Tšekki käynnistää ohjelman korvaamaan panssaroidut kuljetusalukset ja jalkaväen taistelijat 2 miljardilla eurolla

Tšekin tasavallan puolustusministeri ilmoitti tuleva ohjelman käynnistäminen 200 Troop Transport -ajoneuvon hankkimiseksi panssaroituja ja jalkaväen taisteluajoneuvoja korvaamaan Neuvostoliitosta peritty BP2-2. Kolme yritystä on tehnyt tarjouksen, Bae CV3: llä, General Dynamic Ascorilla ja RheinMetall, joka tarjoaa samanaikaisesti Kynsistä Lynxin ja Puman. Voittaja päätetään vuoden lopussa ja toimitukset alkavat vuonna 90.

Voidaan ihmetellä, miksi Nexter ei osallistunut tarjouskilpailuun. Tšekin pääesikunta halusi tela-alustaisen APC:n, mutta Nexter valmistaa tällä hetkellä vain pyörillä varustettuja ajoneuvoja. Ainoat tela-alustaiset panssaroidut ajoneuvot, jotka varustavat Ranskan armeijat vuoteen 2025 mennessä, ovat 200 Leclercin raskasta panssarivaunua.

Kuitenkin, jos pyörälliset panssaroidut ajoneuvot ovat erittäin tehokkaita kaupungeissa, aavikko- tai vuoristoalueilla, kuten Afganistanissa tai Malissa, telat tarjoavat paremman liikkuvuuden Keski-Euroopan vyöhykkeellä, jolle ovat ominaisia ​​lukuisat metsät ja kosteikot. Tämä on yksi huolenaiheista koskien Ranskan armeijoiden liian rajoitettuja niin sanottuja "korkean intensiteetin" kykyjä jopa LPM:n lopussa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit