Republikaanien senaattorit vaativat F35-toimitusta Taiwaniin

Maanantaina senaattorit Cornyn ja Inhole, republikaanien senaattorit nro 2 ja asevoimien komitea, lähettivät avoimen kirjeen presidentti Trumpille, että Yhdysvallat toimittaa F35B: n ja / tai F16V: n Taiwanille, kuten saaren viranomaiset ovat pyytäneet. Heidän mukaansa näiden laitteiden toimittaminen osallistuu Yhdysvaltojen pelotteeseen Kiinaa vastaan.

Yhdysvallat on antanut Kiinaa ja Venäjää koskevia suoria julistuksia useiden viikkojen ajan, ja tämä avoin kirje todellakin lisää jännitteitä koko Intian ja Tyynenmeren alueella, kun taas presidentti Xi Jinping toisti Kiinan kommunistisen puolueen 19. kongressin aikana. Sen ensisijaisena tavoitteena on liittää Taiwan takaisin Kiinan kansantasavaltaan, Lockheed-lentokoneiden edistyksellisimmän version F35 tai F16 V toimittaminen Taiwanin asevoimille olisi kova tyrkytys Kiinan johtajalle.

Mikäli nämä lentokoneet toimitetaan Taiwanin ilmavoimille, ei ole epäilystäkään siitä, että Kiina lisää operatiivista painetta siellä olevia amerikkalaisia ​​joukkoja vastaan, erityisesti Guamin saarella ja Japanissa. 

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit