Iso-Britannia valitsee nyrkkeilijän

Tarjouspyyntö ei myöskään kestä kauan. Alle viikon kuluttua kilpailun julistamisesta jalkaväen taisteluautomallin valitsemiseksi, joka varustaa Britannian armeijan, Britannian puolustusministeriö ilmoitti, että hänen valintansa laski Boxer-ohjelmaanjonka britit jättivät 12 vuotta sitten. Australialaisten jälkeen se on siis VCI: lle uusi menestys, joka johtuu Saksan ja Alankomaiden teollisuuden yhteistyöstä ja pettymys Nexterille ja sen VBCI 2: lle, jonka joukot olivat arvioineet positiivisesti muutama vuosi sitten.

Ranskalaiset puolustusyritykset kamppailevat selvästi viennin kanssa Eurooppaan ja yleisemmin kaikkiin länsimaihin. Lukuun ottamatta CAESAR-itseliikkuvia aseita, joilla on ollut useita menestyksiä (ja tämä on vähäisintä, koska se on niin tehokasta), ja muutama helikopterisopimus, jos ranskalaiset laitteet onnistuvat täyttämään testit, ne eivät läpäise. poliittisen päätöksen aikana. Tässä tapauksessa Belgian valinta liittyä SCORPION-ohjelmaan on poikkeuksellinen, ja Ranskan viranomaisten olisi arvostettava sitä paljon enemmän.

Syitä näihin epäonnistumisiin on useita: tuen tai poliittisten investointien puute (paljon vähemmän havaittavissa JY Le Drianin ja Florence Parlyn jälkeen), laitteiden suorituskyky puuttuu eurooppalaisissa teattereissa, koska ne on optimoitu afrikkalaisille teattereille, tai virheet tarjousten hallinnassa. .

Mutta ennen kaikkea nämä epäonnistumiset liittyvät Ranskan puolustusteollisuuden liialliseen konservatiivisuuteen, imagonsa hallinnassa ja viestinnässä. Tarkastellessamme brittiläisiä blogeja ja sivustoja 800 IFV:n kilpailun julkistamisen jälkeen voimme nähdä, että kaikki mielipidejohtajat kannattivat Boxeria. Ei suurin osa, vaan kaikki. Kuten he tekivät Leopard 2, saksalaiset kokosivat kärsivällisesti huomattavan joukon julkisia ja puolijulkisia henkilöitä, mukaan lukien monet puolustusalan toimittajat ja bloggaajat, esittelemällä Boxerin muita huomattavasti parempana IFV:nä, joten kilpailua ei tarvittu. Kun tähän lisätään Saksan viranomaisten hyvin ajoitettu väliintulo, kuten he tekivät Norjassa sukellusvenekilpailussa, kilpailun kohtalo oli sinetöity. 

On huomattava, että tämä menetelmä ei ole saksalaisten etuoikeus; ruotsalaiset ja erityisesti amerikkalaiset ovat käyttäneet sitä menestyksekkäästi useiden vuosien ajan, mikä selittää Gripeneille ja erityisesti F35:lle Euroopassa annettua tukea. Ranskan puolustusteollisuuden on korkea aika siirtyä pois paradigmistaan, jotka, vaikka ne olivatkin tehokkaita 70-luvulla, eivät enää pysty selviytymään amerikkalaisten tai saksalaisten paineista.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit