Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un sanoo olevansa valmis ottamaan kaikki Pohjois-Korean ydinaseet neuvottelupöydälle

- Mainonta -

Kiinassa tapahtuneen yllätysvierailun aikana, jonka aikana hän puhui pitkään Kiinan presidentin, Pohjois-Korean johtajan Xi Jinpingin kanssa, Kim Jong-un on ilmoittanut olevansa valmis vapauttamaan Korean niemimaa kokonaan, kunhan Yhdysvallat ja Etelä-Korea tekevät samoin. Kiinan lehdistön mukaan Kiinan presidentti sanoi olevansa valmis tukemaan tätä aloitetta. Presidentti Trump ja Pohjois-Korean johtaja ovat sopineet historiallisesta tapaamisesta, todennäköisesti ennen toukokuun loppua, yrittäen neuvotella ratkaisusta Pohjois-Koreaa, Etelä-Koreaa ja Yhdysvaltoja vuosikymmenien ajan vastustaneeseen kriisiin, joka oli lisääntynyt huomattavasti Viime vuosina.

Solvattuaan toisiaan runsaasti lehdistössä ja Twitterissä, Amerikan ja Pohjois-Korean johtajat toivottavasti löytävät ehkä yhteisen sävelen vähentääkseen painetta Korean niemimaalla. On huomionarvoista, että tämä mahdollinen tyynnytys saa alkunsa kahden Korean lähentymisestä tämän vuoden talviolympialaisten aikana, jotka pidettiin Etelä-Koreassa ja joihin osallistui sekalainen korealainen valtuuskunta.

Siitä huolimatta käänne on yhtä äkillinen kuin odottamaton. Mutta ensimmäistä kertaa Korean sodan päättymisen jälkeen Pohjois-Korealla on nyt monia etuja diplomaattisessa pelissä:

- Mainonta -
  • Se osoitti, että sillä oli ydinaseita ja pitkän kantaman syöttöjärjestelmiä, jotka pystyivät iskemään Etelä-Korean lisäksi Japaniin, amerikkalaisten tukikohtiin Okinawalla ja Guamilla ja jopa Amerikan maaperään.
  • Hän on rauhoittamisen aloitteesta, mikä on vastakohtana viime aikoihin asti pidetylle sotatiladiskurssille.
  • Maailmanlaajuisista pakotteista huolimatta Pohjois-Korean talous on parantunut, ruokaongelmat tai jopa lääkevarasto, ja sikäli kuin voimme arvioida, Pohjois-Korean väestön tuki johtajalleen on varsin tärkeää.
  • Lopuksi emme saa laiminlyödä sitä tosiasiaa, että Kim Jong-un sai koulutuksen Euroopassa, erityisesti Sveitsissä, ja että hän on melkoisen länsimainen elämäntapa.

Kääntämällä dynamiikkaa, kuten hän on tehnyt viime viikkoina, hän ei voi saada vain huomattavaa korvausta lännen leiriltä, ​​vaan myös Kiinalta, joka, vaikka olikin vastakkainasettelun dynamiikassa Yhdysvaltojen kanssa, ei ymmärtänyt, ettei se ollut mukana. tapahtumakalenterin hallinta. Lisäksi Korean niemimaan ydinaseriisunta olisi Kiinalle ja myös Venäjälle strateginen etu, varsinkin jos sopimuksessa määrätään amerikkalaisten ellei täydellinen, ainakin massiivinen vetäytyminen Etelä-Koreasta.

Kim Jong-Un ei suinkaan ollut vuosia esitelty julma nukke, vaan olisi voinut hyvin hienovaraisesti johtaa jännitteiden lisääntymiseen saadakseen tärkeimmän poliittisen ja taloudellisen korvauksen.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit