestilt, eller i antallet af kunder, hvilket gør det muligt for KNDS France, Ex- Nexter, at vende tilbage til de internationale ranglister af eksportører af landudstyr efter Leclerc's semi-fejl og VBCI's fiasko.

Armenien, Estland og Kroatien: 3 nye brugere og 60 nye Caesars til KNDS ved Eurosatory

Cæsaren vil derfor uden tvivl have været en af ​​de store stjerner i Eurosatory 2024-showet sammen med nye kampvogne fra KNDS og Rheinmetall, samt de talrige luftværns- og antidronesystemer, der dukkede op i år. Den franske kanon har nemlig optaget 3 nye ordrer for i alt 60 eksemplarer, i anledning af den parisiske begivenhed.

CAESAR MkII KNDS
KNDS Cæsarkanon er nu det mest eksporterede europæiske artillerisystem 9

De første til at forpligte sig, den 18. juni, var armenske hære, for 36 Caesar MkI 6×6, for at udruste to artilleribataljoner. Efter at have formaliseret landets tilbagetrækning fra den kollektive sikkerhedstraktatorganisation, under russisk overvågning, påtog Yerevan sig til at omdanne sine hæres udstyr, især ved at henvende sig til USA og Frankrig, for at respektere Aserbajdsjan, støttet af Tyrkiet og Israel.

Dagen efter var det Kroatiens og Estlands tur til at annoncere rækkefølgen på 12 eksemplarer hver, MkI for Zagreb, MkII for Tallinn, og blev dermed det 12. og 13. brugerland af Cæsarkanonen i verden, og 5ᵉ og 6ᵉ I Europa.

Disse to lande har som sådan underskrevet en rammeaftale med Frankrig i anledning af showet om at organisere anskaffelse, levering og vedligeholdelse af artillerisystemer, der danner grundlaget for et " Klub Cæsar »inspireret af tyskeren Leoben.

Som sådan præciserede Forsvarsministeriet, at andre lande allerede havde tilkendegivet deres interesse for at tilslutte sig denne struktur, uden at specificere, om de var eksisterende kunder eller potentielle nye brugere.

Ydelse/pris, mobilitet, produktionstider, Ukraine: årsagerne til Cæsarkanonens succes i dag

Canon Caesar havde opnået en vis succes hos internationale kunder, kort efter dens ibrugtagning i Frankrig i 2003, med Thailand for 6 enheder, Saudi-Arabien for 76 enheder i 2006 og Indonesien i 2012 for 37 artillerisystemer .

caesar ukraine
KNDS Cæsarkanon er nu det mest eksporterede europæiske artillerisystem 10

Det var dog fra 2020 og frem, at Cæsar-dynamikken for alvor tog fart for Nexter, med Tjekkiet for 52 systemer i 8×8 version, efterfulgt i 2022 af Belgien (9+19 Caesar MkII), Litauen (18 Caesar MkII), Marokko (36 Caesar MkI) og Ukraine (12+6+6+6+19+78 MkI, 19 MkI 8×8) og af Armenien (36 MkI), Kroatien (12 MkI) og Estland (12 MkII) , i 2024.

Denne succes er baseret på en kombination af flere faktorer. Den mest oplagte er ingen ringere end den massive stigning i de væbnede styrkers bevæbnings- og moderniseringsbestræbelser, især i Europa, for at reagere på stigningen i internationale spændinger, men også for at erstatte vestligt udstyr sendt til Ukraine for at støtte Kievs krigsindsats.

Under de franske myndigheders fremdrift har Nexter, nu KNDS France, også været i stand til at reagere perfekt på udviklingen i efterspørgslen ved at øge produktionshastighederne for Caesar fra 1,5 systemer om måneden i 2021 til 6 systemer om måneden i dag , og med målet om at nå 12 månedlige systemer i 2025.

Dermed er virksomheden i stand til at tilbyde forkortede leveringstider, som potentielle kunder i dag værdsætter, på trods af en meget fuld ordrebog, med mere end 360 eksemplarer tilbage at blive produceret til dato, dvs. 5 års produktion ved 6 systemer om måneden , men kun to et halvt år tilbage, med en månedlig produktion på 12 kanoner.

tube caesar nexter KNDS frankrig
KNDS Cæsarkanon er nu det mest eksporterede europæiske artillerisystem 11

Cæsarkanonen kan også stole på meget god feedback fra Ukraine, hvor det franske system som sådan er især frygtet, ved sin præcision og mobilitet, af russiske artillerister.

Frem for alt præsenterer den et pris-ydelsesforhold uden konkurrence i Europa. Med en enhedspris, der varierer mellem €3,5 og €4 millioner, er Caesar faktisk 3 gange billigere end en sydkoreansk K9 Thunder og mere end 4 gange billigere end den tyske Pzh 2000, alt sammen ved at have en 52 kaliber pistol , en rækkevidde på 40 km med udrevet granat, og fremragende skydepræcision, selv ved maksimal rækkevidde.

Ydermere giver dens lethed, 17 tons i kamp, ​​og dens 6×6-konfiguration, den mobilitet også i alle retninger, både for at undgå fjendens modbatteriild og for at bevæge sig meget hurtigt rundt i indsatslinjen det er nødvendigt.

Faktisk, uden at matche terrængående mobilitet eller beskyttelse af Pzh 2000 eller K9, viser Caesar sig at være et meget attraktivt valg for mange væbnede styrker, der ønsker at udvide antallet af 155 mm rør, og som er under budgetmæssige begrænsninger . for væbnede styrker, der driver en mobil og dynamisk doktrin, som Frankrig; eller for hære, der er engageret i vanskeligt terræn, utilgængelige for tunge systemer, såsom Indonesien og Thailand.

Det tredje mest udbredte moderne artillerisystem, bag M109 og K9 Thunder

Med armenske, kroatiske og estiske ordrer ser Cæsar-kanonen sin internationale kundebase nå 12 lande, heraf fem i Europa. Derved bliver det utvivlsomt det mest eksporterede moderne europæiske artillerisystem i dag, med sine 548 eksempler, langt foran det tyske Pzh 2000 og dets 300 eksempler til otte lande.

Pzh 2000 KNDS Ukraine
KNDS Cæsarkanon er nu det mest eksporterede europæiske artillerisystem 12

Det rangerer endda i TOP 3 over de bedst eksporterede moderne artillerisystemer, bag det sydkoreanske K9 Thunder, hvoraf 1300 eksempler blev eksporteret til 9 væbnede styrker, herunder 4 i Europa (Polen, Estland, Norge, Finland) og det amerikanske M109, hvoraf mere end 2500 forbliver i tjeneste uden for USA i 24 væbnede styrker, herunder syv i Europa.

Det skal endda bemærkes, at med hensyn til antal kunder overgår Caesar K9 Thunder, men sidstnævnte har indspillet flere store kontrakter med lokal produktion i Polen (532 enheder), Egypten (200 enheder), Tyrkiet (421 enheder). systemer) og i Indien (200).

Interessant nok overgår Cæsaren russisk eksport i moderne artillerisystemer (125 2S-19 Msta-er til 5 brugerlande), ligesom kinesiske systemer (170 PLZ-45/4 lande og 480 PCL-181/3 lande).

Dette siger meget om Caesars ydeevne og tiltrækningskraft på et særligt konkurrencepræget marked, der omfatter mere end et dusin 155 mm systemer på det globale marked.

Præsenteret på Eurosatory 2024-showet, Caesar MkII klar til at tage over

Caesar MKII blev lanceret i 2022 og blev præsenteret for første gang på Eurosatory 2024-udstillingen. Dette skulle gøre det muligt at forlænge Cæsars operationelle og kommercielle karriere ved at integrere feedback fra franske hære i Levanten og Sydsahara. Afrika, og af de ukrainske hære mod Rusland.

Mens han tager MkI'ens principper og paradigmer op, viser Caesar MkII sig at være meget anderledes, med et nyt chassis, en ny pansret kabine med 4 døre, en ny 460 hk motor, dobbelt så kraftig som MkI'ens, og en fuldt moderniseret indbygget elektronik.

Caesar MKII præsenteret på Eurosatory 2024-udstillingen
KNDS Cæsarkanon er nu det mest eksporterede europæiske artillerisystem 13

Sigma 30-inertialenheden er allerede kendt for sin præcision og er blevet erstattet af Safrans nye Geonyx, designet til at fungere i et krypteret miljø uden geolokaliseringssignaler. Et anti-IED og anti-drone jamming-system, kaldet ECLIPSE, er blevet tilføjet, samt alle komponenterne i SCORPION-systemet, såsom den krypterede kontaktradio og systemets taktiske kommunikationsknude, til de franske og belgiske modeller.

Derudover skulle disse positionerings- og pegesystemer kombineret med det nye hydrauliske system, der styrer køretøjet og pistolen, tillade endnu hurtigere batteriladning og batterievakuering, for at imødekomme forventede forbedringer i dronelokaliseringssystemer og modsat modbatteri.

Caesar MkII er også bedre beskyttet med en kabine, der opfylder Stanag 2-standarden, dvs. mod 7,62 x 39 mm ammunition på 30 m, og mod granatsplinter fra 155 mm granater på 80 m og mere.

Disse systemer tynger Caesar MkII, som vejer 25 tons i kamp, ​​sammenlignet med 18 for MkI. Men dens 460 hk motor, sammenlignet med 215 hk for den tidligere version, giver den et kraft-til-vægt-forhold på 18 hk pr. ton, højere end den tidligere version, mens den forbliver omkring terræneffektivtærsklen på otte tons pr. aksel, hvilket garanterer bedre mobilitet i terræn. Med hensyn til masse og størrelse forbliver Caesar MkII lufttransportabel med A400M-fly, hvilket fortsat er et vigtigt krav for de franske hære.

På trods af disse bemærkelsesværdige forbedringer bevarer Caesar MkII prisargumentet med en enhedspris på omkring €5 millioner ifølge KNDS, og endnu lavere, ifølge visse kilder.

Et tilbud designet til at erstatte bugseret artilleri og øge ildkraften til en lavere pris

Som vi kan se, ser Canon Cæsars succes på den internationale scene ud til at fortsætte den dynamik, der startede i 2020 og accelererede med afsendelsen af ​​de første franske systemer til Ukraine i foråret 2022.

Cæsarkanon demonstration
KNDS Cæsarkanon er nu det mest eksporterede europæiske artillerisystem 14

I en periode forblev den nøjagtige placering af Cæsaren usikker, da den ofte blev opfattet som et let artillerisystem, primært beregnet til magtprojektion, men utilstrækkeligt beskyttet til at blive brugt i en konflikt med høj intensitet.

Men dens fremragende ydeevne i Ukraine, sammen med meget tungere og dyrere systemer såsom den tyske Pzh 2000, den amerikanske M109 eller den polske Krab, men også dens pris, som gør den til et alternativ til bugserede artillerisystemer ved slutningen af ​​deres levetid, gjort det muligt at afklare Cæsars foretrukne marked, beregnet på at genskabe masse og ildkraft, sideløbende med angrebsartilleri, der erstatter bugserede kanoner, som nu er for sårbare.

Denne positionering bliver mere forståelig, i forbindelse med dets operationelle resultater, kunne det franske artillerisystem registrere mange flere internationale succeser i de kommende måneder og år og etablere sig som en af ​​de franske referencer på den internationale bevæbning, forstærket af ankomsten af ​​Cæsar MkII.

Opdateret 20/07/2024: Slovenien og Finland

Siden skrivningen af ​​denne artikel den 20. juni 2024, Slovenien underskrev en hensigtserklæring om også at erhverve Cæsar-systemer. Det antydede den polske presse på sin side Caesar MkII var favorit i konkurrencen om den finske flådes nye kystbatterier.

Artikel fra 20. juni i fuld version indtil 28. juli 2024

For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW