Yhdistynyt kuningaskunta käynnistää neuvottelut 800 jalkaväen taisteluauton hankkimiseksi.

Britannian puolustusministeriö ilmoitti tällä viikolla aloittaneensa virallisesti neuvottelut tarjouskilpailun järjestämiseksi 800 jalkaväen taisteluajoneuvon hankkimiseksi. Viisi valmistajaa kuultiin, mukaan lukien Nexter, joka tarjoaa VBCI 5: n, joka on juuri saavuttanut merkittävän menestyksen Qatarissa. Ehdotettuja panssaroituja ajoneuvoja arvioidaan tänä kesänä pidettävän testikampanjan aikana, jotta ne voidaan ottaa käyttöön vuoden 2 alussa. Ranskan osalta Britannian armeija aikoo käyttää VCI: nsä yhteistyössä kevyen säiliön Ajaxin ja monikäyttöinen kuljettaja, mastiffi.

Britannian armeija arvioi VBCI:n menestyksekkäästi jo vuonna 2014. Lopulta kuitenkin päätettiin käynnistää tarjouskilpailu valtioiden välisen sopimuksen sijaan. Todennäköisesti Saksa ei ollut välinpitämätön tämän päätöksen suhteen.

Joka tapauksessa VBCI 2:lla on esitettävänä vakavia argumentteja kilpailijoitaan vastaan, ja erityisesti sen isoveljensä VBCI:n erinomaista suorituskykyä Malissa vastaan. VBCI 4 on lähes 32 tonnia raskaampi ja kokonaispainoltaan 2 tonnia erityisesti suojareleitä ja panssarintorjuntaraketteja vastaan ​​tehtyjen suojausten vahvistamisen vuoksi. VBCI 600 pysyy erittäin liikkuvana 50 hv:n moottorin ansiosta, XNUMX enemmän kuin VBCI.

Kuitenkin, syrjäyttääkseen saksalaisen nyrkkeilijän, ranskalaisten neuvottelijoiden on muutettava lähestymistapaansa. Kuten Leopard 2 ennen sitä, Boxer on rakentanut mainetta "luokkansa parhaana panssaroituna ajoneuvona", vaikka sitä ei ole käytetty massiivisesti tulipalossa tai käytetty Opexissa. Ja me näimme sen, Leopard 2A4-turkkilaiset kokivat hyvin suhteellista menestystä ja merkittäviä tappioita, kun niitä käytettiin (väärin)käytössä Syyriassa, kun taas Leclerc Emirati antoi täyden tyytyväisyyden Jemenille.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit