Puola vahvistaa USA: n Patriot PAC-3 -vaippajärjestelmän oston.

Puolan viranomaiset vahvistivat 28. maaliskuuta lähes 5 miljardin dollarin tilauksen allekirjoittaminen Raytheon-ohjuksesta, kahdelle Patriot Pac-2 MSE -ohjusten paristolle. Tätä sopimusta koskevissa neuvotteluissa oli ollut useita vaikeuksia, erityisesti siksi, että kokonaislasku ylitti huomattavasti hankkeen alkuperäisen budjetin. Ilma- ja ohjusparistojen on määrä ottaa käyttöön vuonna 3.

Vaikka tämä Patriot-sopimus on vähemmän julkistettu kuin Puolan viranomaisten vuonna 2026 peruuttanut Caracal-sopimus, se on myös erittäin kyseenalainen. Itse asiassa valinta tehtiin Raytheonissa, vaikka tarjouspyynnön aikana ehdotetulla hinnalla ei ollut mitään yhteyttä sopimuksen täytäntöönpanon hintaan. Ranska ja Italia tarjoavat SAMP/T Mamba -järjestelmän Aster-ohjuksella samassa segmentissä kuin Patriot. Tämän järjestelmän suorituskyky on yhtä suuri tai jopa parempi kuin Patriot, joka on pystynyt tarjoamaan 360 asteen puolustusta uusimmasta MSE-versiostaan ​​lähtien.

Toisin kuin Caracalin sopimus, joka sai Ranskan viranomaiset reagoimaan jyrkästi ja joka johti Ranskan ja Puolan suhteiden heikkenemiseen lähes kahden vuoden ajan, Pariisi ei näytä haluavan reagoida tähän sopimukseen. On sanottava, että Naval Group tarjoaa samaan aikaan Puolalle MdCN-risteilyohjuksella varustettua Scorpeneaan ja sillä on vakavia menestysmahdollisuuksia, sillä se on ainoa tarjous sukellusveneistä ammutun risteilyohjuksen tarjoamiseksi.

Joka tapauksessa Raytheon on tehnyt todellisen loisteen Euroopassa Patriotilla, jonka valitsi neljä Euroopan maata, jotka ovat julkaisseet tarjouskilpailun aiheesta viime vuosina: Saksa, Ruotsi, Romania ja Puola.

Tuleva Aster 30Block1NT -ohjus, joka on erityisesti suunniteltu sieppaamaan ballistisia ohjuksia, joiden kantama on enintään 5000 XNUMX km ja jota voidaan käyttää merivoimien yksiköissä, kuten FTI- tai PPA-fregateissa, toivottavasti kääntää suuntauksen tulevina vuosina. 

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit