Saksa julkistaa tulevaisuuden ilmailun

Valmistaja RheinMetall esitteli Saksan taivaspuolustusohjelma vuosikymmenien ajan tulevaisuudessa lentokoneita, risteilyohjuksia ja ballistiikkaa vastaan ​​yhteistyössä amerikkalaisen Raytheonin, amerikkalaisen ohjusasiantuntijan kanssa, joka valmistaa muun muassa Patriot 3 -järjestelmää, joka on käytössä 13 muussa maassa. Integroimalla kaikki järjestelmät Saksan laajuisesti, ohjelmassa hyödynnetään laajasti tekoälyä, ja se otetaan käyttöön vuodesta 2025. 14 maan kapillaarisuuden avulla Patriot P3 + -järjestelmä pystyy ylläpitämään erityisen ajantasaista päivämäärä tietokanta sähkömagneettisista allekirjoituksista, joka jaetaan kaikille käyttäjille.

Jos F35:n vaihtoehto saksalaisten Tornadojen korvaamiseksi oli herättänyt kohua Ranskassa, Raytheonin Patriotin valinta Saksan ilma- ja ohjuspuolustukseen on myös arvosteltavana puolustuspuolustuksen Euroopan rakentamisen hypoteesissa. Itse asiassa Aster 15/30 -ohjukseen perustuva ranskalais-italialainen Mamba-järjestelmä osoitti ylivoimaista suorituskykyä Patriotiin verrattuna vertailukelpoisella tai jopa halvemmalla hinnalla. Lisäksi Ranska ja Italia ilmoittivat kehittävänsä Aster30 Block1NT:tä, joka on erikoistunut lyhyen ja keskipitkän kantaman ballististen ohjusten sieppaamiseen 5000 2021 kilometriin asti ja joka on saatavana vuodesta XNUMX lähtien. Ohjus on suurelta osin Patriot-järjestelmien tasolla. 

Voimme siksi kysyä itseltämme, onko Saksa Ranskalle annetuista puheista ja vakuutuksista huolimatta todella sitoutunut täysin Euroopan puolustusvoimien rakentamiseen? Jos tarkastelemme Saksan viimeisiä suuria ohjelmia, nimittäin Raytheonille myönnettyä ilmapuolustustoimintaa ja Sikorskylle myönnettyjä raskaita helikoptereita, voimme vain huomata kuilun sanojen ja tosiasioiden välillä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit