Toinen kiinalainen lentotukialus alkaa testata merellä huhtikuussa

- Mainonta -

Kiinan laivastotyypin 002 toinen lentotukialus  aloittaa testit merellä huhtikuussa, tänä vuonna, ja otetaan käyttöön ennen vuoden loppua, rakennuksen rakentaneiden DSIC-telakoiden toimitusjohtajan mukaan. Venäjän Kuznetsov-luokasta peräisin oleva 55.000 2 tonnin alus on ensimmäinen täysin rakennettu lentotukialus Kiinassa vaikuttavalla vain kahden vuoden ajanjaksolla. Raporttien mukaan kolmannen kiinalaisen lentotukialuksen, Kiinassa suunnitellun ja valmistetun, sähkömagneettisilla katapulteilla varustetun mallin, joka tunniste on Type3, rakentaminen olisi aloitettu marraskuussa 003. Tämän uuden mallin kuvia Ilotista ilmestyi myös Twitterissä . 

Huomaa, että PLA:n laivaston kenraalin esikunta on ilmoittanut saavansa ensimmäisen ydinkäyttöisen lentotukialuksensa, joka käyttää myös EM-katapultteja, vuoteen 2025 mennessä. Sotilasteollisuuden tuotantoaste Kiinan laivaston vahvuus on erittäin korkea, ja se voidaan tiivistää näin :

 • Lentotukialus: 2-3 vuotta
 • Hyökkäysrakennus (TCD, LHD): 1 vuodessa
 • Heavy Destroyer tyyppi 055: 2 vuodessa
 • Keskikokoinen hävittäjätyyppi 052: 2-3 vuodessa
 • Tyypin 054 fregatti: 3 vuodessa
 • Tyyppi 056 Corvette: 4-5 vuodessa
 • Öljysäiliöalukset: 1 vuodessa
 • Miinasodankäynti: 2 vuodessa
 • Hyökkäys sukellusveneisiin: 2-3 vuodessa
 • Ohjuksia laukaisevat sukellusveneet: 2-3 vuotta

Jos ajatellaan, että rakennuksen keskimääräinen elinikä on PLA:ssa 25 vuotta, Kiinan laivaston muoto vuonna 2040 on siis seuraava:

- Mainonta -
 • 10-12 lentotukialusta 
 • 25 hyökkäysalusta (TCD, LHD) 
 • 50 Heavy Destroyeria (tyyppi 055) tai risteilijää
 • 70 keskikokoista tuhoajaa (tyyppi 052) 
 • 75 fregattia (tyyppi 054)
 • 100 + Corvettes (tyyppi 056) 
 • 25 öljysäiliöalusta
 • 50 miinasodan rakennusta 
 • 65 Hyökkäyssukellusveneitä
 • 10-12 ballististen ohjusten sukellusvenettä 

Tämä muoto on suunnilleen sama kuin Yhdysvaltain laivaston (sen FYDE 2025:n määrittelemässä uudessa muodossa), joka liittyy sen paikallisiin liittolaisiin (Japani, Etelä-Korea, Australia). Mutta saavuttaakseen tämän tasapainon, Yhdysvaltain laivaston olisi toimittava kokonaan Tyynellämerellä ja Intian valtamerellä jättäen Atlantin Euroopan ja Kanadan laivastolle.

Lisäksi tämä tuotanto perustuu rakennusten tuotantoon vuositasolla viimeisen kahden vuoden ajalta. Ei ole epäilystäkään siitä, että Kiinan tuotantotyökalut kehittyvät tulevina vuosina lisäämään tuotantoaan tarvittaessa.

Tapahtuipa mitä tahansa, on enemmän kuin todennäköistä, että ellei Yhdysvallat reagoi erittäin voimakkaasti, Yhdysvaltain laivasto menettää asemansa hegemonisena laivastona tulevina vuosina ja voi jopa menettää ensimmäisen sijansa laivaston luokituksessa. maailmanlaajuisesti vuodesta 2030.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit