F35A: n lentoajan kustannukset ylittävät 35.000 dollarin

Yhdysvaltain ilmavoimien analyysin mukaan F35: n ylläpitokustannuksia on alennettava lähes 40%, muuten sen on pakko vähentää lentokoneiden määrää 590 yksiköllä, mikä on 35% odotetusta 1763 koneesta. Tämän analyysin mukaan Yhdysvaltain ilmavoimat eivät toistaiseksi ole johtaneet merkittävästi alentamaan merkittävästi lentokoneen ylläpitokustannuksia, mikä maksaa yli biljoonaa dollaria Yhdysvaltain julkiselle taloudelle lentokoneen elinkaaren aikana. . Ylläpito näyttää olevan ongelma myös muille laiteasiakkaille, kuten Iso-Britannia, Australia ja Alankomaat, jotka harkitsevat laitteiden määrän vähentämistä.

F35:n ylläpidon todellinen hinta on yksi vaikeimmin saatavista tiedoista. Lähteet ovat ilmoittaneet, että F35:n lentotunti ylittää 30.000 250 dollaria, mutta Yhdysvaltain ilmavoimien ilmoittamien lukujen perusteella ja olettaen, että jokainen kone lentää 35.000 tuntia vuodessa, lentotunnin nykyinen hinta ylittäisi nykyisen 100 XNUMX dollarin. XNUMX miljoonan dollarin yksikön ostohinnan perusteella.

Itse asiassa meillä on:

(1750×100)+38%(1750xn) = (1200×100)+(1200xn)

ó115 xn = 45.000 390 ón = XNUMX miljoonaa dollaria

Jokainen laite maksaisi tällä hetkellä 400 miljoonaa dollaria elinkaarensa aikana ilman ostoa. Jos ajatellaan, että lentokoneen käyttöikä on 50 vuotta, jokainen lentokone maksaa 9 miljoonaa euroa vuodessa, 250 tunnin vuotuisten lentojen osalta (korkea hypoteesi), meillä on hinta varkaustunnilta 36.000 XNUMX dollaria.

Yhdysvaltain ilmavoimien toimittamien tietojen mukaan kustannukset jakautuvat valmistajan ja Yhdysvaltain ilmavoimien itsensä kesken. Mutta on vaikea kuvitella, että se ei ole jo optimoinut menettelyjään niin paljon kuin mahdollista vähentääkseen laitteen ylläpitokustannuksia. Itse asiassa pyydetty 38 prosentin alennus koskee vain teollisuusalaa. 

Ja siellä toinen kahdesta asiasta:

  • tai hän ilmoittaa voivansa tehdä sen, ja tämä tarkoittaa, että tähän asti Lockheed on käyttänyt liikaa armeijoita kuin käteislehmiä
  • Joko hän ilmoittaa, että se on mahdotonta, ja Yhdysvaltain ilmavoimien on vähennettävä tilattujen lentokoneiden määrää, millä on vaikutusta koneiden yksikköhintoihin ja yksikköhuoltokustannuksiin.

Yhdysvaltain ilmavoimat todellakin haluavat hankkia 1763 lentokonetta Yhdysvaltain armeijan tilaamista 2456 koneesta ja ilmavoimien maailmanlaajuisesti tilaamista 500 koneesta. 590 laitteen peruuttaminen merkitsisi lähes 20 %:n pudotusta laitteen kokonaistilauksissa ja siten ohjelman tuotekehityksen erittelyssä, eli laitteiden yksikköhinnan nousua vähintään 10 %.

Tämä F35:n kohtuuttomaan huoltohintaan liittyvä nousu vaikuttaa kuitenkin myös F35-asiakkaiden tilauksiin, jotka puolestaan ​​joutuvat vähentämään tilausten määrää. 

Siksi on epätodennäköistä, että F35 koskaan todella putoaisi alle 30.000 XNUMX dollaria lentotunnilta, ottamatta huomioon päivitys- ja modernisointiohjelmia, jotka myös osoittavat merkkejä kohtuuttomista kustannuksista.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit