Yhdysvaltain armeija varustaa hartsejaan hypersonic-kuorilla

Prikaatikenraali Stephen Maranian, joka on vastuussa pitkän kantaman tarkkuuspalojen hankkeesta, on ilmoittanut, että Yhdysvaltain armeija pidentää pian M777-haupitsien tynnyriä osaa ampua hyperäänisiä kuoria, laajentamalla ampumatarvikkeiden nopeutta Mach 5: n yli ja 30-40 km: n etäisyydelle. Kuoret ovat yhteensopivia Yhdysvaltain armeijassa käytettävien ohjauslaitteiden kanssa.

Kuten aina, näemme keihään ja kilven liikkuvan yhdessä. Samalla kun Yhdysvaltain armeija kehittää SHORAD-ohjelmaa lyhyen kantaman suojaamiseksi lentokoneita, droneja, ohjuksia ja tykistöammuksia vastaan, se kehittää samanaikaisesti hypernopeusammuksia, joita on itse asiassa erittäin vaikea siepata olemassa olevilla ilmatorjuntajärjestelmillä. Itse asiassa järjestelmillä, jotka pystyvät sieppaamaan tykistöammuksia tai ohjuksia, on yleensä rajat kohteen nopeudelle yliäänikynnyksen alapuolella.

Joka tapauksessa, hypersonic tai ei, voimme kyseenalaistaa tykistöyksiköiden, kuten M777:n, käytön jatkamisen, jonka kantama jopa 40 kilometriin asti altistaa sen vastapatterille, koska tiedämme, että Venäjän tai Kiinan armeijat käyttävät sitä massiivisesti ohjatut rakettijärjestelmät, joiden kantomatka on yli 100 km. Hyperäänisten sotatarvikkeiden käyttö on kuitenkin perusteltua vain voimakkaiden konfliktien ja siten suuren vasteen ja vastapatterin yhteydessä.

Itse asiassa tämä modernisointi saattaa vaikuttaa varsin yllättävältä. Ehkä kyse on vain mediatilan valtaamisesta? 

Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW